<<((( LAGI w zx6r )))>>
• Strona 1 z 1
<<((( LAGI w zx6r )))>>
Witam ponownie przyjaciele
Tym razem występuję do was z pytaniem dotyczącym Lag w moim zx6r. otóż mam dziwne wrażenie że jadąc prosto mam trochę obróconą kierownice w prawą stronę wiem że motocykl przed moim zakupem miał szlif (z crash padami) lewego boku i musiałem wymieniać lewą manetkę co mogło spowodować lekkie przesunięcie się czegoś w prawą stronę. sam już nie wiem czy to złudzenie optyczne czy coś bo jak jadę przysłowiowe 60 km/h i puszczam kierownice to jedzie prosto bez problemu , nie wiem czy idzie to jakoś wyregulować czy coś
proszÄ™ o poradÄ™
Tym razem występuję do was z pytaniem dotyczącym Lag w moim zx6r. otóż mam dziwne wrażenie że jadąc prosto mam trochę obróconą kierownice w prawą stronę wiem że motocykl przed moim zakupem miał szlif (z crash padami) lewego boku i musiałem wymieniać lewą manetkę co mogło spowodować lekkie przesunięcie się czegoś w prawą stronę. sam już nie wiem czy to złudzenie optyczne czy coś bo jak jadę przysłowiowe 60 km/h i puszczam kierownice to jedzie prosto bez problemu , nie wiem czy idzie to jakoś wyregulować czy coś
proszÄ™ o poradÄ™
nie benzynę we krwi, lecz olej w głowie
- kawajestklawa
- Świeżak
Możesz mieć skrzywionego clipona. Kierownica z dwóch stron dochodzi idealnie tak samo do baku?
Albo moto jest skoszony i ktoś tylko jakimiś magicznymi sztuczkami (w stylu ustawienia krzywo tylnego koło, tylko w drugą stronę
) ustawił że jedzie prosto 
Albo moto jest skoszony i ktoś tylko jakimiś magicznymi sztuczkami (w stylu ustawienia krzywo tylnego koło, tylko w drugą stronę

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Clipon to połówka kierownicy w sporcie.
Możliwe też, że Ci się lagi przekręciły na półkach.
Poluzuj śruby dolnej półki, stań przed moto, weź koło pomiędzy nogi i kręcąc kierownicą we właściwą stronę postaraj się ją wyprostować - tak jak w rowerze.
Ale najpierw sprawdź odległość kierownicy od baku tak jak radzi Invi.
Możliwe też, że Ci się lagi przekręciły na półkach.
Poluzuj śruby dolnej półki, stań przed moto, weź koło pomiędzy nogi i kręcąc kierownicą we właściwą stronę postaraj się ją wyprostować - tak jak w rowerze.
Ale najpierw sprawdź odległość kierownicy od baku tak jak radzi Invi.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
manetki tak samo blisko dochodzÄ… do baku (nie dotykajÄ… ale nie wiele im brakuje)
dolną półkę to znaczy tą co widać pod kierownicą co łączy lagi (można powiedzieć że pośrodku ?) i mam ją niby poluzować i tam da się regulować ?
dolną półkę to znaczy tą co widać pod kierownicą co łączy lagi (można powiedzieć że pośrodku ?) i mam ją niby poluzować i tam da się regulować ?
- kawajestklawa
- Świeżak
czyli mam poluzować tylko śruby w tym miejscu i niby da się regulować wtedy lagi ?
- Załączniki
-
- images.jpg (17.38 KiB) PrzeglÄ…dane 2162 razy
- kawajestklawa
- Świeżak
Masz 2 półki, dolną i górną. W górnej siedzi kierownica, dolna jest niżej, więc luzujesz (luzujesz a nie rozkręcasz) dolną i wtedy łapiesz koło między nogi i robisz tak jak pisałem.
edit: tak, luzujesz śruby z foto
edit: tak, luzujesz śruby z foto
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
ok zobaczymy co da się zrobić....
dziękuję i szerokości
dziękuję i szerokości
- kawajestklawa
- Świeżak
To jest 03-04? czy 05-06? jak cos sa lagi w uk za smieszne pieniadze ale nie wiem czy wysle. kolo ...
a jak 03-04 to moze jestes w potrzebie mam klamki wydech i set zmiany biego do opylenia. Zostalo mi po modyfikacjach. Mam tez pare innych **** chyba ale nie pamietam jak cos pisze na prv.
a jak 03-04 to moze jestes w potrzebie mam klamki wydech i set zmiany biego do opylenia. Zostalo mi po modyfikacjach. Mam tez pare innych **** chyba ale nie pamietam jak cos pisze na prv.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jeszcze jedno pytanie Vergon
mam poluzować wszystkie śruby czy tylko te zaznaczone na żółto lub czerwono
mam poluzować wszystkie śruby czy tylko te zaznaczone na żółto lub czerwono
- Załączniki
-
- images.jpeg (20.51 KiB) PrzeglÄ…dane 2074 razy
- kawajestklawa
- Świeżak
• Strona 1 z 1