Zobacz wÄ…tek - Bandit 650S 2005 rok pytanie !
NAS Analytics TAG

Bandit 650S 2005 rok pytanie !

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Bandit 650S 2005 rok pytanie !

Postprzez Krmtzzz » 18/8/2011, 20:36

Siemka

Potrzebuje szybkiej rady i odpowiedzi. Z gory dziekuje za poswiecony czas na przeczytanie moich wypocin. Jestem obecnie we Francji i znalazlem bandyte 650 z 2005 roku z dobrym wyposazeniem: alarm(malo istotne), kanapa akcesoryjna, 2 nowe gumy michelin pilot 2 i 3, szybka sportowa, wydech carbonowy leovince (wymienione tez koletory), wymienione przednie i tylne tarcze hamulcowe, skorka na bak, kierunki ledowe i tylna lampa( tez malo istotne), stelaz z kufrem givi. Tylko jest pare mankamentow: Motocykl oryginalnie byl w kolorze srebrnym, a teraz jest caly czarny, procz baku (srebrny), na ktorym jest ta skorka tank cos tam. 2- ma przebieg 105 tysiecy (koles codziennie dojezdzal do paryza do pracy 60 km w jedna strone). No i wlasnie w zwiazku z tym przebiegiem - jest duzy problem z wbiciem luzu na odpalonym silniku. Na zgaszonym jest git. Poza tym slychac jakies stukanie/chrobotanie z silnika badz skrzyni (uzytkownicy bandita- to normalne ??). Cena to 8 tys. + koszt sprowadzenia 80 euro i rejestracji - razem kolo 9 klocka. Jest sens pakowac sie w cos takiego ? Czy moge sie wpakowac w mine ? (zmiana silnika)

Pozdro
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dokter » 18/8/2011, 22:11

Wow.....no to przebieg raczej autentyczny :D

Wbicie luzu to kwestia jednej sprężynki z tego co pamiętam jednak wymaga to rozebrania skrzyni. Jeżeli przestaje chrobotać jak trzymasz sprzęgło to kosz od biegów normalka. Nie widziałem nigdy moto z takim przebiegiem ale zbij mocno z ceny żeby było za co silnik "odnawiać" :D
Life is deadly.
dokter
Świeżak

Postprzez Rave_89 » 18/8/2011, 22:19

odpuściłbym sobie taki sprzęt, po zakupie może się okazać że motocykl będzie wymagał sporej sumki na pakiet startowy, wolałbym dołożyć i kupić coś z mniejszym przebiegiem bo cena nie jest jakoś specjalnie okazyjna (za tyle można u nas jakiegoś "obtrzaskańca" po malowaniu wynaleźć :P ), po za tym weź pod uwagę że chcąc sprzedać taki motocykl w przyszłości możesz mieć zajebisty problem, co prawda nikt ci nie zarzuci kręcenia licznika (chyba że w drugą stronę) ale ciężko będzie znaleźć potencjalnego nabywce, a jak wiadomo wiecznie nim jeździć nie będziesz ;)

tak na marginesie dlaczego większość francuzów ma zamontowane akcesoryjne kanapy, w dodatku chyba od tego samego producenta?? :|
Rave_89
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 19/8/2011, 09:05

Oki dzieki za odpowiedz. Koles nie chce zbic z ceny, bo mowi ze duzo wlozyl w moto (to niech szuka glupiego :D). Tak jak wysprzeglalem to odglos znikal. Generalnie chyba zrezygnuje, co mi z dodatkow jak okaze sie pozniej ze moto moze byc mina przeciwpancerna (studnia bez dna) :D Jutro wracam do pl wiec rozgladne sie w ojczyznie, za ta kase mozna wyrwac mlodszy rocznik z mniejszym prebiegiem.

A co do kanap to nie wiem czemu, ale masz racje duzo francuzow ma akcesoryjne :D Zabojadzi lubia konfort wiec moze dlatego je zmieniaja. Najbardziej irytuja mnie te skory na bak - to niszczy wyglad moto !

Ogolnie trafilem na ciulowy miesiac, poniewaz wiekszosc kas motocyklowych zamknieta (sierpien), ale to nie bylo zalezne ode mnie. A niestety od prywatnych wlascicieli "okazje" trafic jest ciezko.

PS. Rave - jesli silnik chodzilby dobrze i bym go kupil, to dla wlasnego "komfortu", by nie widziec tak duzych cyferek, licznik od razu zostalby przekrecony :P wiec jesli stan bylby dobry to ze sprzedaza nie byloby problemow

http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-650 ... 93291.html Warto jechac i ogladac ?

Pozdrawiam
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kowal_71 » 19/8/2011, 12:10

Co do moto z linku, to najpierw dowiedz siÄ™ o cenÄ™ minimalnÄ… ;)
Ja widzę tylko nieoryginalną lampę i ciężarki kierownicy. No i wydech oczywiście.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez dokter » 19/8/2011, 18:06

Krmtzzz napisał(a):http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-650 ... 93291.html Warto jechac i ogladac ?

Czemu tym handlarzom zawsze od strony napędu zawsze się ręka zatrzęsie :P Tylne światło też akcesoryjne. No i ten kolor! Czerwony +10 koni ^^
Life is deadly.
dokter
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 20/8/2011, 09:45

Hahhaha no co poradzisz, ja widzialem kiedys ninje 250 z 60 czy tam 80 koniami (czarna!) :D :D Pojade ogladnac dzisiaj bo wracam z fr i bede mial prawie po drodze.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dokter » 20/8/2011, 10:07

No jak to 50 kilometrów albo po drodze to spoko. Ale jak się szuka moto to często wypady mają po 200-400 kilometrów wtedy to lepiej być raczej pewnym chociaż wyglądu moto bo silnik i reszta to tylko na miejscu można i tak sprawdzić :D
Life is deadly.
dokter
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 22/8/2011, 12:20

Ogladalem, nie jest zly, kladziony na 2 strony spawane owiewki malowany bla bla bla. Kolo dorzuca nowa gume pilota michelina ale cos troche tanio. Jade dzisiaj sprawdzic z mechanikiem co z silnikiem po drodze jeszcze ogladne 2 fazery bo przyplyw gotowki mialem ;D
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê