Romet ogar 205 - problem ze zmianą biegów.
• Strona 1 z 1
Romet ogar 205 - problem ze zmianą biegów.
Witam! Przepraszam że zakładam nowy temat ale nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem ogara 205 (dwubiegowego) ogólnie w bardzo dobrym stanie, ale podczas zmiany biegów w miejscu (w czasie jazdy jest ok) są problemy ze znalezieniem szukanego przełożenia i ogólnie skrzynia działa kiepsko (czasem jest bardzo czuła, a czasem trzeba pchać na siłę) i w związku z tym moje pytanie: czy to wina zużytego automatu zmiany biegów czy coś innego? Nie chcę robić czegoś co nie przyniesie efektów
Pozdrawiam wszystkich, z góry dziękuję za odpowiedzi.

- Mateusz19960
- Świeżak
jezeli tryby sie nie zazębią to nie wbijesz biegu w żadnym moto. musi silnik pracowac. ew mozna poruszac moto przód tył żeby sie zazębiło
to norma. czasem oczywiscie przypadkiem sie ułozy i moze sie zmieniac bieg bez niczego. ale na postoju ogólnie ciezej biegi chodzą

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Przepraszam za źle sprecyzowane pytanie. Ten problem występuje przy zapalonym silniku. Chodzi mi o to że normalnie przy wbijaniu biegu słychać takie kliknięcie, a tam nic nie słychać a biegi ciężko wchodzą i nie można znaleźć luzu. Wiem że od starego Ogara nie można wymagać cudów i ten problem występuje w większości egzemplarzy z powodu wieku ale jest to uciążliwe i mam nadzieję że uda mi się to wyeliminować i w związku z tym proszę o pomoc jak to zrobić, co wymienić itd.
- Mateusz19960
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości