Przerywa skuter, dławi się
• Strona 1 z 1
Przerywa skuter, dławi się
Witam!
Więc...wybrałem sie na trase 20km skuterkiem i nawet było ok, lecz kiedy się zatrzymałem na 5min, wyłączyłem skuter, wracam, odpalam go i kiedy dodaje gazu "dławi" się, chyba wiecie o co chodzi. Sprawdzałem mieszankę i nic to nie zmienia. Co mnie martwi...przejechałem 9tys km i nie było problemu żadnego a wybierałem sie na trasy po 50km. I teraz co może być do naprawy/wymiany? Zawory,gaźnik?
Dzięki za pomoc
Więc...wybrałem sie na trase 20km skuterkiem i nawet było ok, lecz kiedy się zatrzymałem na 5min, wyłączyłem skuter, wracam, odpalam go i kiedy dodaje gazu "dławi" się, chyba wiecie o co chodzi. Sprawdzałem mieszankę i nic to nie zmienia. Co mnie martwi...przejechałem 9tys km i nie było problemu żadnego a wybierałem sie na trasy po 50km. I teraz co może być do naprawy/wymiany? Zawory,gaźnik?
Dzięki za pomoc

- dawidu8
- Świeżak
dodam, że teraz sprawdzałem wężyki w gaźniku i paliwko cieknie całkiem syto. i nie wiem czy tak powinno być ale paliwo cieknie mi filtrem powietrza(mam stożka) a wydaje mi sie że tak być nie powinno. Czyli co? może dostaje za dużo paliwo i go dławi?
- dawidu8
- Świeżak
moze go zalałes. albo syf sie dostał u iglica sie przyblokowała. ja bym rozebrał i wyczyscił gaźnik. to że przerywa moze byc też poprzez padnietą swiece.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
dobra chłopaki to był gaźnik. lecz teraz nastepny problem. jak daje gazu już się nie dławi ale za to nie spada szybko z obrotów. jak daje mu w pyte i puszczam gaz on nadal po mału schodzi z obrotów. co to może być? może iglica?
- dawidu8
- Świeżak
kurwa mać, to pierdolone góno już mnie WKURWIA! RAZ KURWA JEŹDZI DOBRZE A PO 5 MIN JUZ ZACZYNA NAPIERDALAĆ I PRZERYWA. NIEDOŚĆ ŻE NIE SPADA KURWA Z OBROTÓW TO JESZCZE PRZERYWA. jeb*** W p*** GÓWNO CHIŃSKIE. KURWA ILE SIE PRY TYM NASIEDZIALEM TO SIE W ***** NIE MIEŚCI I NADAL KURWA NIE JEŹDZI!!
- dawidu8
- Świeżak
Heh jak siÄ™ dba tak siÄ™ ma
Tylko po co to tu piszesz i zarazem naruszasz regulamin, myślisz, że od tego skuter się naprawi? Dobra rada dla Ciebie jest taka: oddaj go do dobrego mechanika i skuterek będzie śmigał aż miło 

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości