Honda cb - gdzie jest rozrusznik ?
• Strona 1 z 1
Honda cb - gdzie jest rozrusznik ?
Mam problem z hondą cb 450s. Odpaliłem go normalnie i, że były za wysokie obroty, chicałem go wyłączyć i je trochę skręcić. Zgasiłem silnik i rozrusznik dalej kręcił, po ponownym odpaleniu tak samo. Po chwili rozładował się akumulator. Chce naładować akumulator i muszę wyjąć rozrusznik, tylko nie wiem, gdzie ten rozrusznik jest. Proszę o jakieś wskazówki, najlepiej jakieś zdjęcie
1036W Pure Power
1580W RMS
1580W RMS
-
kamilll3 - Świeżak
po co wyjac rozrusznik ? to raczej kwestia przekaźnika który nie rozłącza układu. rozrusznik masz gdzies przy silniku
okragły walec 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Znalazłem ten rozrusznik. Już wiem jaka część to prawdopodobnie spowodowała. To jest chyba przekaźnik rozrusznika ale nie jestem pewien - zdjęcie poniżej
http://imageshack.us/photo/my-images/146/64803036.jpg/ (otwórz link)
Poza tym mama rozwalony akumulator i prawdopodobnie też uszkodził się rozrusznik bo kręcił na włączonym silniku. Ale nie mogę tego w tej chwili sprawdzić
http://imageshack.us/photo/my-images/146/64803036.jpg/ (otwórz link)
Poza tym mama rozwalony akumulator i prawdopodobnie też uszkodził się rozrusznik bo kręcił na włączonym silniku. Ale nie mogę tego w tej chwili sprawdzić
1036W Pure Power
1580W RMS
1580W RMS
-
kamilll3 - Świeżak
a co ma akumulator do kręcenia rozrusznikiem po uruchomieniu silnika ? nic. rozrosznikiem steruje przekaźnik. czyli to co zaznaczyłeś. widocznie po puszczeniu przycisku styki nadal zwierają i prąd płynie. rozbierz przekaźnik i go poczyść. albo kup nowy/uzywany sprawny. akumulator nic do tego nie ma. prędzej jak juz cos, to jeszcze moze jakoś przycisk na kierownicy sie blokować. w zwartej pozycji,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie mówię, że to przez akumulator tylko, że akumulator jest rozwalony, jak się przyłoży do niego to słychać jakby się woda gotowała i nie chce się naładować.
On kręcił dalej nawet jak kluczyk ze stacyjki wyciągnąłem, więc to nie przycisk.
Dzięki za pomoc, jutro rozkręcę, przeczyszczę i zobaczę co się będzie działo a jak to nic nie da to już wypatrzyłem już kilka na allegro
henio12323 napisał(a):rozrosznikiem steruje przekaźnik. czyli to co zaznaczyłeś. widocznie po puszczeniu przycisku styki nadal zwierają i prąd płynie. rozbierz przekaźnik i go poczyść. albo kup nowy/uzywany sprawny. akumulator nic do tego nie ma. prędzej jak juz cos, to jeszcze moze jakoś przycisk na kierownicy sie blokować. w zwartej pozycji,
On kręcił dalej nawet jak kluczyk ze stacyjki wyciągnąłem, więc to nie przycisk.
Dzięki za pomoc, jutro rozkręcę, przeczyszczę i zobaczę co się będzie działo a jak to nic nie da to już wypatrzyłem już kilka na allegro
1036W Pure Power
1580W RMS
1580W RMS
-
kamilll3 - Świeżak
wymiemień ten przekaźnik bo zajedziesz rozrusznik. Używka 50zł
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości