Zobacz wątek - Kaski - poprawić forum, pokonać błędy, przekonać moderatora
NAS Analytics TAG

Kaski - poprawić forum, pokonać błędy, przekonać moderatora

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Czy temat o kaskach powinien być podwieszony?

Tak
5
33%
Nie
10
67%

Liczba głosów : 15

Kaski - poprawić forum, pokonać błędy, przekonać moderatora

Postprzez maciej.k » 12/8/2011, 10:00

Witajcie
Lubię to forum, można (przynajmniej często) liczyć na pomoc innych i znaleźć sporo przydatnych informacji. Jednak temat o kaskach - o czym wspomniałem już wcześniej w innym poście - to istna porażka:
1) Nie da się tego przeczytać - 1000 postów?!
2) Kilka pytań, jedna odpowiedź - zwykle umieszczona 3 strony za pytaniem
3) Pytania bez odpowiedzi - bo zanim ktoś odpowiedział padły następne 3 pytania
Generalnie KOMPLETNY CHAOS.
Kaski to ważne akcesoria, jest ich na rynku mnóstwo i wiele osób szuka właśnie na forum informacji na ich temat. NIE POWINIEN BYĆ PODWIESZONY - on niczemu nie służy i jest po prostu beznadziejny.
Dlatego ZAKŁADAM TEMAT Z PROTESTEM PRZECIW PODWIESZENIU TEMATU O KASKACH I ZAMYKANIU POJEDYNCZYCH TEMATÓW O KASKACH.
Proponuję żeby inni którzy podzielają moje zdanie się tu podpisali.
Grupa może wpłynąć na otaczającą ją rzeczywistość, a nawet na forum;)

Pozdrawiam
maciej.k
Świeżak

Postprzez radziorek15 » 12/8/2011, 11:39

Już widzę jaki będzie chaos gdy ten temat nie będzie podwieszony. Będzie codziennie kilka lub kilkanaście nowych tematów o kaskach.
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
radziorek15
Świeżak

Postprzez maciej.k » 12/8/2011, 11:57

Więc może zamiast "odwieszać" temat należałoby raczej założyć nowy dział? Skoro ma się pojawiać kilkanaście nowych postów dziennie - można zauważyć że temat jest chwytliwy. Jeśli problemem jest fakt że przyćmi temat kurtki czy rękawic to lepiej oddzielić kaski od akcesoriów.
Jak by na to nie patrzeć - ciężko się pozbierać w stanie obecnym.
maciej.k
Świeżak

Postprzez Mathew8 » 12/8/2011, 14:55

maciej.k napisał(a):Więc może zamiast "odwieszać" temat należałoby raczej założyć nowy dział? Skoro ma się pojawiać kilkanaście nowych postów dziennie - można zauważyć że temat jest chwytliwy. Jeśli problemem jest fakt że przyćmi temat kurtki czy rękawic to lepiej oddzielić kaski od akcesoriów.

popieram.
Mathew8
Świeżak

Postprzez zero22 » 12/8/2011, 15:46

Ja swój kask już kupiłem ale dla zielonych temat może być pomocny ;)
zero22
Świeżak

Postprzez radziorek15 » 12/8/2011, 16:35

myślę, że sposób jaki opisał maciej.k jest złotym środkiem. Nie będzie chaosu w dziale akcesoria i bedzie wygodniej niż w przypadku jednego podwieszonego tematu.
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
radziorek15
Świeżak

Postprzez motoluka » 12/8/2011, 17:24

maciej.k napisał(a):Więc może zamiast "odwieszać" temat należałoby raczej założyć nowy dział? Skoro ma się pojawiać kilkanaście nowych postów dziennie - można zauważyć że temat jest chwytliwy. Jeśli problemem jest fakt że przyćmi temat kurtki czy rękawic to lepiej oddzielić kaski od akcesoriów.

Popieram
motoluka
VIP Ścigacz.pl

Postprzez madcap » 12/8/2011, 21:52

kask tak jak kurtka, spodnie, buty etc należy do niezbędnych akcesoriów morocyklisty
tak jest dobrze, podwieszenie tematu było przemyślane
nowe modele kasków nie są wprowadzane tak często na rynek, jak inne garderobiane akcesoria
wyobraź sobie teraz sytuację ile osób co chwile będzie pytać jaki kask na skuter, jaki kask za 600 zł, albo proszę o opinie na temat np. HJC F15

ps
ciężko pozbierać się jest osobom leniwym
połowa pytań (a więc i nowych tematów) nie zostałaby zadana, gdyby ludzie chcieli przeglądać tematy już istniejące
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez maciej.k » 16/8/2011, 08:49

Ech... oczywiście masz rację. I nie masz racji. Ile osób pytałoby o kask do 600zł - mnóstwo. Dlaczego? Bo chcą kupić kask do 600zł i szukają pomocy od osób które mają jakieś doświadczenia. Myślę, że do tego służą fora. Rozumiem jednak pewną wizję idealnego porządku i ładu w postach. Moim zdaniem powinniście to jakoś zmienić, albo chociaż zrobić 3 podwieszone - np kask do 400zł, kask za 400-800, kask 800+ (to tak rzucam, przykład znikąd). Osobiście przeczytałem jakiś czas temu cały temat i nie mogę powiedzieć żeby był łatwy do przetrawienia.

Pozdrawiam
maciej.k
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe