[biblioteka] Głośne wydechy i stroboskopy - lepiej...
A wiesz, że takie rozumowanie to krok do anarchii i terroryzmu. Nie uprzykrzaj życia innym to i oni nie bedą Ci prawić moralitetów<br><hr>AndyKomentatorzy napisał(a):Jest dla mnie sprawą oczywistą że kamizelka w jakimś stopniu ułatwia zobaczenie motocykla, więc czemu jej nie nosić?
Równie oczywistą sprawą jest to, że głośne wydechy wkurzają wszystkich dookoła.
Ludzie, nie jesteście sami na świecie i nie macie prawa wymagać od innych żeby sluchaliwaszych ryków waszych silników, tylko dlatego żebyście czuli się bezpieczniej. Macie odwagę, żeby jeździć szybko i niebezpiecznie, a nie macie na tyle jaj, żeby wziąć na siebie jeszcze odrobinę ryzyka i nie uprzykszać życia innym? Zwłaszcza że jak słusznie zauważył Lovtza, budujecie wizerunek środowiska jako chamów i prostaków.
pozdro, JK<br><hr>JK<br>Komentatorzy napisał(a):Jak cie wkurzają głośne wydechy to nie wychodż z domu bo jesteś nietolerancyjny i nie powinieneś prowadzić pojazdu. Będe wył moim wydechem kiedy tylko mam ochote bo to wolny kraj a jak ci się nie podoba to kup sobie zatyczki do uszu.<br><hr>Biker<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem motocyklistą od 13tu lat.... i głośne wydechy i inne takie są niestety przykładem głupoty i buractwa. Jestem za. Trzeba idiotów karać wysokimi grzywnami to przynajmniej tym normalnym motocyklistom przestaną doklejać metkę: dawca , idiota , świr, itd.<br><hr>K
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sądzac po niektórych komentarzach można dyskusje podumowac nastepująco: kierowcy puszek mają OBOWIAZEK uwazac na nas, puszczac nas w korku, ustępować drogi i nigdy ale to nigdy nie wyjeżdżać z podporzadkowanej, nawet gdy lecimy z predkoscia światla. My natomiast, awangarda polskich drog mamy NIEZBYWALNE prawo aby napierdalac ile fabryka dala, straszyc innych na drodze i siac zamieszanie, budzic w nocy całe miasto po nocy no i oczywiscie HWDP po calosci. Gratuluje postwy. Rzeczywiscie do motocykla trzeba dorosnąć.<br><hr>Ręce opadają
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polska to wolny kraj, ale i państwo prawa. Ty to prawo łamiesz, więc powinieneś siedzieć cicho, a nie powoływać się na jedne przepisy srając jednocześnie na drugie.<br><hr>luteckiKomentatorzy napisał(a):Jest dla mnie sprawą oczywistą że kamizelka w jakimś stopniu ułatwia zobaczenie motocykla, więc czemu jej nie nosić?
Równie oczywistą sprawą jest to, że głośne wydechy wkurzają wszystkich dookoła.
Ludzie, nie jesteście sami na świecie i nie macie prawa wymagać od innych żeby sluchaliwaszych ryków waszych silników, tylko dlatego żebyście czuli się bezpieczniej. Macie odwagę, żeby jeździć szybko i niebezpiecznie, a nie macie na tyle jaj, żeby wziąć na siebie jeszcze odrobinę ryzyka i nie uprzykszać życia innym? Zwłaszcza że jak słusznie zauważył Lovtza, budujecie wizerunek środowiska jako chamów i prostaków.
pozdro, JK<br><hr>JK<br>Komentatorzy napisał(a):Jak cie wkurzają głośne wydechy to nie wychodż z domu bo jesteś nietolerancyjny i nie powinieneś prowadzić pojazdu. Będe wył moim wydechem kiedy tylko mam ochote bo to wolny kraj a jak ci się nie podoba to kup sobie zatyczki do uszu.<br><hr>Biker<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):jak ktoś jest piz*a to zawsze będzie bronił długich, głośnych wydechów i jeszcze jazdy powyżej 6rpm. robię 25kkm rocznie i nigdy nie używałem długich, nie miałem przelotu itp. jeżdżę od kilku lat, zrobiłem kupę kilometrów i NIGDY nie miałem nawet parkingówki. wszystko zależy od kierowcy... niestety 99% motocyklistów to cienkie bolki którym nie chodzi o to żeby umiec jeździc tylko się przemieszczac a do tego wszyscy chcą ich zabic! są jeszcze szpanerzy - to taka sama grupa jak ta pierwsza... ci są najniebezpieczniejsi. najczęściej na litrze i 500-1000 km w sezonie. całe 99% nie powinno nigdy poruszac się jednośladem o mocy większej niż 5KM!
żeby nie było... jeżdżę supersportem który ma 150KM i nie używam go turystycznie...
pozdrowienia dla normalnych motocyklistów i autora artykułu!
ma on całkowitą rację!<br><hr>seba
True, true...
Do tych co mają wyje*** na cały świat bo on, 'panisko', robi co chce: jesteście buractwem. Życzę bliskich spotkań z innymi, wam podobnymi. Biadolicie, że puszki was nie puszczają, specjalnie nie zjeżdżają, żeby wam, 'panom wielkim', miejsca zrobić, a sami wyłożone na innych... Brak słów.
-
inmate - Świeżak
Zgadzam siÄ™ z TobÄ… w 100 procentach - motocykle nigdyKomentatorzy napisaÅ‚(a):Hej Panie i Panowie ….. Motocykl to wolność! i maÅ‚o mnie obchodzi, co inni mówiÄ….
Śmieszy mnie ten artykuł, jak można nazywać wydechy tuningowe, rozwierconymi??
Jeżdżę 21 lat miałem wiele motocykli aktualnie mam VTX 1800c, po odpaleniu drży ziemia a serce zaczyna mi szybciej bić. Nie czujesz tego?? tu nie chodzi o to, aby mnie słyszeli, tu chodzi o to abym ja nie słyszał innych. Motocyklista i jego maszyna to jedność.
I jeszcze rada dla wszystkich w kamizelkach odblaskowych, jak się boicie, że ktoś was nie zauważy i nie daj boże zrobi bubu to nie wsiadajcie na motocykl, bo to bardzo niebezpieczna sprawa.
Jadąc na motocyklu to Ty musisz uważać na wszystkich a nie inni mają uważać na Ciebie!
Pozdrawiam wszystkich Motocyklistów
<br><hr>REDUCTOR.pl<br>
nie mają pierwszeństwa przejazdu.Pozdrawiam.<br><hr>hornet CB 600
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tylko apelujÄ™ aby nie mylić wolnoÅ›ci z samowolkÄ…. Tak bÄ™dzie dla wszystkich lepiej<br><hr>TonyKomentatorzy napisaÅ‚(a):Hej Panie i Panowie ….. Motocykl to wolność! i maÅ‚o mnie obchodzi, co inni mówiÄ….
Śmieszy mnie ten artykuł, jak można nazywać wydechy tuningowe, rozwierconymi??
Jeżdżę 21 lat miałem wiele motocykli aktualnie mam VTX 1800c, po odpaleniu drży ziemia a serce zaczyna mi szybciej bić. Nie czujesz tego?? tu nie chodzi o to, aby mnie słyszeli, tu chodzi o to abym ja nie słyszał innych. Motocyklista i jego maszyna to jedność.
I jeszcze rada dla wszystkich w kamizelkach odblaskowych, jak się boicie, że ktoś was nie zauważy i nie daj boże zrobi bubu to nie wsiadajcie na motocykl, bo to bardzo niebezpieczna sprawa.
Jadąc na motocyklu to Ty musisz uważać na wszystkich a nie inni mają uważać na Ciebie!
Pozdrawiam wszystkich Motocyklistów
<br><hr>REDUCTOR.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo dobry artykuł. Nie wyobrażam sobie ile dobrej woli trzeba mieć, żeby napisać o rozumnej jeździe motocyklem i przyjąć za fakt, że anonimowe dzieciaki będą później wyżywać się (też) na forum.<br><hr>,w
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokladnie takKomentatorzy napisał(a):jeśli chodzi o wydech to mogę się z wami podzielić zdarzeniem które miało dzisiaj miejsce. Jestem na rondzie 2 pasmowym i nagle koleś zaczyna na mnie skręcać, spychać mnie na wysepkę. Gwałtowny ryk z mojego tłumika przelotowego i koleś dopiero mnie zauważa i wraca na swój pas. Nigdy z niego nie zrezygnuje.<br><hr>Senio18<br>Komentatorzy napisał(a):każdy sprawny motorek powinien mieć klakson i to właśnie on służy do ostrzegania o bezpośrednim niebezpieczeństwie, a z swojego przelotowego tłumika kiedyś wyrośniesz<br><hr>gumin<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
piepsz..... klakson, dzisiaj miałem bardzo podobną akcje 3 pasy ja na prawy koles wali z lewego na prawy i przyciska mnie do krawężnika, Klakson można sobie wsadzić w d..... szybka redukcja rura i uciekłem spod kółKomentatorzy napisał(a):jeśli chodzi o wydech to mogę się z wami podzielić zdarzeniem które miało dzisiaj miejsce. Jestem na rondzie 2 pasmowym i nagle koleś zaczyna na mnie skręcać, spychać mnie na wysepkę. Gwałtowny ryk z mojego tłumika przelotowego i koleś dopiero mnie zauważa i wraca na swój pas. Nigdy z niego nie zrezygnuje.<br><hr>Senio18<br>Komentatorzy napisał(a):każdy sprawny motorek powinien mieć klakson i to właśnie on służy do ostrzegania o bezpośrednim niebezpieczeństwie, a z swojego przelotowego tłumika kiedyś wyrośniesz<br><hr>gumin<br>
Komentatorzy napisał(a):przelotowy tłumik jest przydatny np na autostradzie gdy ktos wlecze sie szybkim pasem wystarczy zredukowac i juz kierowcy wiedza ze maja zjechac bez napinania sie trabienia czy swiecenia dlugimi
co do kamizelek to chyba nie jezdziles po europie np kiepska pogoda spory deszcz myslisz ze twoje tylne swiatlo wtedy widac?<br><hr>t<br>
<br><hr>do... nie klakson
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to ja bym radził żeby panowie po 40tce oddali swoje "chopery" na złom bo nawet bez akcesoryjnych wydechów są głośniejsze niż nie jeden sport z akcesoryjną puszką <br><hr>Airon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak, tak i jeszcze dodaj, że leczysz kompleks małego penisa... I wszystko będzie jasne...<br><hr>puchatekKomentatorzy napisał(a):Nie rozumiem jak głośny wydech może kogoś denerwować? Dla mnie to najpiękniejsza muzyka na świecie!!! A jak kogoś taki dzwięk denerwuje to nie powinien wychodzić z domu albo po prostu udać się na badania psychiatryczne. Aż strach pomyśleć jak takich ludzi musi denerwować na przykład odgłos klaksonu tira:). Wymieniajcie tłumiki na głośne akcesoryjne a innym nic do tego, niech patrzą i zazdroszczą! Jesteśmy motocyklistami a nie ciotkami i jak my jedziemy to całe miasto ma nas słyszeć!!!:) Pozdrawiam!<br><hr>Biker<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Głośne wydechy zwiększają szansę na dzwona bo ludzie wokół robią się nerwowi i niektórzy zaczynają przejawiać chęć "wyłączenia su*%#@yna".<br><hr>Lody
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mieszkam nie daleko lotniska i jakoś żyje ryk silników:)odrzutowców nie pozabijał mnie i tysięcy innych osób..a co dopiero motocykl każdy szuka Yoshimury a tu czyta na scigaczu że to bee autor mógł sprecyzować jak ktoś chce to kulturalnie przejedzie przez miasto na odpowiednim biegu i obrotach...<br><hr>Piter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam "Devila" w litrze zabijam falą uderzeniową niemowlaki,psy i koty kiedy jade pod odcine czasem pękają szyby w puszkach i telewizory mocherów przerywając im modły kiedy oglądają Ojca Tadeusza:D wyją alarmy aut odpadają tynki kiedy nasyłają na mnie policje i tak jestem głośniejszy niż ich syreny:) tak wiem jestem złym motocyklistą:D ...<br><hr>Ghostrider
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
popieram autora tekstu
nie jestesmy pojazdami uprzywilejowanymi, wiec niby dlaczego niby mielibysmy byc bardziej widoczni? kazdy odpowiada za swoje zycie i oczekiwanie od innych na drodze, ze to na nich spoczywa odpowiedzialnosc za nasze zycie to przesada.
sam przestalem byc fanem glosnych wydechow (nie tylko sportowych ale tez tych od czopków) jak mi sie dziecko urodzilo
<br><hr>tomek
nie jestesmy pojazdami uprzywilejowanymi, wiec niby dlaczego niby mielibysmy byc bardziej widoczni? kazdy odpowiada za swoje zycie i oczekiwanie od innych na drodze, ze to na nich spoczywa odpowiedzialnosc za nasze zycie to przesada.
sam przestalem byc fanem glosnych wydechow (nie tylko sportowych ale tez tych od czopków) jak mi sie dziecko urodzilo
<br><hr>tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bredzisz kolego każdy jest odpowiedzialny za siebie?nawet jak mu ślepa menda zajedzie droge?oklepany temat ale w puszkach to tez główna przyczyna kolizji <br><hr>PiotrKomentatorzy napisał(a):popieram autora tekstu
<br><hr>tomek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"kierowcy puszek mają OBOWIAZEK" -Mają obowiązek, tak jak obowiązek uważania na inne samochody, rowery, pieszych, zwierzeta i dziury na drodze.Komentatorzy napisał(a):Sądzac po niektórych komentarzach można dyskusje podumowac nastepująco: kierowcy puszek mają OBOWIAZEK uwazac na nas, puszczac nas w korku, ustępować drogi i nigdy ale to nigdy nie wyjeżdżać z podporzadkowanej, nawet gdy lecimy z predkoscia światla. My natomiast, awangarda polskich drog mamy NIEZBYWALNE prawo aby napierdalac ile fabryka dala, straszyc innych na drodze i siac zamieszanie, budzic w nocy całe miasto po nocy no i oczywiscie HWDP po calosci. Gratuluje postwy. Rzeczywiscie do motocykla trzeba dorosnąć.<br><hr>Ręce opadają<br>
Z resztą tekstu się zgodzę. Gdy puszcza mnie samochód -to jest to uprzejmość, za którą dziękuję, a nie obowiązek. Ale brak uprzejmości to nic fajnego. Żle świadczy o osobie, ktorą cechuje.<br><hr>uczestnik ruchu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Klaksony motocyklowe sa g... warte w Warszawie. Wystarczy, ze na 3 pasmowce, dziurawej, jedziesz obok ciezarowki wielko tonazowej. Mialem sytuacje, ze slepa idiotka zajehcala mi droge. Swoj klakson ledwie sam uslyszalem. Poza tym siegniecie do klaksonu po wrzuceniu kierunku przy manewrze gwaltownego omijania KRETYNA czy KRETYNKI, , trwa dluzej niz opuszczenie manety. Gdybym nie wrzucil kierunku omijajac KRETYN(A/KI) to zapewne zajechalbym komus droge, nie dajac mu szans na unikniecie przywalenia we mnie.Komentatorzy napisał(a):jeśli chodzi o wydech to mogę się z wami podzielić zdarzeniem które miało dzisiaj miejsce. Jestem na rondzie 2 pasmowym i nagle koleś zaczyna na mnie skręcać, spychać mnie na wysepkę. Gwałtowny ryk z mojego tłumika przelotowego i koleś dopiero mnie zauważa i wraca na swój pas. Nigdy z niego nie zrezygnuje.<br><hr>Senio18<br>Komentatorzy napisał(a):każdy sprawny motorek powinien mieć klakson i to właśnie on służy do ostrzegania o bezpośrednim niebezpieczeństwie, a z swojego przelotowego tłumika kiedyś wyrośniesz<br><hr>gumin<br>
Gdy mam do wyboru przezyc przy odrobinie chamstwa z mojej strony albo kulturalnie dac sie zabic to wole to pierwsze.<br><hr>bandit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości