Zobacz wątek - Napęd Do kinroad Sprinter
NAS Analytics TAG

Napęd Do kinroad Sprinter

i inne małe pojemności
_________

Napęd Do kinroad Sprinter

Postprzez Alan766 » 19/7/2011, 16:05

Witam Wszystkich, Mam Mały problem.. Musze Wymienić Naped Tzn. Łańcuch, i Najlepiej zebatki, Ale zebatki tylko dlatego ze mam przelozenie 14z, na 64z bodajze, i mmi na 110 silniku, co prawda zablokowany, ale wyciąga 60 i ma juz b.Duze Obroty. kupilem juz nawet Dziś Zebatki 16z, na 38, ale tylna, okazala sie miec za małe mocowanie, Więc zerocilem do sklepu, łańcuch mi został Firmy YBN, 428, 130 ogniw, no a w starym miałem 121, myslalem że sie naciągnie, a jednak nie, Czy Da sie Ten Lancuch zkrucic ? ; (... No bo 50 zł za niego dałem. : (, i szkoda nowy kupować. I jeszcze jeśli jest tu ktoś kto ma Sprintera, To Jakby mogł Podesłać Linka, Z Zebatką Na Tył Któa by na pewno pasowała, Bo na przód chce zalozy 16z, bo to nie problem Kupić, Ale nie wiem Czy To dużo da. Pozdr. :)
Alan766
Świeżak

Postprzez henio12323 » 19/7/2011, 17:06

a nie lepiej zamiast sciagac z allegro pójsc do jakiegos pkt sprzedazy i kupic od ręki ? weź na wzór stara i porównasz sobie mocowanie. kupisz szybciej i pewniej, i jak nie licząc wysyłki to i taniej.

co do łancucha jasne że da sie skrócic. tylko nie przesadź bo 1 ogniwo to cały naciag łancucha. po prostu szlifujesz kątówką np tego wystającego grzybka potem punktakiem wybijasz zeszlifowany wałeczek i spinasz łancuch. kwestia tylko aby uciac w dobrym miejscu. ale jak popatrzysz jak jest zbudowany łancuch to dojdziesz gdzie ciąć żeby potem spiać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Alan766 » 19/7/2011, 18:15

Tia, No własnie, nie weim czy potem bede wiedzial jak go zpiąc, no ale nic, bede probować, z Zebatką Nie było by problemu kupić w sklepie, gdyby nie to ze u mnie w sochaczewie, sa tylko2 sklepy handlujące takimi rzeczami, z czego w 1- znich nic nie ma .;]
Alan766
Świeżak

Postprzez henio12323 » 19/7/2011, 20:17

musiał byś być na prawde mało rozgarnięty żeby nie umieć skrócic łancuch ( bez urazy oczywiscie :P ) no a co do sklepu, kurde mieszkasz w Warszawie. gdybym ja był na twoim miejscu to bym nigdy w zyciu chyba konta na allegro nie zakładał xd jak nie maja to zamów na nich. na pewno taniej i szybciej bedzie niz zamawianie przez alledrogo :P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Alan766 » 20/7/2011, 08:58

do warszawy mam 30 km.; )
Dobra, juz jakoś skruciłem, ale nie wiem czy to długo pochodzi... bo zkrucilem i za dużo, i musiałem kawałek przedłuzyć. Itp. (nigdy tego nie robilem.) yyy.. czy ktoś moze wie Gdzie to Ma Blokady ??..Oprocz modulu, bo Dziś Zalozylem odblokowany, i nic sie nie zmieniło poza tym ze zaczol palić z rozrusznika, Wydech raczej Odpada, Poniewarz koncowke mam Od WSK 175 (poprzedni wlasciciel tak zrobił :?) moze gaźnik, Ale po wymianie Silnika Z Gaźnikiem, Wątpie zeby poprzedni wlasciciel specjalnie zablokowął wkłądając uszczelke z małą dziurą, :D ,... bo Widać grubą uszczelke Ale, Mysle ze jest normalna, Juz Bym rozebral gaxnik, aLe nie chce Go rozregulowac, Bo To moj Pierwszy motor który nie gaśnie, hehe.: D
Alan766
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm