Poddaje siÄ™....
• Strona 1 z 1
Poddaje siÄ™....
Wiecie co ? Totalna porażka i już mam dość tego wszystkiego. Utopiłem kasy i teraz bujam się bez sprzętu. Jak pamiętacie strzelił mi pierścionek i zatarł w ktm 540 sxc nicasil. Tak więc połasiłem się i wysłałem do gościa z allegro który oczywiście jest ,,profesjonalistą w swoim fachu,, i zaproponował tulejowanie - że sprzęt będzie znowu latał jak nowy i jakby co szlif i dalej jazda. Tak więc zgodziłem się i cylinder poszedł do Niemiec - tak wprasowano tuleje na oryginalny nominał 95.00 - koszt 500 zł + przesyłki. Potem podam namiary na firmę którą omijać szerokim łukiem. Gość zwlekał bo ciągle coś ponad miesiąc chyba z 6 tygodni. Potem zbaraniał bo niestety teraz nie może dobrać żadnego tłoku - a ja zapłaciłem wcześniej więc on był w komfortowej sytuacji. Obdzwoniłem z 100 miejsc i każdy odsyła mnie z kwitkiem że do 540 nic nie dobiorą - ale to wręcz nie możliwe. Rozumiem mało modeli na rynku - ale nic ? W serwisie KTM sprawa wygląda tak że załatwić można ale tylko taki który powinien latać w nicasilu - a ja sie połasiłem że na tulei wyjdzie taniej i chcą za oryginał KTM - 1200 zł - ale nic mi po nim bo cylinder i tak już spaprany. Czy cokolwiek możecie doradzić? Mam zdjęcia tłoka i dokładne wymiary. Chciałbym jeździć, a nie mogę - chciałbym sprzedać ale nikogo nie chce wpakować na minę. Może jest na tym forum ktoś kto ma części od tego modelu - allegro przeglądam na bieżąco i nic. Henio ? Szczepan ? HELP
moto-evolution
A tą firmę omijajcie z daleka! Najpierw robią tuleję a potem dobierają tłok - od tyłka strony ... i z obiecanych 3-7 dni robi się nawet 2 miesiące - dzwonisz, dzwonisz, dzwonisz i za każdym razem przekładają termin - w moim wypadku przekładali z 6-8 razy.
http://moto.allegro.pl/tuleja-tulejowan ... 24945.html
moto-evolution
A tą firmę omijajcie z daleka! Najpierw robią tuleję a potem dobierają tłok - od tyłka strony ... i z obiecanych 3-7 dni robi się nawet 2 miesiące - dzwonisz, dzwonisz, dzwonisz i za każdym razem przekładają termin - w moim wypadku przekładali z 6-8 razy.
http://moto.allegro.pl/tuleja-tulejowan ... 24945.html
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
dobrze że uprzedziłeś moze nikt sie nie natknie na to
sprawa nieciekawa ;/
ja bym to załatwił tak że skoro masz jakieś tam żeliwo, o okreslonym wymiarze to nie mozesz dostac w ogóle tłoków do tego ? moze wystarczy przetulejować na nieco inna pojemnosc? tzn wymiar. moze jakies 1 mm wiecej zebrac i moze cos sie wtedy dobierze ? przedzwon do motortechu w katowicach. tam chyba są najbardziej rozgarnięci w tym i maja dostep do wielu częsci itp. powiedz o sytuacji. moze cos doradzą. zmienia tuleje albo podpasują jakos tłok z wiekszym szlifem.

ja bym to załatwił tak że skoro masz jakieś tam żeliwo, o okreslonym wymiarze to nie mozesz dostac w ogóle tłoków do tego ? moze wystarczy przetulejować na nieco inna pojemnosc? tzn wymiar. moze jakies 1 mm wiecej zebrac i moze cos sie wtedy dobierze ? przedzwon do motortechu w katowicach. tam chyba są najbardziej rozgarnięci w tym i maja dostep do wielu częsci itp. powiedz o sytuacji. moze cos doradzą. zmienia tuleje albo podpasują jakos tłok z wiekszym szlifem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
http://moto.allegro.pl/listing.php/user ... id=8924168 Spróbuj, kiedyś wydawało mi się, że miał coś z rozbiórki KTM ale teraz nie widzę może nie wystawione
-
Mafinos - Świeżak
Dzięki,że napisałeś, bo prawdopodobnie niedługo bd tulejował cylinder w mojej YZecie. A nie możesz tego u nich reklamować? Zwrot pieniędzy? Jeśli nie pomoże,to spróbuj napisać do allegro.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości