Zobacz wÄ…tek - Jaki olej do skutera?
NAS Analytics TAG

Jaki olej do skutera?

i inne małe pojemności
_________

Jaki olej do skutera?

Postprzez koszters » 24/8/2011, 18:32

Cześć mam skuter Keeway Focus, sprzedawca nie powiedział mi jakiego uzywał oleju, w zbiorniku jest jeszcze troche a kontrolka woła o uzupelnienie.
Tak więc czy jeżeli kupię jakiś olej bede musial zlac ten stary ? Mam na oku dwa oleje
http://www.keeway-sklep.pl/oleje/olej-c ... ntetyczny/

i ten bardziej do skuterów

http://www.keeway-sklep.pl/oleje/olej-c ... ntetyczny/

Co o tym myslicie, zmiana oleju nic nie zrobi silnikowi ?
koszters
Świeżak

Postprzez komarcc » 24/8/2011, 19:51

Nie wymieniaj, tylko dolej do tego co jest, nic mu nie będzie, to tylko olej do dozownika, a nie silnika. Oba oleje, które podałeś są dobre i możesz je śmiało wlać.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kozbi » 25/8/2011, 12:42

nie słuchaj sie .... zlej olej i wlej nowy... jak wlejesz nowy to kopnij go ze 2 razy, żeby przepompował stary :). Lej Motul lub Yamalube ... Yamalube dostaniesz w serwisie Yamahy. Yamaha rekomenduje ten olej i leje do wszystkich swoich motorkuów i jest o wiele tańczy od Castrola :). Ja dawałem ostatnio 33pln.
kozbi
Świeżak

Postprzez henio12323 » 25/8/2011, 19:32

haha niezłe. a niby czemu ma zlac stary ? oleje są mieszalne. po 2 myslisz że jak zlejesz wszystko ze zbiorniczka to 2 kopniecia wywala cały olej z dozownika ? <lol2>
olejów do wyboru jest pełno. to nie wyczynówka wiec nawet jak zaleje orlena za 10 zł bedzie ok bo nie wydłuzy strasznie zywotnosci. co innego w wyczynówce - tam olej to podstawa. jak kupisz cos w granicach 30 zł to bedzie ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez komarcc » 25/8/2011, 20:17

kozbi napisał(a):nie słuchaj sie .... zlej olej i wlej nowy... jak wlejesz nowy to kopnij go ze 2 razy, żeby przepompował stary :). Lej Motul lub Yamalube ... Yamalube dostaniesz w serwisie Yamahy. Yamaha rekomenduje ten olej i leje do wszystkich swoich motorkuów i jest o wiele tańczy od Castrola :). Ja dawałem ostatnio 33pln.

Ta, kopnij go to Ci zatańczy.

Kozbi jak masz mało oleju w dozowniku, to też wymieniasz za każdym razem olej u swoich "motorkuów", bo z Twojego postu tak wynika. Nie wiem jakie masz pojęcie o motocyklach, ale o olejach widać, że bardzo małe.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê