Cylinder 70 chiński- silnik staje
• Strona 1 z 1
Cylinder 70 chiński- silnik staje
Witam, mam problem ze swoim skuterkiem ( cpi aragon gp 2t) otóż wczoraj założyłem chiński cylinder 70cc, no i jak wszystko złożyłem do kupy to przyszedł czas na jazdę testową, ruszałem powoli, przyśpieszałem powoli i nagle przy ok 40km/h silnik gaśnie, i tak za każdym razem, teraz nawet jak utrzymuje niskie obroty jest to samo, to nie wygląda jakby cylinder nie dostawał paliwa, to wygląda na jakby odcięcie zapłonu, silnik gaśnie momentalnie i słychać głośny klekot jakby tłok ocierał o cylinder, mówiłem to koledze tak przypadkowo powiedziałem to on powiedział że też to miał i że już mam po silniku, czekam na wasze wypowiedzi, z góry dzięki!
- barto96
- Świeżak
hmm moze tłok puchnie. kupowałes nowy zestaw cylinder plus tłok ? załozyłes tłok w dobrą strone ? to cieczak czy powietrzak ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak kupiłem cały zestaw daje link http://allegro.pl/cylinder-glowica-skut ... 91221.html
wszystko dobrze złożone, chłodzony powietrzem, już na 2 forach pisałem o tym problemie i ciągle to samo nikt nie wie co to może być
wszystko dobrze złożone, chłodzony powietrzem, już na 2 forach pisałem o tym problemie i ciągle to samo nikt nie wie co to może być
- barto96
- Świeżak
byc moze jest to jakas wada fabryczna cylka. moze za ciasno spasowany. jak to powietrzak do zdejmij wszystko wsadz pierscienie same do cylka i zobacz jaki maja luz na zamku ( ustaw pierscienie ok. 1 cm pod krawędzią cylka u dopchnij troche tłokiem tak żeby idealnie równo było ustawione)
ew jakies materiały lipne,a olej masz ? jaki lejesz ? dolewałes troche wiecej do baku oleju, albo ustawialeś śrubką zeby wiecej paliwka dostawał ?
ew jakies materiały lipne,a olej masz ? jaki lejesz ? dolewałes troche wiecej do baku oleju, albo ustawialeś śrubką zeby wiecej paliwka dostawał ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pierścienie ustawione idealnie można by powiedzieć, jeżeli chodzi o lipne materiały to może być tłok bo słyszałem że te tłoki w takich zestawach to uuuuch... olej jaki leje to mobil , dolewam do baku w stosunku 10ml oleju na 1l benzyny
- barto96
- Świeżak
Wstaw stare części i zobaczysz.Jak dalej będzie się tak działo to jednak coś źle złożyłeś albo wina części - ja się nie dziwie kupiłeś chińskie części;p kupił byś z zaufanej/polecanej firmy to może nie było by problemu ;]
pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
-
konrii98 - Świeżak
raczej zapłon nie, jak nagle gasnie silnik to są oznaki puchniecia tłoka. jeździj wieczorami jak jest chłodnie wykrec o pół obrota śrubke od składu mieszanki. olej lejesz dobry. i mam nadzieje że cały układ działa i dozuje olej. pojeździj wolno ale bez przesady, tak żeby nie męczyc, ani tez nie jechac za wolno by miał lepsze chlodzenie, choc i tak tam wiekszosc powietrza idzie przez wiatrak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wlasnie zaraz po 1 odpaleniu jak sie przegrzeje silnik to moze puchnąć. mi tez w CR jak docieralem i na chwile doslownie odkręciłem 3/4 gazu i zdechła ;P ostygła chwile i normalnie zapaliła. ale jak by sie tak kilak razy zrobiło tłok mógłby za ładnie nie wyglądac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeśli to w ogóle da się dotrzeć.
Rozpędź się jak najszybciej możesz i zobacz czy gdy zgaśnie to zblokuje tylne koło (powinna opona lekko zapiszczeć), jeśli tak to tłok puchnie, jeśli nie to sprawdził bym moduł i cewkę jednak to bardzo wątpliwe, prędzej już stawiałbym na świecę, sam mam taką, na której przy 40km/h silnik prawie gaśnie i nie jedzie dalej tylko dusi silnik, jeśli puszczę trochę manetkę to skuter znowu jedzie, jednak nie szybciej jak 40km/h
P.S. Edytuj posty!
Rozpędź się jak najszybciej możesz i zobacz czy gdy zgaśnie to zblokuje tylne koło (powinna opona lekko zapiszczeć), jeśli tak to tłok puchnie, jeśli nie to sprawdził bym moduł i cewkę jednak to bardzo wątpliwe, prędzej już stawiałbym na świecę, sam mam taką, na której przy 40km/h silnik prawie gaśnie i nie jedzie dalej tylko dusi silnik, jeśli puszczę trochę manetkę to skuter znowu jedzie, jednak nie szybciej jak 40km/h

P.S. Edytuj posty!
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
świecę odrazu wymieniłem na nową, bo nie mogłem wykręcić świecy ze starej głowicy, ale jak mi gaśnie to koło się nie blokuje, ja mam sprzęgło odśrodkowe, jak gaśnie to obroty spadają przecież, sprzęgło łapie od 5tys, czyli jak gaśnie to nie przenosi napędu więc koło nie hamuje
- barto96
- Świeżak
ale jak masz sprzęgło połaczone z kołem, i nagle zgasisz silnik to jeszcze spokojnie moze ci zblokowac na chwile koło. ja tak samo miałem jak skonczył mi sie olej w dozowniku. na trasie 2 km zgasł mi 3 X i własnie ciagle tak samo. przy b niskiej prędkosci. dolałem oleju i ani razu takiej sytuacji nie miałem. mimo to ze skuter był dotarty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości