Buty
• Strona 1 z 1
Buty
Ze swoich 2,5 tys km nawiniętych do tej pory koło 500/600 zrobiłem w trasie po za miastem, a zbliża mi się kolejna dłuższa trasa ( ok 2x450km + może coś) w związku z czym czas najwyższy na inwestycję w obuwie. Prędkość przelotowa to ok 90 km/h. Cena max 750 zł, przy czym chętnie wyrobił bym się poniżej tego pułapu. Jeżdżę głównie po mieście (ciuchy to tekstylna Modeka) i zastanawiam się czy szukać czegoś z wysoką cholewą, czy może bardziej komfortowych po zejściu z motocykle butów niskich-w perspektywie cały dzień chodzenia po terenie uczelni. Jakieś sugestie?
Yamaha YBR 125
- pustelnik
- Świeżak
Jeśli buty to tylko długie. Znane i polecane w tej cenie byłyby:
- Alpinestars SMX-5
- SIDI B2
Można też za nieco mniej kupić coś dobrego...
http://forum.fireblade.pl/topics2/2uty-forma-diadora-czy-moze-jakies-inne-w-przystepnej-cenie-vt6425.htm (otwórz link)
- Alpinestars SMX-5
- SIDI B2
Można też za nieco mniej kupić coś dobrego...
http://forum.fireblade.pl/topics2/2uty-forma-diadora-czy-moze-jakies-inne-w-przystepnej-cenie-vt6425.htm (otwórz link)
-
bryk77 - Stały bywalec
Ja mam SIDI B2 i muszę przyznać, że są bardzo wygodne i nie przemokły mi podczas ulewy
Buty te są dobrze wykonane, ale mam je dopiero miesiąc więc na temat trwałości się nie wypowiem

er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
Otóż byłem dzisiaj w sklepie, w którym zakupiłem jak do tej pory większość ciuchów motocyklowych i szanowna pani ekspedientka jako produkt spełniający moje wymagania uznała wysokie turystyki z goretexem po czym wskazała na buty Daytona Spirit XCR. Buty bardzo ładne, minimalistyczne z wyglądu i wygodne, podobno bardzo trwałe tylko że ich cena - ok 930 zł - lekko przekracza moje pierwotne założenia. Alternatywą jaką zaproponowała były Daytona Journey, które ze swoją ceną -ok 700 zł- mieszczą się w założeniach ale mają krótszą cholewkę co je nieco umniejsza w moich oczach.
Może ktoś zna jakąś inną opcję?Nie koniecznie muszą to być turystyki, nie koniecznie na goretexie ale koniecznie muszą być wygodne- w roku akademickim zdarzało mi się być na uczelni po 12 godzin + dojazd i nie byłbym uradowany gdyby po takim upojnym dniu noga mi odpadła
Właśnie z powodu braku membrany odradzała mi SMX5 i B2. Jak to ujęła "To są buty bardziej do jeżdżenia niż do chodzenia".
Generalnie Spirity mi się podobają (ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?) i jestem w stanie dołożyć te dwie stówy tylko nie wiem czy jest sens.
Może ktoś zna jakąś inną opcję?Nie koniecznie muszą to być turystyki, nie koniecznie na goretexie ale koniecznie muszą być wygodne- w roku akademickim zdarzało mi się być na uczelni po 12 godzin + dojazd i nie byłbym uradowany gdyby po takim upojnym dniu noga mi odpadła

Generalnie Spirity mi się podobają (ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?) i jestem w stanie dołożyć te dwie stówy tylko nie wiem czy jest sens.
Yamaha YBR 125
- pustelnik
- Świeżak
Byłem w sklepach, rozmawiałem, pytałem, oglądałem i generalnie jestem w rozterce.
Z jednej strony Daytona Spirit na goretexie, wygodna, turystyczna, a z drugiej Sidi Vertigo z wentylacją, rozbudowanymi ochraniaczami, regulacją cholewy, wyglądające na bezpieczniejsze choć twardsze.Jest jeszcze alternatywa w postaci B2 ale nie mają ani wentylacji, ani membrany.
Który z tych butów byście bardziej polecali?
Z jednej strony Daytona Spirit na goretexie, wygodna, turystyczna, a z drugiej Sidi Vertigo z wentylacją, rozbudowanymi ochraniaczami, regulacją cholewy, wyglądające na bezpieczniejsze choć twardsze.Jest jeszcze alternatywa w postaci B2 ale nie mają ani wentylacji, ani membrany.
Który z tych butów byście bardziej polecali?
Yamaha YBR 125
- pustelnik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości