WYSYŁKA MOTOCYKLA
• Strona 1 z 2 • 1, 2
WYSYŁKA MOTOCYKLA
Witam
Sprzedaje motocykl i kupujący ma 500km i chce żeby wysłać mu kurierem za pobraniem, jakiego kuriera wybrać? musi być na palecie? a jak sie nie zmieści? jakie są koszty? jaka zapakować?
Proszę o pomoc.
Podobnego tematu nie znalazłem, jeśli ktoś taki znajdzie proszę dać link.
Sprzedaje motocykl i kupujący ma 500km i chce żeby wysłać mu kurierem za pobraniem, jakiego kuriera wybrać? musi być na palecie? a jak sie nie zmieści? jakie są koszty? jaka zapakować?
Proszę o pomoc.
Podobnego tematu nie znalazłem, jeśli ktoś taki znajdzie proszę dać link.
- canon112
- Świeżak
Może napisz jeszcze jaki to motocykl?..
I ogarnij tę stronę: http://www.clicktrans.pl/transport-motocykli.aspx
I ogarnij tę stronę: http://www.clicktrans.pl/transport-motocykli.aspx
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Miałem propozycje ze przez paypal, ale śmierdziało mi to.. i dopuścilem sobie, teraz właśnie typ chce wziąść za pobraniem tzn. wpłaca pieniądze na konto bankowe jakieś 400zł za kuriera a reszta za motor przy odbiorze. Jak wpłaci za wysyłkę to nie mam żadnego ryzyka że mnie oszuka czy coś?
- canon112
- Świeżak
a czemu od razu kant ? ja sprzedałem moto tak samo. i tez koło 500 km koleś do mnie miał ja rozebrałem moto na częsci, wysłałem w 2 paczkach kurierem poczty polskiej wyszło mi 200 zł. koleś mi przelał 500 - na przesyłke. a potem dosłał reszte sumy. ja kase miałem, on miał moto.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ludzie jaki ku... kant?? Niektórzy widocznie nie wiedzą jak wygląda wysyłka czegoś kurierem za pobraniem. Za towar (w tym wypadku moto) gość który odbiera go płaci kurierowi kasę, a tą następnie dostaję ten kto towar wysłał. W którym miejscu wg was ten "kant" może zaistnieć? 

- skazi
- Świeżak
uwazam ze w ten sposob mozna kupowac moto ze salonu bo jego stan jest oczywisty , w uzywanym moto jest mnostwo szczegolow do ogladniecia i do obgadania ze sprzedajacym poza tym sam sprzedajacy to tez obraz tego jakii moto ma stan techniczzny , a co z jazda probna ? a jak koles wyglebi to co? i wogole to kurier wtedy ma czekac az ten sobie pojezdzi ? . Nigdy bym w ten sposob nie kupil moto , i nie twierdze ze cuda sie nie zdarzaja ,
no i jeszcze jedno gdybym mial wysylac 400 czy 500 zl za kuriera na 500km to wolalbym sam zrobic ta trase za 250 zl ale pisze tylko od swojej strony
pozdro
no i jeszcze jedno gdybym mial wysylac 400 czy 500 zl za kuriera na 500km to wolalbym sam zrobic ta trase za 250 zl ale pisze tylko od swojej strony

gsxr 1100
10 sezon 32l
2 gleby
10 sezon 32l
2 gleby
- Voxx
- Świeżak
Czemu uważasz, że kurier miałby komuś pozwolić na jazdę próbną? Kupujący godzi się kupić towar, przychodzi paczka, daje kasę dla kuriera i tyle. Jak coś jest ewidentnym kantem w motorze to kupujący kontaktuje się ze sprzedającym. Jak kupujący nie widzi problem w tym sposobie zakupu, to jego problem, a nie sprzedającego (w sytuacji jak wysyłka jest pokryta wcześniej, a tak tu jest).
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Mnie kiedyś jeden ch** próbował wyrolować bo znał kuriera, na szczęście dobrałem się w porę do tyłka kurierowi poprzez bazę.
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Kolega kupował ,motocykl który najpierw obejrzał, zamówili firme logistyczno-transportową, zapakowali motocykl na lawete motocyklową i wracał autem do domu (580km) a 4 godziny później miał motorsa przywiezionego pod dom! Tylko koszta wyszły coś koło 700zł, a kurierem pewnie wyjdzie taniej.
- Shogun80
- Świeżak
kolego Michael , zobacz na tym forum , mechanika motocyklowa , ile jest tematow kupilem niedawno motocykl tydzien dwa , miesiac , temu i ,,,,,, i jest cos nie tak cos nie dziala cos " wyszlo " ja jechalem za moto ponad 400 km i rozmawialem ze sprzedawca , moze mam swira na punkcie sprzeta ale tylko tak mam mozliwosc jazdy probnej i rozmowy ze sprzedawca i powtarzam pisze od swojej strony
ps bez jazdy , testu , kupujacy jest dla mnie naiwny kupujac motocykl w ciemno
ps bez jazdy , testu , kupujacy jest dla mnie naiwny kupujac motocykl w ciemno
gsxr 1100
10 sezon 32l
2 gleby
10 sezon 32l
2 gleby
- Voxx
- Świeżak
Ja to rozumiem, tzn. sam też bym w życiu nie kupił sprzęta bez oględzin. No ale tu mamy sytuację, że kupującemu to odpowiada, więc jakby nie rozumiem podejścia niektórych, że to na pewno kant.
1952 SHL M-04
- michael
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2