Na postoju siÄ™ gotuje CB 600
• Strona 1 z 1
Na postoju siÄ™ gotuje CB 600
Witam!
Tak jak w temacie . Kupiłem motorek jeszcze nim nawet za bardzo nie jeździłem , lecz gdy odpalam w garazu to tam po 4-5 min no i tam delikatnym gazowaniu motorek sie gotuje , tzn temp. jest wysoko i włącza się wiatrak i spada i jedną kreskę temp. po czym się wyłącza i tak w kółko czy to jest normalne ? Czy może posprawdzać termostaty , odpowietrzyć czy coś ? Nie mowie zebym go tam specjalnie gazował na postoju , tylko wszystko oczywiście z głową
Pozdro
Sebo
Tak jak w temacie . Kupiłem motorek jeszcze nim nawet za bardzo nie jeździłem , lecz gdy odpalam w garazu to tam po 4-5 min no i tam delikatnym gazowaniu motorek sie gotuje , tzn temp. jest wysoko i włącza się wiatrak i spada i jedną kreskę temp. po czym się wyłącza i tak w kółko czy to jest normalne ? Czy może posprawdzać termostaty , odpowietrzyć czy coś ? Nie mowie zebym go tam specjalnie gazował na postoju , tylko wszystko oczywiście z głową

Pozdro
Sebo
- sebo_runner
- Świeżak
Temperatura jest wysoko czy sie gotuje? Wylewa sie plyn, towarzyszy temu para, syk a po zgaszeniu bulgot?
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
kupi sobie taki horneta żeby pogazować w garażu i potem się pyta czy to dobrze że mu się wiatrak włącza i temp spada.... M.A.S.A.K.R.A
-
maatiaas - Świeżak
maatiaas a Ty co cioty dostałes czy co , że sie tak przypierniczasz ?
Kupilem moto i poki co nie jest zdolny do jazdy , a silnik sprawny , wiec sprawdzam co moge -.-
Płyn zmieniany .
Pozdro
Sebo
Kupilem moto i poki co nie jest zdolny do jazdy , a silnik sprawny , wiec sprawdzam co moge -.-
Płyn zmieniany .
Pozdro
Sebo
- sebo_runner
- Świeżak
tak jak mirekm napisal...dzieje sie cos dziwnego czy po wlaczeniu wiatraka temperatura spada lub utrzymuje sie na tym samym poziomie ? Jezeli wiatrak sie wlacza a temperatua nie wychodzi poza poziom to wszystko jest ok. To ze moto grzeje na postoju to normalka. Gorzej jesli sie gotuje i temperatura wychodzi poza optymalna przy wlaczonym wiatraku i pelnej przepustowosci systemu chlodzenia
zlej plyn, przeplucz system, zalej nowy jak nie jestes pewien.
zlej plyn, przeplucz system, zalej nowy jak nie jestes pewien.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Re: Na postoju siÄ™ gotuje CB 600
Chodzilo mi o to, ze to
nie jest definicja gotowania. Mozna byc za mlodym, zeby znac sie na mechanice ale definicja gotowania-wrzenia znana jest juz w szkole podstawowej. Oczywiscie mozna wszystko wymieniac i czyscic pytanie tylko po co. Lepsze wrogiem dobrego.sebo_runner napisał(a):motorek sie gotuje , tzn temp. jest wysoko i włącza się wiatrak i spada
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
To normalne! Ja w CBR 600 RR mam tak, że na postoju moto potrafi rozgrzać się do 104 stopni, potem włącza się wiatrak, temperatura spada, za jakiś czas wzrasta, znów wiatrak i tak w kółko...
Podczas jazdy mam około 75 stopni.

Podczas jazdy mam około 75 stopni.
-
Kirgeron - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości