Quad 110 nie odpala ze startera
• Strona 1 z 1
Quad 110 nie odpala ze startera
Zaczęło się chyba nawet w tamtym sezonie gdy przy wciśnięciu startera tak nawet jednego razu nie mógł zakręcić bo jakby przerywało połączenie. Dopiero za którymś razem kręcił normalnie rozrusznik. W tym sezonie już gorzej ponieważ raz kręcił a raz nie(nie było reakcji, trzeba było wciskać ze 30 razy starter i dopiero załapał). Ostatecznie teraz totalny brak reakcji na wciśnięcie startera, posprawdzałem wydaje mi się wszystkie kable pod kątem przerwania i miernikiem napięcia to nie dochodzi prąd do przekaźnika tymi cienkimi kablami. Wcześniej wymieniłem przekaźnik ale to nie pomogło. Przy styknięciu ze sobą kabla od aku i rozrusznika odpala normalnie.
- DWCR
- Świeżak
hmm a moze przełącznik sie rozlutował ? mi od wibro odpadł 1 kabelek i tak sie ułozył że przy nacisnięciu czasem łączył a czasem nie. i tez naciskałem naciskałem nic a nagle nacisne i kręci normalnie. poza tym stawiał bym na własnie przekaźnik ale skoro wymieniony... kolejna sprawa to miej naładowany dobrze akumulator. no i kable pewnie tez sprawdziłeś czy wszystko dobrze masuje itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzisiaj rozebrałem wszystkie izolacje i sprawdzałem kable ale brak naderwań ani spalonych. Zmierzyłem napięcie między tymi kolorowymi kabelkami cienkimi co dochodzą do przekaźnika(brat w tym czasie robił tak jakby chciał zapalić) i były tam skoki napięcia: raz 0V a po chwili 3V później 1,5V i potem znowu 0V. Co to może być?
EDIT: Ostatecznie był to guzik.
EDIT: Ostatecznie był to guzik.
- DWCR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości