HandBrake -> Derbi...
• Strona 1 z 1
HandBrake -> Derbi...
Od miesiąca jeżdże wyczynowo na moim motorq i na tylnim kole opanowałem już wszystko co mogłem (z nogą na hamulcu) ale żeby wykonać inne tricki potrzebuje HandBrake'a mam już klamke i linke teraz bedę to wszystko łączył ale nie wiem czy wszystko będzie tak jak ja chce tym bardziej że zauważyłem że wększość stunterów ma dodatkowy zacisk hydrauliczny na tylniej tarczy ... I tu moje pytanie jak to zrobic bo miejsca tam nie ma za wiele zeby to przyspawać więc może można kupić taki zestaw 2 niezależnych zacisków na tylnią tarcze?
Derbi senda SM 70
| | www.bikepics.com/members/katsupermotard/01sendaxtremesm | http://www.youtube.com/user/KATsupermotard

-
K_A_T - Świeżak
moze nie chodzi o linke, tylko o przewod hydrauliczny. ale lepiej zeby autor wyrazil sie jasno. A montaz drugiego zacisku nie jest do konca potrzebny. Widzialem kiedys przerobiona pompe i taki rozdzielacz. Musialbys sie skontaktowac z kims kto ma cos podobnego w swoim motocyklu.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Już wyjaśniam :] więc HandBrake'a mam na linke ale jeszcze nie podłaczyłem go do dzwigni hamulca nożnego... A widziałem na filmikach że dużo stunterów ma dodatkowy zacisk hydrauliczny na tylniej tarczy... ale problem jest żeby to tam zamocować ... a pomysł z rozdzielaczem też miałem ale nie wiem czy to będzie bezpieczne... ;/
Derbi senda SM 70
| | www.bikepics.com/members/katsupermotard/01sendaxtremesm | http://www.youtube.com/user/KATsupermotard

-
K_A_T - Świeżak
hmm... jesli dal by rozdzielacz to wtedy np nacisnol by hamulec nozny to wtedy plyn by poszedl do drugiej pompy i do zacisku wiec takie cos nie wyjdzie. A zacisk jakos zamontowac na dole?
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
Wejdź na SP, tam jest temat na temat HB. Odnośnie Twojego patentu, to od razu mówię, że się nie sprawdzi
Klama powinna chodzić lekko i być skuteczna, bo w większości tricków ratuje Ci dupsko przed glebą. Na linkę będzie za słaba i podczas 12 może nieutrzymać moto i polecisz na plecy.
2 zacisk to też trochę skomplikowana robota. Najlepiej jest kupić trójnik, od kogoś kto zajmuje się takimi rzeczami i po prostu zrobić rozdzielenie zacisku na hamulec nożny i ręczny czyli HB. To jest metoda, którą stosuje większość ludu

2 zacisk to też trochę skomplikowana robota. Najlepiej jest kupić trójnik, od kogoś kto zajmuje się takimi rzeczami i po prostu zrobić rozdzielenie zacisku na hamulec nożny i ręczny czyli HB. To jest metoda, którą stosuje większość ludu

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości