semisynthetic 2t vs motul scooter expert 2T
• Strona 1 z 1
semisynthetic 2t vs motul scooter expert 2T
czym się różnią te da oleje oprócz ceny i koloru obecnie leję do skutera motula ale jest on zbyt drogi dla mnie za 50zł mam 3l semi... i czy jak zaczne lac tego semi to na co najbardziej zwracać uwage
- KONRAD95
- Świeżak
powiem ci tak, motul na pewno lepszy jest, ale ja do swojego skuterka lałem orlenowski półsyntetyk za 10 zł i tłok wyglądał na prawde ładnie po całym sezonie ( wszystko na starym tłoku który miał juz kilka dobrych lat za soba ) nic nie zawalone olejem, nie było za duzo nagaru. nie grzał sie, i wydawałem 20 zł na rok na olej ;P znajac zycie motul moze nieco wydłuzyc zywotnosc tłoka itp. i na pewno lepiej nalac motula jak masz wyzyłowany silnik. ale jak skuter jest na serii ew jakies drobne modyfikacje, to lepiej kupic olej za 10 zł/litr. i miec 40 zł w kieszeni na poczet nowego tłoczka
3 litry oleju i masz kase na tłok dobry
sumujac taniej wyjdzie pojeździc krócej na słabym oleju i wymienic troszke wczesniej tłok, niż lać lepszy drogi olej i cieszyc sie tym samym tłoczkiem niewiele dłuzej ;P
lej orlenowski, ew jakis tanszy shell czy elf one po około 20 zł kosztuja

lej orlenowski, ew jakis tanszy shell czy elf one po około 20 zł kosztuja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a po co mineralny ? lej półsyntetyka lepszy jest..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dla mojego skutera lepszy jest minerał. Na półsyntetyku gorzej zapala, więcej pali i nie trzyma wolnych obrotów.
Obecnie stosuję mineralny Elf i mam wrażenie, że jest o niebo lepszy od wielu półsyntetyków...
Obecnie stosuję mineralny Elf i mam wrażenie, że jest o niebo lepszy od wielu półsyntetyków...
- kisiu1981
- Świeżak
wątpie zeby olej miał aż taki wpływ na prace silnika
ja to czasem nalałem jak oleju nie miałem samą zmieszaną mieszanke z olejem przekładniowym i pracował identycznie jak na półsyntetyku xd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości