Zobacz wątek - APRILIA RS 125 KILKA PROBLEMÓW !!! PROSZĘ O POMOC !!!
NAS Analytics TAG

APRILIA RS 125 KILKA PROBLEMÓW !!! PROSZĘ O POMOC !!!

i inne małe pojemności
_________

APRILIA RS 125 KILKA PROBLEMÓW !!! PROSZĘ O POMOC !!!

Postprzez litwin94 » 21/7/2011, 16:04

Witam, Mam kilka problemów z motorkiem. Kupiłem aprilię rs 125 , 2008r , z bardzo małym przebiegiem 4,5 tys km w listopadzie 2010 roku. Była odblokowana , więc pomykała do 166 km/h. Po pewnym czasie zaczęła się dziać dziwna rzecz. Aczkolwiek moto nie mógł jechać więcej niż 127 km/h. Po chwili naprawiło się to, ale później znowu się zepsuło i tak już na stałe... Nie wiem co się stało, wydaje mi się że moduł jest ok, został prawidłowo rozwiercony lecz nie był zasilikonowany jak ją dostałem... Może mi ktoś powiedzieć co muszę zrobić , aby działała poprawnie ?
- Druga sprawa - zahaczyłem prawym przednim kierunkiem o lampe golfa IV, nic się nie stało z moto , tylko jedynie kierunek odpadł . Później po założeniu go , kierunki zaczęły migać bardzo szybko (na pewno wiecie co mam na myśli), myślałem że spalił się przerywnik , ale jak włączę kierunek to normalnie "cyka". Co się stało ? Jak naprawić ?
- Ostatni problem jest strasznie dziwny. Wybrałem się dziś na przejażdżkę , dopadł mnie deszcz ( taki fest ) i czym prędzej zmykałem do domu, nie miałem daleko (3 km). Później jak już przestało padać , pojechałem jeszcze raz i zaczął mi świrować prędkościomierz (mam elektryczny). Gdy stałem w miejscu prędkość mi wariowała, skakała od 1 km/h do 199 km/h tak różnie , nie że km po km tylko chaotycznie. Lecz zegar mierzył mi dobrze kilometry. Znowu pomyślałem że może to jest chwilowe i jechałem dalej, po przejechaniu 4 km prędkościomierz stanął i pokazywał cały czas 0 km/h, przestało mi nabijać kilometry. Nie wiem co jest grane ... Zalał się ? Czy może coś ze ślimakiem??? PROSZĘ O POMOC !!!!
litwin94
Świeżak

Postprzez niutek1202 » 22/7/2011, 00:02

wydaje mi sie że to ślimak, odkreć wyczyść i sprobuj sie przejechać
niutek1202
Świeżak

Postprzez Orwin » 22/7/2011, 19:57

2. Może Masy nie masz.
3. Albo zwarcie na Elektryce albo jakiś kabelek Ci się urwał albo właśnie ślimak Nawala

Pozdrawiam.
Orwin
Świeżak

Postprzez litwin94 » 23/7/2011, 23:57

Nie mam ślimaka, mam rocznik 2008 czyli już tylko i wyłącznie elektryka. Od 2 tyg świeci mi sie na liczniku KLUCZYK serwisu, to moze przez to nie działa licznik. Ale nie mam pojęcia, co z tym zrobić ... A kierunki i ograniczona prędkość ?
litwin94
Świeżak

Postprzez Orwin » 24/7/2011, 08:56

Kierunki prawdopodobnie od Masy albo zwarcie. Ograniczona prędkość hmm wypadało by wymienić oleje gaźnik przeczyścić zobaczyć w jakim stanie jest świeca...

pozdro.
Orwin
Świeżak

Postprzez Kirgeron » 24/7/2011, 11:51

litwin94 napisał(a):Nie mam ślimaka, mam rocznik 2008 czyli już tylko i wyłącznie elektryka. Od 2 tyg świeci mi sie na liczniku KLUCZYK serwisu, to moze przez to nie działa licznik. Ale nie mam pojęcia, co z tym zrobić ... A kierunki i ograniczona prędkość ?

Nie - to na pewno nie przez klucz serwisowy.

Przy okazji - jak chcesz się pozbyć klucza z wyświetlacza:

-wciÅ›nij przycisk MODE podczas gdy kluczyk jest w pozycji „0”, od wciÅ›niecia po 10 sekundach przekrÄ™camy kluczyk na pozycjÄ™ „1” nadal trzymajÄ…c przycisk MODE przez kolejne 10sek. Czyli ogółem trzymamy 20 sekund nie puszczajÄ…c ani na chwile.

zaczerpnięte z apriliars125.fora.pl
Kirgeron
Świeżak

Postprzez kamilolo » 24/7/2011, 12:22

Rezystorek przy kierunakch i jakiś trol w elektryce możliwe że się dostała woda przez tą dziurę od modułu
kamilolo
Świeżak

Postprzez litwin94 » 24/7/2011, 15:12

Orwin napisał(a):Kierunki prawdopodobnie od Masy albo zwarcie. Ograniczona prędkość hmm wypadało by wymienić oleje gaźnik przeczyścić zobaczyć w jakim stanie jest świeca...

pozdro.

Oleje zmienione jakieś 2 tyg temu, gaźnik przeczyszczony i świeca OK. Co dalej ?
litwin94
Świeżak

Postprzez litwin94 » 24/7/2011, 15:54

kamilolo napisał(a):Rezystorek przy kierunakch i jakiś trol w elektryce możliwe że się dostała woda przez tą dziurę od modułu

Dziurka była zatkana silikonem.

kolego edycja się kłania :? nie należy pisać post pod swoi, postem.

senekkorzenna

Kirgeron napisał(a):
litwin94 napisał(a):Nie mam ślimaka, mam rocznik 2008 czyli już tylko i wyłącznie elektryka. Od 2 tyg świeci mi sie na liczniku KLUCZYK serwisu, to moze przez to nie działa licznik. Ale nie mam pojęcia, co z tym zrobić ... A kierunki i ograniczona prędkość ?

Nie - to na pewno nie przez klucz serwisowy.

Przy okazji - jak chcesz się pozbyć klucza z wyświetlacza:

-wciÅ›nij przycisk MODE podczas gdy kluczyk jest w pozycji „0”, od wciÅ›niecia po 10 sekundach przekrÄ™camy kluczyk na pozycjÄ™ „1” nadal trzymajÄ…c przycisk MODE przez kolejne 10sek. Czyli ogółem trzymamy 20 sekund nie puszczajÄ…c ani na chwile.

zaczerpnięte z apriliars125.fora.pl

A gdzie znajdÄ™ ten przycisk MODE ? ^ ^
Ostatnio edytowano 24/7/2011, 17:58 przez litwin94, łącznie edytowano 1 raz
litwin94
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

na górê