Buty krótkie czy długie?
• Strona 1 z 1
Buty krótkie czy długie?
Jak w temacie? lepiej sobie kupić jakieś tańsze (chińskie) długie byty? Czy może adrenaliny http://allegro.pl/krotkie-buty-adrenali ... 39971.html ? do jazdy po mieście latem czasem dalszy wypad 

- niemogeznalezcniku
- Świeżak
Temat conajmniej kontrowersyjny i wielokrotnie poruszany na forum. Krótkie buty motocyklowe mają wielu przeciwników (m.in. mnie). Krótki but napewno będzie wygodniejszy i bardziej uniwersalny, ale nie ochroni kostki i piszczeli w należyty sposób. Albo wygoda albo bezpieczeństwo...
Druga sprawa to budżet. Chcesz przeznaczyć na obuwie 300 zł, a może więcej lub mniej?
Druga sprawa to budżet. Chcesz przeznaczyć na obuwie 300 zł, a może więcej lub mniej?
-
bryk77 - Stały bywalec
- niemogeznalezcniku
- Świeżak
za ok 500 masz też długie buty firmy FORMA, na wyprzedażach np w louisie jesteś w stanie lepszych firm też dostać za ok 500 zł
chcieć = móc
chcieć = móc
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Kupisz sobie długie buty to będziesz narzekał że nie nadają się do chodzenia po mieście po zejściu z motocykla.W długich butach nie wypada również wszędzie pójść bo wygląda się po prostu jak robocop. Krótkie znowu nie chronią tak dobrze jak długie.Dlatego najlepsza rada kup sobie i jedne i drugie.Buty adrenaline które są pod linkiem mam 2 sezony i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ich wykonaniem.Mimo ich częstego używania wyglądają jak nowe. Nie robią się z nich pospolite "kapcie" jak z innych wysłużonych butów. Są bardzo wygodne można w nich śmiało biegać po zejściu z motocykla. Nadają się znakomicie jeśli jeździsz dużo w ruchu miejskim.Długie kupiłem sobie ozone code. Jeżdżę mało poza miasto więc szukałem długich butów w rozsądnej cenie. Ozone code moim zdaniem dużo bardziej odbiegają jakością od adrenaline. Ale używam ich sporadycznie dlatego nie chciałęm wydawać zbyt wiele. Jeśli będziesz chciał wiedzieć coś wiecej na temat butów adrenaline sbr to pytaj śmiało.
- czaron87
- Świeżak
Ja przeszedłem dziś 4km w długich i to typowo sportowych butach
Co do wyglądu chodząc po mieście to lepiej to wygląda niż krótkie + skórzane spodnie
A jak latasz w dżinsach albo tekstyliach to buty i tak zazwyczaj lecą pod nogawki.
A przede wszystkim krótkie buty chronią niewiele więcej od zwykłych "adidasów" w porównaniu z długimi. Łatwiej też dają się ściągnąć asfaltowi w razie gleby.
Jakoś nie widzę żeby krótkie buty dały coś podczas szorowania o asfalt z moto na nodze

Co do wyglądu chodząc po mieście to lepiej to wygląda niż krótkie + skórzane spodnie

A przede wszystkim krótkie buty chronią niewiele więcej od zwykłych "adidasów" w porównaniu z długimi. Łatwiej też dają się ściągnąć asfaltowi w razie gleby.
Jakoś nie widzę żeby krótkie buty dały coś podczas szorowania o asfalt z moto na nodze

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
- niemogeznalezcniku
- Świeżak
Dzięki! Kupiłem DŁUGIE buty FORMA MIRAGE DRY. dałem 400 zł bo na kolesia były za małe i chciał szybko sprzedać:D Jak przetestuje to mogę podzielić się wrażeniami z chętnymi!

- niemogeznalezcniku
- Świeżak
Gratuluję zakupu
Mile widziana była by recenzja dla potomnych - tymbardziej, że mało wiadomo o firmie Forma.
http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=12320&start=80 (otwórz link)

http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=12320&start=80 (otwórz link)
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe