Przedni hamulec.
• Strona 1 z 1
Przedni hamulec.
Witam,
Mam problem z przednim hamulcem tarczowym. Mianowicie podczas jazdy przy tym samym naciśnięciu hamulca hmuje pulsacyjnie. Tzn. Chamuje normalnie, tylko przez około jedną dziesiątą tarczy hamuje wyczuwalnie słabiej. Proszę o szybkie odpowiedzi.
Dziękuję i pozdrawiam
Mam problem z przednim hamulcem tarczowym. Mianowicie podczas jazdy przy tym samym naciśnięciu hamulca hmuje pulsacyjnie. Tzn. Chamuje normalnie, tylko przez około jedną dziesiątą tarczy hamuje wyczuwalnie słabiej. Proszę o szybkie odpowiedzi.
Dziękuję i pozdrawiam

- Jankes00311
- Świeżak
albo zapieczony któryś z tłoczków w zacisku i nie dociska równo. Ja tak mam aktualnie i na dniach muszę to zrobić (rok od czyszczenia się przypiekły po tygodniu jazdy w deszczach)
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Sciagnij zaciski. wydus lekko tloczki, wyczysc dokladnie, naoliw je troche oliwa ktora nie szkodzi gumie. zaloz i sprawdz. odpowietrz przy okazji hamulce i wymien plyn hamulcowy.
Zeby skrzywic tarcze musialbys niezle ja nagrzac
Zeby skrzywic tarcze musialbys niezle ja nagrzac
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
sonycbr77 napisał(a):odpowietrzanie smarowanie nic nie da, krzywa tarcza i tyle, mam to samo albo nowe kupic albo sprobowac je jeszcze prostowac bo nowe to nie maly koszt
akurat da bo wykluczysz inne usterki. A tarcze nie sa tanie....
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
sonycbr77 napisał(a):no tez pisze ze nowe to nie mały koszt, nie wiem jaki Jankes ma motorek moze tarcza nie jest droga bo do mojego akurat sztuka to ok 1000zł
a czysciles te tloczki u siebie ? moze rzeczywiscie masz zapieczone i nierowno dociskaja? ja bym tez wyczyscil dokladnie klocki i tarcze bo moze gdzies masz na tarczy slisko albo cus. Czesto jest tak ze zaklada sie najgorsze, a rozwiazanie jest proste.
pozdro
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
tak czyscilem, teraz klocki bede wymienial bo sa zjechane juz, gadalem z tokarzem i mowil ze je lekko na tokarce przejedzie papierem sciernym, moze cos da bo nie wiem gdzie je dac do prostowania, nie sa mocno krzywe, delikatnie bije byc moze tylko jedna wiec moze cos to pomoze:)
-
sonycbr77 - Bywalec
norma na bicie tarczy to 0,3mm tak wiec nie dużo. A przy zapieczonych tłoczkach lub takich które wywalają górne uszczelki bokiem to efekt jak przy krzywej tarczy. Trzepie przy hamowaniu.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości