Chiński cross 125 - Nie chce wejść na wysokie obroty
• Strona 1 z 1
Chiński cross 125 - Nie chce wejść na wysokie obroty
Witam, wlasnie bawię sie przy moim crossie 125. Cross działał ostatnio ok, ale zgasiłem go, potem chciałem odpalić za kilka godzin i nic. Przeczyściłem gaźnik, ustawilem zawory (teraz chyba znowu sie rozregulowały, bo nie ma luzu...) i włączył się. Gaźnik jest rozregulowany (śrubka od dawki paliwa), ale ustawiłem ją na 2 obroty (720stopni). No i nic.
Odpala tylko bez ssania, odpali po 2ch kopach, burczy, trochę strzela (ale to chyba właśnie trzeba zregulować gaznik) no ale po chwili gaśnie. Nie dołożę gazu bo gasnie, tak samo nie popuszczę, bo zgaśnie i wtedy. Co to może być? Może wał sie przestawił? Bardzo prosze o szybkie odpowiedzi, bo juz mnie trafia przy tym
Odpala tylko bez ssania, odpali po 2ch kopach, burczy, trochę strzela (ale to chyba właśnie trzeba zregulować gaznik) no ale po chwili gaśnie. Nie dołożę gazu bo gasnie, tak samo nie popuszczę, bo zgaśnie i wtedy. Co to może być? Może wał sie przestawił? Bardzo prosze o szybkie odpowiedzi, bo juz mnie trafia przy tym

- GreenhornPL
- Świeżak
Cewka ostatnio wymieniana... przez moduł mogłoby coś takiego być? A możliwe, że te zawory to za słabo skręciłem i dlatego.
- GreenhornPL
- Świeżak
Wymień modół to się dowiesz przez modół zawory napewno sie nie rozregulowały możliwe że nie dokręciłeś .Do chinoli modół jakies 20 -30 zł wiec to nie duzo.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
Dobra, wymienię. I przez moduł by nie chciał wejść na obroty i zachowywał się tak jak opisałem?
//bo przecież pali, tyle że tylko bez ssania, na ssaniu nie ma mowy.
//bo przecież pali, tyle że tylko bez ssania, na ssaniu nie ma mowy.
- GreenhornPL
- Świeżak
Moim zdaniem to jest wina zaworów sprawdź ciśnienie na tłoku (można za pomocą palca jak się daje utrzymać to znaczy że coś jest nie tak ze szczelnością ) zawory powinny być wyregulowane na 0,05 mm
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kris514 napisał(a):Moim zdaniem to jest wina zaworów sprawdź ciśnienie na tłoku (można za pomocą palca jak się daje utrzymać to znaczy że coś jest nie tak ze szczelnością ) zawory powinny być wyregulowane na 0,05 mm
Jak mam to sprawdzić palcem? Co się daje utrzymać?

- GreenhornPL
- Świeżak
Zawory są ok... jak odpalę to strzela coś co jakiś czas, dziwnie chodzi nierówno (ale to chyba złej regulacji gaźnika) no i zaraz gaśnie. Jak dodaje gazu też gaśnie. Odpala tylko bez ssania. Co to może być? Proszę o pomoc, tutaj albo gg 213254.
- GreenhornPL
- Świeżak
Kolega miał tak że po jeździe zgasił zapalił papierosa odpalił a motor nie wchodził na obroty strzelał jak głupi itp. pomogła wymiana gaźnika na nowy koszt 80zł
-
Mafinos - Świeżak
Jeśli na ssaniu nie odpala to chyba sie zalewa a ze strzela to pewnie te zawory a od której strony ci strzela w gaźnik czy w tłumnik.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
Jak mam to sprawdzić palcem? Co się daje utrzymać?
Mam odkręcić tą śrubę, która jest nad zaworami?
zatykasz palcem otwór od świecy (świeca wykręcona) wtedy ktoś kopie (jakby chciał odpalić tylko na wyłączonym zapłonie żeby ciebie nie wierzgnęło) a ty szczelnie trzymasz i próbujesz utrzymać kompresję jeśli kompresja będzie ci uciekać spod palca mimo twoich starań to znaczy że jest ok
a jeśli chodzi o regulacje zaworów to masz filmik jak się reguluje w skuterze (tylko z zewnątrz inaczej wyglada) (musisz zdjąć lewą pokrywę silnika i pokrywę głowicy/zaworów przyrząd do mierzenia to szczelinomierz ) http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-wyr ... kuterze-4t

zatykasz palcem otwór od świecy (świeca wykręcona) wtedy ktoś kopie (jakby chciał odpalić tylko na wyłączonym zapłonie żeby ciebie nie wierzgnęło) a ty szczelnie trzymasz i próbujesz utrzymać kompresję jeśli kompresja będzie ci uciekać spod palca mimo twoich starań to znaczy że jest ok
a jeśli chodzi o regulacje zaworów to masz filmik jak się reguluje w skuterze (tylko z zewnątrz inaczej wyglada) (musisz zdjąć lewą pokrywę silnika i pokrywę głowicy/zaworów przyrząd do mierzenia to szczelinomierz ) http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-wyr ... kuterze-4t
-
kris514 napisał(a):Jak mam to sprawdzić palcem? Co się daje utrzymać?Mam odkręcić tą śrubę, która jest nad zaworami?
Zatkałem z całej siły palcem a drugą ręka probowalem go kopać i nie dalo rady czyli chyba jest z tym ok.
A jakie sÄ… objawy przestawionego rozrzÄ…du?
- GreenhornPL
- Świeżak
objawy sątakie że moto odpala, gaxnie na niskich obrotach, przerywa na wysokich, i słychac stuki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):objawy sątakie że moto odpala, gaxnie na niskich obrotach, przerywa na wysokich, i słychac stuki.
Czyli to nie rozrząd, bo on gaśnie na niskich, na wysokich też.
- GreenhornPL
- Świeżak
ale przecxiez to napisałem
gasnie na niskich i na wysokich. ale zacznij od swiecy, gaźnika itp

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a zawory regulowałeś tak jak ci mówiłem czy inaczej??
-
Ja miałem to samo
tylko ja mam rame od Hondy 125 z 78 z:D silnik pasowal idealnie
wymieniłem tarcze sprzegłowe a na drugi dzien to samo co ty mialem
wymienilem na nowa swiece i dalej tak samo ::p wszystko poszlo o cewke
ale dobrze przekminilem i zalozylem od malucha
teraz moge go reka odpalic .. i nie musze wozic ze soba akumulatora
tylko jak cos cewka na jedno wyjscie

- skarabeusz9991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości