Strzela z wydechu .
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Strzela z wydechu .
Czesc wam .
Posiadam quada (200ccm) " BASHAN "
Mam z nim nastepujacy problem , gdy quada odpale stoi w bezruchu odpalony i dam mu 3/4 gazu to ladnie sie wkreca prawie , ze do 12tys./obr .
Natomiast jezeli dam FULL GAZ to oborty dochodza do 6tys./obr i zaczyna strzelac z wydechu ... Tak samo tez sie dzieje na wszystkich biegach .
Gaznik byl czyszczony . Krociec wyglada mi na caly , nie popekany .
Filtr powietrza czysty . Dodam , ze quad przestal z 1rok w bezruchu . Przed tym dlugim postojem 1-rocznym bylo wszystko OK !!!
Macie jakies pomysly ? ... ; /
Posiadam quada (200ccm) " BASHAN "
Mam z nim nastepujacy problem , gdy quada odpale stoi w bezruchu odpalony i dam mu 3/4 gazu to ladnie sie wkreca prawie , ze do 12tys./obr .
Natomiast jezeli dam FULL GAZ to oborty dochodza do 6tys./obr i zaczyna strzelac z wydechu ... Tak samo tez sie dzieje na wszystkich biegach .
Gaznik byl czyszczony . Krociec wyglada mi na caly , nie popekany .
Filtr powietrza czysty . Dodam , ze quad przestal z 1rok w bezruchu . Przed tym dlugim postojem 1-rocznym bylo wszystko OK !!!
Macie jakies pomysly ? ... ; /
HONDA CR 125 2006 r .
"Bogaty rzadko sprawiedliwy. "
- N3xT
- Świeżak
jak to strzela ? moze to juz odcinka i wyzej jest blokada żeby nie uszkodzic silnika ? albo zawory są do regulacji
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Strzela jak by byla woda , choc to nie wykluczone bo az w zbiorniku byla taka jak by RDZA . Natomiast teraz jest nalana swieza wacha .
Watpie zeby to byla odcinka , poniewaz np. jak lece na 4 biegu to obroty nie wchodza powyzej 6tys./obr , a co lepsze V-max wynosi okolo 50km/h , lecz przed tym dlugim postojem V-max wynosil okolo 100km/h ... Quad ma przebieg 700km .
Watpie zeby to byla odcinka , poniewaz np. jak lece na 4 biegu to obroty nie wchodza powyzej 6tys./obr , a co lepsze V-max wynosi okolo 50km/h , lecz przed tym dlugim postojem V-max wynosil okolo 100km/h ... Quad ma przebieg 700km .
HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
no to czysc po kolei, kranik, dokładnie gaźnik, ustaw zawory, wymien swiece jak długo stała.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak tylko sluchaj wczesniej wspominales o kraniku podcisnieniowym , szukalem go , lecz chyba go nie potrafie znalezc ALBO go nie ma :/
Do kranika podcisnieniowego bezposrednio idzie " wezyk " z baku ?
Do kranika podcisnieniowego bezposrednio idzie " wezyk " z baku ?
HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
no kranik po drodze blokuje paliwo zeby nie lało sie ciągle. wiec musi isc do niego przewód z baku, i z niego idzie do gaźnika. po tym dojdz. dodatkowo idzie jeszcze jeden przewód podcisnieniowy który idzie od krócca do kranika. czyli kranik ma w sumie 3 wyjscia. to takie pudełko cos jak pudełko zapałek. moze bardziej płaskie. na 99% jest tam podcisnienikowy bo raczej nie ma zwykłego otwieranego ręką w quadach, choc i takie sie zdarzają
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
LOL :O
Sluchaj doszedlem do tego NIBY kranika po przewodzie od krucca . Owszem doszedlem , ale zaden kabelek do niego NIE DOCHODZI , ani z NIEGO NIE WYCHODZI z PALIWEM ... 1 przewod co idzie do krucca , 2 gruby to jakas "odma" wyglada jak odpowietrznik
i 3 chyba z cylindra xDD Nie wiem czy dobrze odpisalem skad one wychodza , ale te ostatnie 2 sa grube ... , a zaden na 100% nie wychodzi z baku : /
Sluchaj doszedlem do tego NIBY kranika po przewodzie od krucca . Owszem doszedlem , ale zaden kabelek do niego NIE DOCHODZI , ani z NIEGO NIE WYCHODZI z PALIWEM ... 1 przewod co idzie do krucca , 2 gruby to jakas "odma" wyglada jak odpowietrznik

HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
no to moze byc jeszcze co innego. to moze byc tez zaworek ale taki który otwiera odme jak pracuje silnik. odma powinna isc do filtra powietrza. od cylka idzie odma potem zawór otwiera i dalej idzie do filtra. to nie to
szukaj dalej
idź po przewodzie od gaźnika (paliwowy przewód) do kranika

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hehe henio to nadal mam szukac tego kranika podcisnieniowego
? Rozebralem tamto cos do czego trafilem , ale tam w srodku nic nie ma same uszczelki , sprezynka , blaszka wygieta 

HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
zrób tak jak pisał henio i do tego jeszcze sprawdź filterek paliwa, wyjmij kranik paliwa, tam chyba nie ma żadnego podciśnieniowego tylko zwykły kranik z dwoma pozycjami odkręcasz sobie sam. w środku jakieś sitko będzie, przeczyść je.
po za tym bashan się nie wkręca do 12tyś. obr. tylko tak max do 9tyś. ale przy tych 9 to już wyje okropnie.
po za tym bashan się nie wkręca do 12tyś. obr. tylko tak max do 9tyś. ale przy tych 9 to już wyje okropnie.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
Może masz coś z tłumikiem ? mi też strzelał i wymieniłem wydech i wszystko jest ok a może kiedyś naładowałeś tam naboi do M4 i teraz strzela ?xD (żart)
Może też to być wina filtra powietrza może jest gdzieś uszkodzony
Odkręć osłonki ,odpal wkręć na te 6 tys obrotów i sprawdź czy nic nie jest obluzowane/dziurawe
Może masz mały zator w przewodzie paliwowym . Jeśli tylko strzela ale się nie "dławi" to raczej filtr powietrza albo układ wydechowy a jak się dławi to może właśnie coś z przewodem paliwowym :/
Może też to być wina filtra powietrza może jest gdzieś uszkodzony
Odkręć osłonki ,odpal wkręć na te 6 tys obrotów i sprawdź czy nic nie jest obluzowane/dziurawe
Może masz mały zator w przewodzie paliwowym . Jeśli tylko strzela ale się nie "dławi" to raczej filtr powietrza albo układ wydechowy a jak się dławi to może właśnie coś z przewodem paliwowym :/
pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
-
konrii98 - Świeżak
@domin195
Nie mam zadnego kranika od nowosci .
Quad wkreca sie do dobrych 10-11tys.
Nie mam pojecia co moze byc jeszcze nie tak , poniewaz dzisiaj luzy na zaworach zostaly zrobione na 0.05 ssacy i 0.10 wydechowy .
Filterek paliwa nowy . Napelnia sie paliwem ladnie .
Filtr powietrza czysty .
Gaznik czysty .
Moze kruciec kupic nowy ? Ten moze gdzie wpuszcza powietrze jak sadzicie ? ? ?
Nie mam zadnego kranika od nowosci .
Quad wkreca sie do dobrych 10-11tys.
Nie mam pojecia co moze byc jeszcze nie tak , poniewaz dzisiaj luzy na zaworach zostaly zrobione na 0.05 ssacy i 0.10 wydechowy .
Filterek paliwa nowy . Napelnia sie paliwem ladnie .
Filtr powietrza czysty .
Gaznik czysty .
Moze kruciec kupic nowy ? Ten moze gdzie wpuszcza powietrze jak sadzicie ? ? ?
HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
a zawory tak serwisowo są ? 0.05 to dosyc ciasno ?
skoro przerywa na wysokich to cos jest z gaźnikiem. a jezeli po odpuszczeniu strzela to wydech nieszczelny
skoro przerywa na wysokich to cos jest z gaźnikiem. a jezeli po odpuszczeniu strzela to wydech nieszczelny
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z tego co wyczytalem to ludzie pisza , ze powinno byc 0.10 s . i 0.15 w. , ale jak takie zrobilem to strasznie napierniczaly . Mechanik napisal , ze ustawia 0.05 s. i 0.07 w. i jest dobrze ...
HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
to obczaj w serwisówce o ile taka jest. bo racja że rózne mozna stosowac. ale u mnie w kacie jest 0.10 i 0.12 wydechowe. ale robi sie 0.10 wydechowe bo lepiej pracuje. mysle ze to i tak dosyc ciasno jest ;/ 0.05 to dosyc ciasne spasowanie. kto wie moze takie powinno byc ale radził bym to skonsultowac z serwisówką 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ustaw 0.10 i 0.15, ja tak ustawiałem w bashanie i było dobrze.
jeszcze raz ci piszę że ten quad się nie wkręca do 11tyś. bo przy takich obrotach by się rozpadł, 9-9,5 tyś. to max. nie patrz na licznik bo ci przekłamuje.
jeszcze raz ci piszę że ten quad się nie wkręca do 11tyś. bo przy takich obrotach by się rozpadł, 9-9,5 tyś. to max. nie patrz na licznik bo ci przekłamuje.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
Hihi nie mam pojecia czy OWA serwisowka istnieje
@domin195
Jeszcze raz napisze , ze jak takie ustawilem to nie wiedzialm czy silnik pracuje czy tlumik odpada
Ustawilem 0.05 i 0.10 - jest dobrze .
Aczkolwiek nadal nie wkreca sie na obroty na FULL gazie tylko strzela z tlumika i obroty do 6tys./min .

@domin195
Jeszcze raz napisze , ze jak takie ustawilem to nie wiedzialm czy silnik pracuje czy tlumik odpada

Ustawilem 0.05 i 0.10 - jest dobrze .
Aczkolwiek nadal nie wkreca sie na obroty na FULL gazie tylko strzela z tlumika i obroty do 6tys./min .
HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2