POMOCY !!!!!!! JAK ODPALIC LC4 ?????????????????????????????
• Strona 1 z 1
POMOCY !!!!!!! JAK ODPALIC LC4 ?????????????????????????????
Witam niedawno nabyłem KTM LC4 620 z 94 roku i mam niezłe kłopoty zeby go odpalic
wczesniej miałem RM 250 i to całkiem inna bajka -Czy ktos mogłby mi wytłumaczyc krok po kroku jak powinno sie go odpalac ????? ( na pycha zapala bez problemu) Ktm oczywiscie ma reczny dekompresator( działa ) bardzo dobra iskre i komprecje wiec mysle ze problem tkwi we mnie pozdrawiam i czekam na pomoc

- fakir
- Świeżak
Upośledzenie ???????
moze i masz racje, a co do rowerka to juz mam (MC SA)
a skoro jesteś taki nie "upośledzony " to napisz kilka zdań na ten temat - jak powinno sie odpalać singla ( enduro ) z deko bo wiesz jest dużo "CFANIAKÓW" a mało konkretnych odpowiedzi na ten temat !!!!!!!! pozdrawiam

- fakir
- Świeżak
pozwole sobie zacytować wypowiedz pikus910
2t bardzo latwo sie odpala a juz do 4t trzeba miec technike jesli oczywiscie nie ma automatycznego dekompresora.
niech ktos Ci opisze technike jak sie odpala 4t
czytalem to ale dokladnie nie pamietam juz wiem ze tlok musi byc o gory kopisze na dekompresorze o jedne zabek i pozniej walisz z calej sily w kopke i zaloz twarde buty bo pozniej bedzie cie noga bolala
2t bardzo latwo sie odpala a juz do 4t trzeba miec technike jesli oczywiscie nie ma automatycznego dekompresora.
niech ktos Ci opisze technike jak sie odpala 4t
czytalem to ale dokladnie nie pamietam juz wiem ze tlok musi byc o gory kopisze na dekompresorze o jedne zabek i pozniej walisz z calej sily w kopke i zaloz twarde buty bo pozniej bedzie cie noga bolala
http://bikepics.com/members/SensitivE91/98xtz750/ | Yamaha XTZ 750
-
SensitivE91 - Świeżak
misza125 taki cwany jestes:D to jesli masz kumpla ktory ma enduro 4t 400-600ccm z recznym dekompresorem i dobrym sprezaniem to odpal go:D sie zasapiesz i tak go nie odpalisz. A zeby z pycha go odpalic to conajmniej z 4-5 biegu i tak bedzie ci ciezko zlamac kompresje.
Cwaniak bo ma 125 2t to to kopniesz lekko i chodzi jesli masz dobra kompresje
I jak znalazles technike na odpalanie? Hehe taki urok maszyn 4t ale odglos przepiekny:D
Cwaniak bo ma 125 2t to to kopniesz lekko i chodzi jesli masz dobra kompresje
I jak znalazles technike na odpalanie? Hehe taki urok maszyn 4t ale odglos przepiekny:D
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
Wiec tak po wielu probach juz nauczyłem sie go odpalac - robie tak włanczam ssanie, wciskam guzik w gazinku , na dekompresatorze przekopuje z 5 razy , pozniej puszczam dzwignie deko i kopie raz zeby deko całkowicie odskoczył i zeby znalesc ten moment kiedy jas najwieksze sprezanie wtedy delikatnie naciskajac deko naciskam lekko kopke zeby przeskoczyła o jeden zabekpuszczam kopke i deko i wtedy kopie z całej siły i niema bata odpala bez problemu - pozniej motorek jak sie dobrze rozgrzeje wyłanczam ssanie i dodajac gazu guziczka w gazniku automatycznie odbija - jak sie dobrze rozgrzeje wtedy pali super bezproblemowo ale wazne jest zeby sie dobrze rozgrzał bo jak jest tak na wpoł rozgrzany to wtedy gorzej pali i zachowuje sie tak jak by był zalany i musi postac kilka minutek i znow zapala bezproblemowo. Pozdrawiam i mam nadzieje ze moja wypowiedz komus pomoze ( teraz zabieram sie za robienie instalacji elektrycznej jesli ktoś ma jakies schematy lub doswiadczenia to prosze o kontakt)
- fakir
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości