Dość duże spalanie yz 125
• Strona 1 z 1
Dość duże spalanie yz 125
Witam panowie. Od tego sezonu jeżdzę na crossie yz 125 i mam pytanie bo zauważyłem dość duże spalanie, cały bak wystarcza mi na 2 godziny jazdy. Innym wystarcza na 3 godz a nawet na 3,5. Tak samo intensywna jazda i takie same motorki yz 125. Ci właśnie rajdowcy powiedzieli mi, żeby przestawił jakąś śrubę w gażniku, żeby bak wystarczył na te 3 godziny jazdy. Co o tym sądzicie ??
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
Nic się nie przejmuj. Mi w mojej YZ pełny bak starcza na 2,5 h jazdy. Do domu dojeżdżam na resztkach mieszanki. Ważę prawie 70 kg.
Zależy jak jeździsz, jak sobie tak pyrkasz to na dłużej starcza,a jak robisz jakieś podjazdy i dajesz ostro w palnik to krócej pojeździsz.

Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
Ale ja nie mówię, o tym że daję po garach i wystarczy na 2 godziny, bo nie wystarczy. Za dużo pali, bo widzę po innych. Na 40 km dość lekko jeżdząc spalił prawie 5 litr, to nie jest normalne.
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
po 1) nicasil czy żeliwo ? jak stan tłoka ? po 2) rozbierz gaxnik, wyczysc go i zobacz jakie masz dysze. porównaj do z serwisówką. byc moze jakiś rajdowiec chciał wiecej mocy i powsadzał jakies dysze agrotuningowe i teraz pali za duzo. przy okazji zobacz jak tam zaworki membranowe czy sie nie poodkształcały. jak wszystko jest ok. to kup sobie powiekszany bak
jak cos sie nie zgadza - wyeliminuj problem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
weź rozkręc gaxnik, ustaw go zgodnie z serwisówka. ustaw poziom iglicy, posprawdzaj dysze, poziom paliwa w komorze pływakowej. bo czasem jest za wysoko. i sporo paliwka odpływami ucieka. na plus to wychdzi tak że nigdy ci nie zamuli moto bo zawsze bedzie miał sporo paliwa w komorze, a na minus własnie że odpływami leci. ale tez nie ma co przesadzac z niskim poziomem ;d jak bedzie dobrze ustawiony, nigdy nie zamuli, i bedzie sie wylewał tylko przy duzym pochyleniu
no a co do dziury w baku tez nie głupio
obczaj połączeniue przewodu paliwowego. ja kiedys wsadziłem nowy, który od ciepłoty sie uelastycznił. i podczas jazdy i wibracji ciekło paliwko, a na postoju nic xd

no a co do dziury w baku tez nie głupio

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tej śrubki co Ci o niej mówili na gaźniku to lepiej sam nie ruszaj jak dobrze nie bedziesz wiedzial bo to mieszanka paliwa z powietrzem i jak zle przekrecisz dasz za duzo powietrza bedzie malo benzyny i bedzie Ci szybciej tlok sie zuzywal.
- Daniel.123
- Świeżak
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości