Zobacz wÄ…tek - Stunt kawasaki zx9r czy zx6r?
NAS Analytics TAG

Stunt kawasaki zx9r czy zx6r?

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Stunt kawasaki zx9r czy zx6r?

Postprzez Piszczus » 22/8/2011, 19:36

Witam,
jako, ze nie jestem zwolennikiem szybkiej jazdy a bardziej lubie tricki, jazde na gumie itp... zdecywalem, ze chce miec stunta i moj mechanik pomoze mi go przerobic

Jednak mam dosc spory dylemat... Moj kolega ma na sprzedaz ZX9R w cenie okazyjnej jak dla mnie ;) wiem jak jezdzil wiec stan pojazdu jest mi znany i wiem, ze dbal o kawe

ale czy ta pojemnosc nadaje sie do stuntu? wiem, ze im wieksza pojemnosc tym motocykl jest ciezszy... jak sadzicie? nada sie?

czy lepiej poszukac na allegro kawasaki zx6r?
Piszczus
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 22/8/2011, 20:31

Wiadomo że 636 jest lepszym wyborem.
A co chcesz na nim konkretniej robić? Bo jak jakiś poważniejszy Stunt, to tylko 636, a jeżeli od czasu do czasu polatać na gumie to 9 też będzie dobra ;)

Swoja drogą, jeżeli chcesz sie w to bawić, to po co Ci wyglancowana sztuka? Fakt, ze później można sporo kasy dostać za oryginalne owiewki, ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz tanie 636, jedynie po szlifie.
Bo i tak prędzej czy później skleisz glebę, wiec nie masz co stawiać na piekne, nie popękane owiewki :D

Poza tym 636 ma już w stuncie renomę i do niej łatwiej dostaniesz jakieś akcesoria do przeróbek pod Stunt ;)

Podsumowując, ja bym nie patrzał na 9'kę kolegi, tylko szukał jakiejś taniej, prostej i zdrowej 636 :)
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez Repsol » 22/8/2011, 20:58

Arturo925 a co Ty się tak przyczepiłeś tej 636? ;)

Dziewiątka była równolegle produkowana z ZX6R (tą na gaźniorach) i zapewne o taką w tym temacie chodzi. Tak myslę gdyż zx9r a 636 od 2003 to trochę jakby nie ta sama półka cenowa. Oczywiście mogę się mylić. Niech autor sprecyzuje ;)

Ogónie szóstkę będzie Ci łatwiej okiełznać jeśli dobiero w to wszystko wchodzisz.

PS. Co prawda w 2002r był pierwszy wypust 636, ale ona się nie liczy :P
2 x ZX6R
Repsol
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 22/8/2011, 21:13

Oj, sorki :oops:
Taka przypadłość ze zx6r w połączeniu ze Stuntem, kojarzy mi sie tylko z 636 :)
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez Piszczus » 22/8/2011, 21:32

noo wlasnie problem jest w tym, ze moj budzet ogranicza sie do 6 tysiecy na motocykl... na przeróbke taka jaka chce wlozyc mam kase odlozona osobno ;P

szukalem 636 ale jedyne co mi sie udalo znalesc po DELIKATNYM SLIZGU jak napisal sprzedajacy :

http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-636-2005-M2785592.html

juz przekracza moj budzet a juz nie wspomne o wyremontowaniu tego... czegos hehe ;D

Glownie szukam czegos po slizgu bo nawet jesli nie stunt to przerobie na streetfightera... za cholere nie podoba mi sie zaden scigacz z tymi owiewkami i czacha... lubie prosta kierownice, taka typu BMX, wyeksponowany silnik itp ;)

np tutaj na allegro nawet znalazlem cos na miare moich oczekiwan

http://allegro.pl/kawasaki-zx9-zx-9-nin ... 88496.html

klatke na silnik, stelaz, wieksza zebatke i juz mozna zaczynac kombinowac w stuncie...
jednoczesnie chcialbym zachowac wszystkie rzeczy potrzebne aby poruszac sie w trybie miejskim ;P jako dojazd do pracy albo wypad na miasto ;)

hmm teraz blizej was zapoznalem z moimi upodobaniami powinno byc latwiej wam doradzic ;D wiec czekam na ciekawe odpowiedzi ;)
Piszczus
Świeżak

Postprzez Invi » 22/8/2011, 21:45

Weź jakąś cbr 600 f3. Za 6k weźmiesz nie draśniętą a i tak będzie to lepsze od zx6r'a. Dużo tego lata zrobione na psa. Abyś miał kawałek lampy i kierunki, to na ulicy będziesz mógł jeździć. Zresztą, z dużą zębatką z tyłu większe wypady i tak odpadają ;)

Ale żeby ktoś stuncił na starej zx6r albo tym bardziej na zx9r to nie słyszałem ;) Wiesz, te pękające ramy i takie tam.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê