Zobacz wątek - Olej na magnecie i wskaźnik paliwa Sukida (silnik rometa)
NAS Analytics TAG

Olej na magnecie i wskaźnik paliwa Sukida (silnik rometa)

i inne małe pojemności
_________

Olej na magnecie i wskaźnik paliwa Sukida (silnik rometa)

Postprzez szymon61 » 12/8/2011, 22:50

Witam mam trzy pytanka posiadam motor Sukida sk 125-4 z tego co udało mi się dowiedzieć są one produkowane do niemiec gdy go kupowałem miał 400km obecnie posiada 3300km i żadnej awari nie było.
1.Wczoraj gdy byłem u mechanika na ustawieniu zaworów gdy odkręcił śrubę tutaj przy magnecie leciał olej normalnie pluł olejem czy możliwe że to jest zimering na wale czy coś innego jest wadliwe dodam ze motocykl posiada silnik identyczny jak w Romecie k 125 wszystkie części pasują i jaki bedzie koszt naprawy tej usterki ponieważ to chyba tak nie może lecieć????

2.Moje drugie pytanie motocykl nie posiada wskaźnika paliwa a by się przydał znalazłem już nawet wskaźnik uniwersalny tylko nie wiem gdzie i jaki czujnik zamontować czy możecie mi doradzić czy warto to robić???

3.Trzecie już ostatnie pytanie czy te silniki są gdzieś zablokowane lub czy można zrobić jakiś tuning mój rekord to 125km/h z tyłu zębatka 39z oryginalnie miała 41z przód org 14z dodam że ma 5biegów a obrotomierz źle podaje obroty
szymon61
Świeżak

Postprzez tomera » 13/8/2011, 19:35

niektóre silniki maja magneto zatopione w oleju, ja w quadzie tak mam(oczywiscie chińskim)

co do wskaznika to moze i uniwersalne sa ale nie doczytales ze pracuja one z czujnikiem, a jesli nie masz czujnika to i nie masz wskaznika paliwa

co do 3 to nie pomoge
tomera
Stały bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê