Jak moge zwiekszyc moc w skuterze 4T
• Strona 1 z 1
Jak moge zwiekszyc moc w skuterze 4T
Chcialbym zwiekszyc moc w moim skuterze. Wymienilem ostatnio wariator i sprzeglo na sportowe co kompletnie nic nie dalo. Chcem zeby moj skuter byl bardziej zrywny i nie chcem wydawac za wiele pieniedzy. Wiec prosze o jakies pomysly jak moge podrasowac swoja mala maszynke. Z gory dzieki 

- Leniu
- Świeżak
duzo nie zrobisz. wymiana wydechu tez duzo nie da. wiekszy gaźnik moze minimalnie poprawic. wiecej da jakis sportowy kit - wałki rozrządu inne itp. ale jak kumpel sobie kupił sportowy i porównywał ze zwykłym starym. to były identyczne xd wiec nie wiem czy cos takiego istnieje
najlepszy tuning to zwiekszenie pojemnosci np na 80 ccm ale wtedy to juz nie bedzie motorower ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Chcialem uniknac wymiany cylindra ale inaczej nic nie zdzialam xd. Sadzisz ze wymiana cylindra i gaznika na 80 sporo da ? Nie przeszkadza mi te to nie bd motorower i tak planuje robic A1 za rok a przeglad mam do 2013 roku to sie tym nie przejmuje :p
- Leniu
- Świeżak
Wymień cylinder i wstaw cięższe rolki wariatora,mój kolega ma Zumico Dynamic. Założył cylinder,głowica itd podobno sportową korbę i wałek rozrządu (podobno też sportowy) i przyśpieszenie znacznie się poprawiło,jak byś dał jeszcze cięższe rolki wariatora to stracił by na przyśpieszeniu ale v-max byłby większy. Pozdrawiam
- Ogier 900
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości