Kamizelka - obciach ??
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
popieram Vergona w 100%
są sytuacje gdy jest sens wdzianka, ale bez uzasadnionej przyczyny, szczególnie gdy widoczność jest dobra to przerost formy nad treścią
są sytuacje gdy jest sens wdzianka, ale bez uzasadnionej przyczyny, szczególnie gdy widoczność jest dobra to przerost formy nad treścią
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja nie neguje ludzi używających kamizelek - moim zdaniem to kwestia gustu a z pewnościa nie zaszkodzi.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Vergon napisał(a):limak14 napisał(a):Ja nie neguje ludzi używających kamizelek - moim zdaniem to kwestia <b>gustu</b> a z pewnościa nie zaszkodzi.
Jak to się mówi - są gusta i bezguścia
kicz ma tez swoj urok
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
-
ASR1927 - Moderator
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Również sądze,iż jest to "przerost formy nad trescia".
Chociażby biorąc pod uwage fakt,że wiele ciuchów motocyklowych jest z odblaskami...
Chociażby biorąc pod uwage fakt,że wiele ciuchów motocyklowych jest z odblaskami...
-
Bartorex70 - Świeżak
-
Mafinos - Świeżak
eneasz napisał(a):gdzies tam juz wrzucalem swoje foto, nie jezdze na codzien, ale jezdzilem w kamizelce, znam ludzi ktorzy albo jezdza w kamizelka albo maja kurtki odblaskowe. Jesli ktos uwaza, ze taka kamizelka pomoze, to dlaczego nie, a ci co sie nasmiewaja to przewaznie albo uwazaja , ze sa najmodrzejsi na swiecie albo brak im tolerancji badz tona w kompleksach. Kazdy z nas jezdzi i ci ktorzy widzieli kamizelkowcow sami przyznaja, ze taka kamizelka poprawia widocznosc, zarowno gdy kamizelkowiec jest przed jak i za nami, latwiej go zauwazyc. Nie przejmowac sie glupim gadaniem, lepiej zrobic wszystko aby zapewnic sobie bezpieczenstwo niz plakac po wypadku i zwalac wine na innych
Znowu zaczynasz te chore teorie

- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Ja zakładam kamizelkę odblaskową tylko jak jest mocna ulewa lub zapada zmrok. W dzień nie widzę potrzeby.
BTW. Szafa odpuść trochę bo 3 posty na jednej stronie tego topicu to prowokacja do kolejnej kłótni. Normalnie na gg można z Tobą pogadać, a na forum wszyscy Cię teraz znają głównie z trolowania.
BTW. Szafa odpuść trochę bo 3 posty na jednej stronie tego topicu to prowokacja do kolejnej kłótni. Normalnie na gg można z Tobą pogadać, a na forum wszyscy Cię teraz znają głównie z trolowania.
-
gelo007 - Administrator
Daga napisał(a):No to ja się pytam pana,którego ostatnio mijałam-po jakiego grzyba mu kamizelka odblaskowa,skoro jezdzi w krótkim rękawku i spodenkach?![]()
Cholera,może kupię sobie taką kamizelkę.Oczojebny pomarańcz byłby si.Pasowałby mi pod kolor wzorku na GSie.
Może po to żeby go było chociaż bardziej widać? Kamizelka jest nie tylko po to żeby ją zakładać tylko i wyłącznie na kombi...
-
adamRS - Świeżak
mirekm71 napisał(a):Nie jezdze w kamizelce ale kiedys bede. Model ktory mi sie podoba kosztuje 100 i zakup ciagle jest odwlekany.
Osobiscie uwazam, ze jazda w kamizelce jest bezpieczna i profesjonalna. Pojazd? Kamizelka sluzy temu, zeby byc widocznym na drodze i jego osiagi nie maja tu nic do rzeczy. Gratuluje kultowej maszyny a zmieniac na mocniejszy? A po co?
Ps. W d...e mam czy jakas ci...a na plastiku robiaca wypady na odleglosc 5km od domu machnie do mnie reka czy nie. Prawdziwy motocyklista pozdrowi profesjonalnie ubranego bikera na calkiem ladnym sprzecie a sportowcy na scigaczach niech sie pozdrawiaja stojac na co drugim cpn'ie tankujac za 10zl, rozcierajac zdretwiale czesci ciala i podziwiajac nowe buty motocyklowe tenisowki bo sa " trendy" i "cool". Ich szacunek i pozdrowienie mi powiewa.
Moto nowe kupowales? Kolega teraz kupil zipka chopper 250 to zadowolony- ok juz doczytalem. Kolega kupil nowe bo gwarancja i serwis a na mechanice sie nie zna.
HAHAH GLUPI JESTES JAK BUT Z LEWEJ NOGI
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Bez sensu wydawać fure kasy na kamizelki, kupuje się najtanszą byle odblask miała i tyle.
Za grosze.
To samo pas, za niewielkie pieniÄ…dze i masz.
My obydwoje z kobietą ubieramy kamizelkę gdy jest brzydka pogoda, na właściwe to z jednej kurki ktora jest przeciwdeszczowa to z niej nie zdejmuje. "ubrana" jest na stałe razem z podpinkami
)
Gdy świeci słonce to raczej nie, zakładam, moja pani ma biały kask, ja myślałem nad zakupem kasku w kolorze oczojebnego pomarańczu albo seledynu wypał jest nie ziemski
)
W kufrze zawsze oprócz przeciwdeszczowych nakładek na buty, jest też pas odblaskowy, mamy dwa jeden biały drugi pomarańczowy, jak nieraz dopadnie mnie noc leje jak skurczybyk i jadę autostradą to mam w D wszytko bywa że zakładam obydwa na krzyż, poza tym w kufrach mam zamontowane światła Stopu LED.
Jeźdzę bardzo dużo samochodem, i zdaje sobie sprawę że ten w puszce mimo że ma większy komfort jazdy i wycieraczki to też może mnie nie zauważyć, mały gówniany punkt w ciemnej deszczowej D.
Sobie daje szanse przeżycia, jemu daje szanse by mnie zobaczył i w D mam to co kto powie i jak wyglądam bo H... i głupio to się wygląda rozjechanym na asfalcie.
I ubieraliśmy to na 125 CC, zakładamy na CBR600RR i na fazera 1000 i na Kawasaki 1400GT też będę.
Jak jest czas na lańsik i jedziemy się lansować ze znajomymi w słoneczny dzień gdzieś to się lansujemy bez kamizelek, a jak ma być jazda w trase, czy jazda po zatłoczonym mieście to najważniejsze to dać się zobaczyć.
Za grosze.
To samo pas, za niewielkie pieniÄ…dze i masz.
My obydwoje z kobietą ubieramy kamizelkę gdy jest brzydka pogoda, na właściwe to z jednej kurki ktora jest przeciwdeszczowa to z niej nie zdejmuje. "ubrana" jest na stałe razem z podpinkami

Gdy świeci słonce to raczej nie, zakładam, moja pani ma biały kask, ja myślałem nad zakupem kasku w kolorze oczojebnego pomarańczu albo seledynu wypał jest nie ziemski

W kufrze zawsze oprócz przeciwdeszczowych nakładek na buty, jest też pas odblaskowy, mamy dwa jeden biały drugi pomarańczowy, jak nieraz dopadnie mnie noc leje jak skurczybyk i jadę autostradą to mam w D wszytko bywa że zakładam obydwa na krzyż, poza tym w kufrach mam zamontowane światła Stopu LED.
Jeźdzę bardzo dużo samochodem, i zdaje sobie sprawę że ten w puszce mimo że ma większy komfort jazdy i wycieraczki to też może mnie nie zauważyć, mały gówniany punkt w ciemnej deszczowej D.
Sobie daje szanse przeżycia, jemu daje szanse by mnie zobaczył i w D mam to co kto powie i jak wyglądam bo H... i głupio to się wygląda rozjechanym na asfalcie.
I ubieraliśmy to na 125 CC, zakładamy na CBR600RR i na fazera 1000 i na Kawasaki 1400GT też będę.
Jak jest czas na lańsik i jedziemy się lansować ze znajomymi w słoneczny dzień gdzieś to się lansujemy bez kamizelek, a jak ma być jazda w trase, czy jazda po zatłoczonym mieście to najważniejsze to dać się zobaczyć.
-
krakn - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości