Pierwszy cross dla dziewczyny
• Strona 1 z 1
Pierwszy cross dla dziewczyny
Jestem dziewczyną, mam 14 lat i od bardzo dawna chciałam jeździć na crossie. Jest problem rodzice mi na to nie pozwalają więc mam ograniczony dostęp gotówki. Do tej pory jeździłam na skuterze i na motorze taty. Nie wiem co kupić... Chciałam żeby to bylo cos co mi z pare lat pojeździ (tak do nauki), coś co ma też jakiś wygląd, coś co uniose poniewaz należe jednak do tych drobnych dziewczyn i coś do 3000zł. Wiem ze mam spore wymagania ale jakby ktoś mi pomógł była bym bardzo wdzięczna
- prokas
- Świeżak
Z tego co piszesz to zaczynasz zabawę z motorami i podejrzewam że nie jeździłaś nigdy na full crossie ja na początek proponował bym yamahe dt wiem że ona nie jest za lekka ale pewnie twój tata lubi coś majsterkować coś tam umie grzebać przy pojazdach a po odchudzeniu dt'ki można nawet poszaleć. zastanawiam sie czy dt nie będzie za wysoka dla ciebie możesz powiedzeć ile masz wzrostu??(mojej siostrze jest dosć ciężko dostać do ziemi na full crossie na starej dt było jej łatwiej)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
tez bym polecał yamahe DT tą starszą do 91-92 roku. ona jest niska, mozna własnie ją troche odchudzić, wsadzic jakies fajne oponki w teren i masz tanią crossówke, która nie wymaga tyle zachodu co wyczynówka. która jak barek napisał przy spokojnej jeździe 1000 zł rocznie w same częsci. sporo pali, i jest dosyc mocny. i moze byc ciezko opanowac
DT nie to że jest słaba, bo mozna spokojnie wjechac na tor ( nawet są tacy którzy startują takimi w zawodach
) po prostu oddaje ona moc duzo spokojniej, nie tak gwałtownie, bedzie duzo łatwiejsza do nauki. no i do 3000 zł kupisz spokojnie takie cacko i zostanie ci na ew remont i dopieszczenie
DT nie to że jest słaba, bo mozna spokojnie wjechac na tor ( nawet są tacy którzy startują takimi w zawodach

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja mam 159cm wzrostu więc jestem niźutka... tak z crossem dopiero zacynam w sumie to tylko raz jechałam na crossie koleżanki. A jeśli chodzi o to czy kupie tak mało zjechanego to do ilu może miec przejechane, żebym miała go tak jeszcze na te dwa trzy lata?
- prokas
- Świeżak
to moja siostra ma 166cm wzrostu i na yamaha dt 80 z 83 roku(lc 1) sobie spokojnie radziła dodam że po zmianie przełożeń yamaszka poszła 60 km/h (na początkowych przełożeniach szła 80km/h)lecz chodziła podobnie jak 4takt czyli ciężko było ją zdusić nawet na najniższych obrotach
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokladnie. co do przebiegu one maja duzo przebiegu zawsze, i pewnie wiele ma najechane z niesprawnym licznikiem
bo nie kazdy wymienia linke prędkosciomierza na czas itp. wiec przebieg moze byc mało wiarygodny. ale czy ma niby 30 tysie czy 70 tysi. to liczy sie czy silnik jest w miare zadbany
jak wszystko ładnie pracuje itp. mozesz dla pewnosci wymienic tłok wsadzając w to 200-250 zł. i masz pewnosc na 3 lata spokojnie co do tłoczka 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Hey podobnie jak Prokas chcę kupić crossa:) najlepiej to ktm.Wcześniej jezdzilam skuterami ale stwierdziłam że są już za powolne dla mnie.Mam 25 lat w rodzinie bracia smigaja na crossach...i chciałbym z nim również pojeździć. Nie chcę yamaha dt 80 jak wcześniej doradzaliście koleżance, chcę coś z rok 2000.Co byście doradzili ??? Pozdrawiam
A może ktoś z Was sprzadaje coś?
A może ktoś z Was sprzadaje coś?
- Ruda KAÅšKA
- Świeżak
moze wypadało by napisać ile masz kasy ;D i gdzie chcesz tym jeździc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości