Termoizolacja na baku.
• Strona 1 z 1
Termoizolacja na baku.
Cześć,
Panowie czym mógłbym zaizolować okolice baku w mojej R6, żeby tak piekielnie nie grzało klejnotów?? Przyznacie, że trochę to niezdrowe, a motocykla nie chcę zmieniać na inny.
No i byłoby miło gdyby istniał taki sposób, który nie szpeciłby zbytnio maszyny.
Pozdrawiam.
Panowie czym mógłbym zaizolować okolice baku w mojej R6, żeby tak piekielnie nie grzało klejnotów?? Przyznacie, że trochę to niezdrowe, a motocykla nie chcę zmieniać na inny.
No i byłoby miło gdyby istniał taki sposób, który nie szpeciłby zbytnio maszyny.
Pozdrawiam.
Fortepian pysznie gra !!
// Yamaha R6S '07.

-
Pysznie - Świeżak
chodzi ci o to żeby bak nie grzał sie od silnika ? mozna od spodu zakleic czyms odbijajacym ciepło.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ale wymyslacie. Grzeje mu od silnika w dżondra. Jeżeli jeździsz w jeansach albo innych krótkich spodenkach to bedzie piekielnie grzało bo nikt z producentów nie przewidział tego, żeby jeździć na takich motocyklach w jeansach i innych ciuchach niż skórzany kombinezon. Poza tym oddal lekko tyłek od baku (popraw pozycję) oraz jeździj trochę szybciej w mieście i jak najkrócej stój w korkach.
Kiedyś jak jeździłem po mieście to strasznie grzało mi sprzęta (cały czas prawie wentylator..) Zacząłem jeździć szybciej i teraz w to lato wentylator chłodnicy słyszałem 2 razy (raz w paradzie i raz pod domem jak odpowietrzałem układ chłodzenia) a codziennie prawie przejeżdzam całe miasto z zachodu na wschód do pracy ponad 20km w jedną stronę.
POdklejanie czymkolwiek nie będzie miało najmniejszego sensu - wierz mi - przerabiałem to i tam gdzie nie ma fabrycznej izolacji tam jej nie musi być a gdy będzie i będzie zbyt mocno ekranować za chwilę okaże się, że jakiś element od tego odbicia się bedzie zbytnio grzał i np coś się nadtopi czy przegrzeje.
A tak btw. dlatego sporty m.in. nadajÄ… do dupy na miasto.
Kiedyś jak jeździłem po mieście to strasznie grzało mi sprzęta (cały czas prawie wentylator..) Zacząłem jeździć szybciej i teraz w to lato wentylator chłodnicy słyszałem 2 razy (raz w paradzie i raz pod domem jak odpowietrzałem układ chłodzenia) a codziennie prawie przejeżdzam całe miasto z zachodu na wschód do pracy ponad 20km w jedną stronę.
POdklejanie czymkolwiek nie będzie miało najmniejszego sensu - wierz mi - przerabiałem to i tam gdzie nie ma fabrycznej izolacji tam jej nie musi być a gdy będzie i będzie zbyt mocno ekranować za chwilę okaże się, że jakiś element od tego odbicia się bedzie zbytnio grzał i np coś się nadtopi czy przegrzeje.
A tak btw. dlatego sporty m.in. nadajÄ… do dupy na miasto.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości