Przepustnica spuchnieta??Delorto 17,5 Tph 80
• Strona 1 z 1
Przepustnica spuchnieta??Delorto 17,5 Tph 80
Elo
Mam taki problem:
Mam Piaggio Typhoona Tph 80,rok 94,przejechane 39tys km.
Linka gazu ciezko chodzila,wiec rozebralem gaznik,odkrecilem linke od gaznika i okazalo sie,ze linka chodzi dobrze!Zaciaga przepustnice i wraca sama na swoje miejsce.Problem jest z sama przepustnica.gdy probowalem ja wlozyc do gaznika,okazalo sie,ze nie jest to takie latwe.Wlozylem ja na sile,a wyciagalem juz kombinerkami!!Tak,jakby spuchla,albo sama komora przepustnicy zmienila (zmniejszyla) swoja srednice...
Slyszal ktos juz o czyms takim?
Jestem na GG:3639298
albo na mailu
wojtasc1972@wp.pl
Mam taki problem:
Mam Piaggio Typhoona Tph 80,rok 94,przejechane 39tys km.
Linka gazu ciezko chodzila,wiec rozebralem gaznik,odkrecilem linke od gaznika i okazalo sie,ze linka chodzi dobrze!Zaciaga przepustnice i wraca sama na swoje miejsce.Problem jest z sama przepustnica.gdy probowalem ja wlozyc do gaznika,okazalo sie,ze nie jest to takie latwe.Wlozylem ja na sile,a wyciagalem juz kombinerkami!!Tak,jakby spuchla,albo sama komora przepustnicy zmienila (zmniejszyla) swoja srednice...
Slyszal ktos juz o czyms takim?
Jestem na GG:3639298
albo na mailu
wojtasc1972@wp.pl
- wojtasc1972
- Świeżak
idiota,
i pozniej ludzie mowia ze polacy sa fizyczni,
przepustnica ma wchodzic lekko, zaloze sie ze przekreciles przepustnice o 180stopni i dla tego ci tak ciezko weszła,
w jednym z moich moto które jest z 82r nic sie takiego nie stalo, a znam przypadki takie jak ty,
zrobili to samo i skonczylo sie na nowym gazniku
i pozniej ludzie mowia ze polacy sa fizyczni,
przepustnica ma wchodzic lekko, zaloze sie ze przekreciles przepustnice o 180stopni i dla tego ci tak ciezko weszła,
w jednym z moich moto które jest z 82r nic sie takiego nie stalo, a znam przypadki takie jak ty,
zrobili to samo i skonczylo sie na nowym gazniku
- tomera
- Stały bywalec
Tak jak wyżej sądzę, że gaźnik możesz sprzedać w skupie metali kolorowych. Jak się nie wie jak jest coś zbudowane np. gaźnik to lepiej tam łap nie pchać, tylko oddać do mechanika.
Co do linki to często jest tak, że ludzie myślą, że linka jest ok, a prawda jest taka: jak jej kompletnie nie wyciągniesz ze skutera i nie porównasz z nową to nadal będziesz myślał, że linka jest ok. Oczywiście dotyczy to tych co dopiero zaczynają swoją przygodę z mechaniką, ktoś kto jest obeznany w temacie bez problemu będzie wiedział co jest do wymiany.
Co do linki to często jest tak, że ludzie myślą, że linka jest ok, a prawda jest taka: jak jej kompletnie nie wyciągniesz ze skutera i nie porównasz z nową to nadal będziesz myślał, że linka jest ok. Oczywiście dotyczy to tych co dopiero zaczynają swoją przygodę z mechaniką, ktoś kto jest obeznany w temacie bez problemu będzie wiedział co jest do wymiany.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
w piaggio masz rozgałęźnik linek pod podłoga tam cos mogło sie wytrzec i stąd opory. jak przepustnica jest uszkodzona to musisz kupic nowy gaxnik,. ( bo samej iglicy nie dostaniesz raczej, a jak juz to w cenie uzywanego dobrego gaźnika)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Moze Jeszcze Tego do konca nie rozwalileś, Zobacz Gdzie jest taka śruba od obrotow, ( ze Spręzynką ).. i na przepustnicy masz taki rowek, włoz ją tym rowkiem w kierunku tej śruby.
P.S oczywiście jeśli masz nadal przepustnice w jednym kawalku. Bo nie wiem jak tam Teraz masz, Gaźnik nie moze sie skurczyć, a przepustnica nie moze spuchnąć.
P.S oczywiście jeśli masz nadal przepustnice w jednym kawalku. Bo nie wiem jak tam Teraz masz, Gaźnik nie moze sie skurczyć, a przepustnica nie moze spuchnąć.
- Alan766
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości