CBR obniżenie świateł.
• Strona 1 z 1
CBR obniżenie świateł.
Witam. Borykam się z problemem za wysoko ustawionych świateł w hondzie CBR 125. Próbowałem coś kręcic dwiema śrubami za lampami no ale to nie od tego
czy ktos moze powiedziec jak to zrobic? Z tego co wiem roczniki 2005 miały ten problem z za wysoko ustawionymi swiatlami. prosze o odpowiedz.

- Krystian Ochędalski
- Świeżak
HONDA NSR 125R ma niestety ten sam problem. A w dodatku te swiatla sa cholernie slabe. Az strach jechac noca. Jezeli znalazles te dwie sruby za swiatlami. W NSR sa to sruby na plaski srubokret. Te sruby trzeba naprawde dlugo krecic, zeby cos sie zmienilo, wiec radze jeszcze raz sprawdzic i to najlepiej w nocy na jakiejs ciemnej scianie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
kuuurcze co za technika wykonania ;/ lipa bo tam jest mały dostęp miejsca a jak mówisz długo kreciec trzeba.... jeszcze pytanie czy mam je wkręcac czy wykręcac? Pozdro.
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
trzeba dokrecac i to dopiero kiedy zaczyna sie opor swiatla zaczynaja sie przestawiac. a z dostepem jest faktycznie kiepsko. bardzo krotki i szeroki srubokret jest potrzebny. A jezeli nie masz to mozesz uciac jakis stary duzy i nieco przerobic.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość