Yamaha XT 125 R problem z licznikiem
• Strona 1 z 1
Yamaha XT 125 R problem z licznikiem
Cześć, mam problem z Yamaha XT 125 R z licznikiem. Jest w nim licznik elektroniczny i przekłamuje prędkościomierz. jadąc mniej więcej 80 km/h pokazuje 50-55 km/h. Nie wie ktoś co może być tego przyczyną?
-
Naszim - Świeżak
hmm po 1 zobacz czy licznik i reszta dobrze ustawione. moze ci liczy w milach, albo jest ustawione koło o innej średnicy. u mnie w liczniku jest opcja na koło 17 cali i 21. wiec moze u ciebie tez cos z tym jest pozmieniane. bo raczej czujnik jak działa to działa, nie spotkałem sie jeszcze zeby troche działał xd chyba że za daleko jest od magnesiku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to zapytaj ksiÄ…zki serwisowej
kiedy wy sie nauczycie do niej zaglądac. to jest jak Amen w pacierzu. nie forum jest wyznacznikiem co i jak robic, tylko serwisówka. tam jest wszystko co trzeba, dokładnie opisane. wystarczy sie wysilic i znaleść odpowiednią strone. przy okazji moze dowiesz sie o ciekawych funkcjach tego licznika

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bo nie wiem, nie chce wymyślac. ale po co mam sie męczyć, i moze podpowiedzieć źle jak wszystko jest juz opisane. na prawde znaleść sie da, trzeba poszukac. a serwisówka przy uzywaniu moto to jak biblia dla katolika
musisz ją znac. ja swoja ze 3X przeczytałem. nawet nie zdajesz sobie sprawy ile taki pojazd kryje w sobie zagadek. kupujac go myslałem że praktycznie wszystko jest mi jasne i klarowne. a tym czasem nawet proste czynnosci bez serwisówki wydają sie byc trudne 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
serwisówki nigdzie do ściągnięcia znaleźć nie mogę. Na allegro jest ale po ang. więc też nie będę zbyt wiele rozumiał, a w serwisie yamahy za serwisówkę chcą około 300 euro. czy ich tam powaliło czy tyle kosztują książki serwisowe?
-
Naszim - Świeżak
nowe oryginalne moze i tyle
co do manuala są tylko po angielsku., nie ma polskich. ale wystarczy byle tłumacz na necie i dojdziesz co i jak. ewentualnie jak masz serwis yamahy to podjedź pogadaj popytaj sie jak sie ustawia. u nas chętnie służą dobrą radą. a czy licznik nie jest taki sam w yamaszce DT 125?

co do manuala są tylko po angielsku., nie ma polskich. ale wystarczy byle tłumacz na necie i dojdziesz co i jak. ewentualnie jak masz serwis yamahy to podjedź pogadaj popytaj sie jak sie ustawia. u nas chętnie służą dobrą radą. a czy licznik nie jest taki sam w yamaszce DT 125?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Byłem w serwisie yamahy to oni nawet nie wiedzą jak to ustawić. śmiać mi się z nich chciało bo to kolejna rzecz o której oni nic nawet nie wiedzą. co to wgl za serwis. Nie w Dt 125 były analogiczny. ale ja mam chyba taki sam jak jest w DT 50 tej nowej. może znajdę w necie po polsku serwisówkę i tam będzie.
-
Naszim - Świeżak
Musisz zresetować licznik poprzez odłączenie akumulatora na jakieś 5 min. Po tym czasie go podłącz włącz zapłon i wtedy na liczniku będą przekakiwały po sobie 4 tryby pracy tego licznika w kółko. Przyciskiem MODE (tym co zmieniasz funkcje licznika) zatwierdzasz tryb. Teraz tylko musisz się przejechać i dojść metodą prób i błędów na którym dobrze ci pokazuje
ProszÄ™

ProszÄ™

- Krejzol7
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości