kierunkowskazy z USA w enduraku...
• Strona 1 z 1
kierunkowskazy z USA w enduraku...
hej,
mam pewne obawy jesli chodzi o motor z USA WR250R '08
Posiada on oswietlenie na tamte normy...kierunki sie swieca stale po wlaczeniu stacyjki...
Pojazd co prawda jest zarejestrowany juz u nas ale domyslam sie ze wlasciciel musial miec znajomego w stacji kontroli...
Powiedzcie jak to w z tymi motorami w wersji USA jest u nas w rzeczywistosci...
Moze ktos z Was wie czy latwo mozna "przerobic" takie oswietlenie na normy.
Czy moze cala elektryka jest "inna" i serwisy yamahy u nas nie beda mogly sie podpiac z kompem do tego motocykla w przypadku jakiejs usterki...
czy akumulator tez jest inny? i moze byc problem z zakupem nowego?
nie chce sie wpakowac sie na mine, ze jak przyjdzie go serwisowac to powiedza, ze to nie wykonalne...
mam pewne obawy jesli chodzi o motor z USA WR250R '08
Posiada on oswietlenie na tamte normy...kierunki sie swieca stale po wlaczeniu stacyjki...
Pojazd co prawda jest zarejestrowany juz u nas ale domyslam sie ze wlasciciel musial miec znajomego w stacji kontroli...
Powiedzcie jak to w z tymi motorami w wersji USA jest u nas w rzeczywistosci...
Moze ktos z Was wie czy latwo mozna "przerobic" takie oswietlenie na normy.
Czy moze cala elektryka jest "inna" i serwisy yamahy u nas nie beda mogly sie podpiac z kompem do tego motocykla w przypadku jakiejs usterki...
czy akumulator tez jest inny? i moze byc problem z zakupem nowego?
nie chce sie wpakowac sie na mine, ze jak przyjdzie go serwisowac to powiedza, ze to nie wykonalne...
- mo
- Świeżak
tam elektryka to banał. 2 kable na krzyż. pod kompa WR ? masz tam w ogóle wejscie diagnostyczne xd ? to nie moto obładowane elektroniką
podjedź do serwisu to ci przerobią kierunki żeby normalnie sie swieciły. akumulator masz ten sam co i tu mozna kupic. moze róznic sie jakos parametrami, ale wymiar bedzie ten sam raczej.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to nic
wtrysk ma swoje sterowanie. a nie jak w aucie że masz jedną wtyczke i ci pokaze kazdy problem z autem ;P tutaj jest czysta mechanika, jedynie ten wtrysk... ale i tak on jest okrojony bardzo
co do zmiany, zakładam że sie da zmienic, ja u siebie mam licznik i moge zmienic mile na km, ustawiac rozmiar kół itp. popytaj w serwisie yamahy, albo poczytaj w serwisówce, tam jest opisane jak działa licznik

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aha no to git, z tym licznikiem to nie bedzie tak latwo bo wlasnie modele na USA maja na sztywno mile.
w menualu czytalem i tylko mozna zmienic kompensacje dla odleglosci itp ale mile na km to tylko w wersjach EU...
troche to nie teges ale zpytam sie ile za przeprogramowanie softa licznika wezma w serwisie yamahy.
----
rozmawialem z serwisem yamaszki i mowia, ze przy wlaczaniu jak zapala sie wszystkie kontrolki na moment i w tym tez mile i jednoczesnie kilometry - to zrobia mi to od reki za jakis grosz.
A jesli sie nie zapala kilometry podczas self testu - to nowy licznik koszt 2500...masakra heheh
czyli wole kupic jakis rowerowy jak koniecznie nie zdzierze ciaglego przeliczania.
w menualu czytalem i tylko mozna zmienic kompensacje dla odleglosci itp ale mile na km to tylko w wersjach EU...
troche to nie teges ale zpytam sie ile za przeprogramowanie softa licznika wezma w serwisie yamahy.
----
rozmawialem z serwisem yamaszki i mowia, ze przy wlaczaniu jak zapala sie wszystkie kontrolki na moment i w tym tez mile i jednoczesnie kilometry - to zrobia mi to od reki za jakis grosz.
A jesli sie nie zapala kilometry podczas self testu - to nowy licznik koszt 2500...masakra heheh
czyli wole kupic jakis rowerowy jak koniecznie nie zdzierze ciaglego przeliczania.
- mo
- Świeżak
haha tez u mnie były plany co do wymiany, bo seryjnie mam taki syf że to masakra :d moto 5 letnie a połowy pixeli nie ma ;P a jak poswieci słonce to tylko podswietlenie widac xd jak juz licznik to polecam VAPORA. kosztuje do 400 zł choc są modele droższe. masz licznik typu rowerowego
montujesz czujnik w lagach a magnes na tarczy, dodatkowo jest temp silnika dokładna co do 1stopnia, wiec wiesz kiedy moto rozgrzane itp. dobra sprawa i nie drogo 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości