Zobacz wÄ…tek - Kingway Koyot MOC! (Jmstar SuperBoy)
NAS Analytics TAG

Kingway Koyot MOC! (Jmstar SuperBoy)

i inne małe pojemności
_________

Kingway Koyot MOC! (Jmstar SuperBoy)

Postprzez soulknight » 18/8/2011, 15:21

Witam. Mam mały problem. W moim skuterze jest słabe przyspieszenie. W sumie na liczniku mam 60KM sam jade 50KM ale bardzo słabo się rozpedza. zamontowałem narazie wariator taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1719810389 i mam pytanie. czy wymieniajac sprezyne centralna i w sprzęgle moge zwiekszyc jego przyspieszenie bez obaw ze zmniejszy mi sie V-max? jakie poleciacie? i co jeszcze moge wymienic prosze o wpisanie kosztów przewidywanych. Skuter ma co prawda przejechanie 16k i troche silnik harczy ale mysle ze dam do przegladu i powinno byc ok. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam
soulknight
Świeżak

Postprzez komarcc » 18/8/2011, 21:35

Jaką wagę mają te rolki? Sprężynę zostaw seryjną z moich doświadczeń to ona sprawuje się najlepiej, a nie jakieś tuningowe. Jeśli coś warczy w silniku to może nie ma tej mocy co trzeba, bądź nie wchodzi na swoje obroty i przez to tak wolno się zbiera?

Jeśli uważasz, że silnik jeszcze daje rade to najlepiej pobaw się z rolkami, ponieważ to one odpowiadają za przyśpieszenie, a nie sprzęgło.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez soulknight » 18/8/2011, 22:11

hmm rolki... ale przy seryjnych bylo to samo. no nie wiem. dziś wyczyściłem filtr powietrza, wyczyściłem gaźnik... zobacze jeszcze jutro może zawory bo narazie nie mam szczelinomierza. ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
soulknight
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości

na górê