Miejsce do jazdy na crossie
• Strona 1 z 1
Miejsce do jazdy na crossie
Witajcie !!
Pomóżcie mi. Mam crossa i chcę znaleźć jakieś miejsce do jazdy w Gdyni lub w Rumii tak aby leśniczy mnie nie dopadł.
Za propozycje wielkie dzięki
Pozdrawiam !!
Pomóżcie mi. Mam crossa i chcę znaleźć jakieś miejsce do jazdy w Gdyni lub w Rumii tak aby leśniczy mnie nie dopadł.
Za propozycje wielkie dzięki

Pozdrawiam !!
- Kamill #99
- Świeżak
koleś myślisz że nie wpadłem na to? Tylko że jestem początkującym i chcę pojeźdźić nie po torze bo nie dam jeszcze rady !!
- Kamill #99
- Świeżak
no to pytaj okolicznych w swoim miescie. skąd mam wiedziec mieszkajac kilka set km od ciebie gdzie mozesz jeździc ? z gdyni nikogo na forum prócz Ciebie nie ma. wiec pomysl logicznie, albo google, albo wizja lokalna ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kamill #99 napisał(a):koleś myślisz że nie wpadłem na to? Tylko że jestem początkującym i chcę pojeźdźić nie po torze bo nie dam jeszcze rady !!
miszczu a skąd ja mogę wiedziec jakie ty masz u siebie tereny i gdzie można jeździc??
ps: gdzie się nauczysz najszybciej jeździc? na torze pod okiem osób ogarniających i trenerów czy w lesie od pobliskich smerfów i grzybiarek?
ogarnij siÄ™..
-
Bostorn - Moderator
1)Masz prywatny tor w Redzie Rekowie - podjedz w niedzielÄ™ pogadaj z chlopakami. Moze sie dogadacie i pozwola Ci pojezdzic, a i pokaza jak sie nie zabic.
2) Gdynia Chwarzno kolejny tor. Tutaj nie wiem jak wygląda wjazd, ani kto tam jeździ.
A do lasu to na spacer albo rowerem, no chyba ze to twoj prywatny las
.
W lesie to mozesz uczÄ…c siÄ™ jazdy co najwyzej skrzywdzic siebie, kogos albo w ostatecznosci maszyne.
Wlasnie tor sluzy do nauki, gdzie nie masz drzew, korzeni, kamieni i ludzi.
A jak sa ludzie to chociaz nie chowaja sie za krzakami, tylko sluza rada i pomoca w razie awarii, bądź kontuzji - na początku jeździj obowiązkowo z kimś.
Pozdrawiam
2) Gdynia Chwarzno kolejny tor. Tutaj nie wiem jak wygląda wjazd, ani kto tam jeździ.
A do lasu to na spacer albo rowerem, no chyba ze to twoj prywatny las

W lesie to mozesz uczÄ…c siÄ™ jazdy co najwyzej skrzywdzic siebie, kogos albo w ostatecznosci maszyne.
Wlasnie tor sluzy do nauki, gdzie nie masz drzew, korzeni, kamieni i ludzi.
A jak sa ludzie to chociaz nie chowaja sie za krzakami, tylko sluza rada i pomoca w razie awarii, bądź kontuzji - na początku jeździj obowiązkowo z kimś.
Pozdrawiam
- freshes
- Świeżak
nie zgodze sie że nauka w lesie jest na nic
bo sam sie uczyłem. uczysz sie w lesie opanowania moto przy kazdej prędkosci, i ogólnego opanowania. potem lepiej wjechac na tor. jak wiesz z czym masz doczynienie. jak 1 raz wjedziesz na tor nigdy nie ocenisz sytuacji. nie chodzi tu nawet o laika i jego podejscie. sam jak kupuje wieksze moto omijam tor przez pierwszych kilka dni i ogarniam moto na polach/ lasach

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
widzę lubicie tu nowych do parteru sprowadzać i wyśmiewać. jak henio nie mieszkasz w okolicy i nie wiesz nic w temacie to nie pisz. skąd ktoś kto ma nabite 25 postów ma wiedzieć że nikogo z jego okolicy nie ma? ty od razu sprawdzałeś kto jest od ciebie?
również uważam że na torze się niczego nie nauczy. jak wjedzie kilku ogarniętych i zaczną szaleć to on zamiast zwracać uwagę na to jak jedzie, czy ma prawidłową pozycję itp. będzie patrzył czy go nie rozjadą i nic się nie nauczy. na początku najlepiej pojechać na jakieś odludzie, polanę czy coś i sobie trenować zmiany biegów, zakręty itp. itd. a jak będzie się czuł na siłach to pojedzie na tor.
również uważam że na torze się niczego nie nauczy. jak wjedzie kilku ogarniętych i zaczną szaleć to on zamiast zwracać uwagę na to jak jedzie, czy ma prawidłową pozycję itp. będzie patrzył czy go nie rozjadą i nic się nie nauczy. na początku najlepiej pojechać na jakieś odludzie, polanę czy coś i sobie trenować zmiany biegów, zakręty itp. itd. a jak będzie się czuł na siłach to pojedzie na tor.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
Z jakiej części Gdyni jesteś ?
Jeśli chodzi o las to w 3-mieście jest lipa - park krajobrazowy i generalnie kupa ludzi, turystów.
Wszyscy są maksymalnie nastawieni anty na enduro czy cross (zwłaszcza cross), nie dogadasz się z leśnikiem ...
Sam zrezygnowałem z "dzikowania" po lesie po kontakcie z dwururka ...
Jeśli chodzi o las to w 3-mieście jest lipa - park krajobrazowy i generalnie kupa ludzi, turystów.
Wszyscy są maksymalnie nastawieni anty na enduro czy cross (zwłaszcza cross), nie dogadasz się z leśnikiem ...
Sam zrezygnowałem z "dzikowania" po lesie po kontakcie z dwururka ...
- freshes
- Świeżak
domin195 napisał(a):widzę lubicie tu nowych do parteru sprowadzać i wyśmiewać. jak henio nie mieszkasz w okolicy i nie wiesz nic w temacie to nie pisz. skąd ktoś kto ma nabite 25 postów ma wiedzieć że nikogo z jego okolicy nie ma? ty od razu sprawdzałeś kto jest od ciebie?
ale czy na tej polanie czy lesie będzie ktoś kto mu powie jak należy wykładac nogę do zakrętu? jaką miec pozycje za kierownicą? jak 3mac ręce? jak wykorzystywac manetkę? i resztę potrzebnych rzeczy?
Czy tor motocrossowy to tylko tor i zapierdalanie?!!
są miejsca poboczne, starty gdzie młodzi uczą się i trenują 8mki, proste, redukcje i inne bajery
sam od tego zaczynałem i mialem w szerokim powarzaniu las bo las jest nudny, szybki i niebezpieczny
taki szczeniak wleci 125ką w las zapnie ostatni bieg i mysli ze cos umie, koło mu się umsknie, ew do zakrętu nogi złoży i bd wielkie buuum, od tego są tory i profesjonalisci aby uczyc i szkolic, a do lasu tylko z ekipą wjeżdzac, tak samo na tor jesli myslimy o skakaniu, a jesli o treningu winkli i innych podstaw mozna samemu
Tor to idealne miejsce dla początkujących bo są poboczne miejsca do treningów przygotowane i w razie czego masz do kogo się udac odnośnie pomocy technicznej jak i teoretycznej
-
Bostorn - Moderator
W Gdansku na Morenie/Jasieniu masz stary poligon, na ktorym mozesz jezdic do woli. Jest tam stary nasyp kolejowy na ktorym pocwiczysz podjazdy i zjazdy, dziury, piachy i blota. Jest tez tam tor MX na ktorym mozesz pocwiczyc
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
- Kamill #99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości