Zobacz wÄ…tek - Honda CB 600 F Po rozwalonej misie odpalanie ?
NAS Analytics TAG

Honda CB 600 F Po rozwalonej misie odpalanie ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda CB 600 F Po rozwalonej misie odpalanie ?

Postprzez sebo_runner » 15/7/2011, 10:22

Witam Serdecznie forumowiczów !

Kupiłem wczoraj motorek w Niemczech typu Honda CB 600 F Hornet . Motorek był po delikatnym szlifie , lecz w jakis dziwny sposob przez to poszła misa olejowa , podobno , ze mialo to miejsce przy małej prędkości rzędu 40-50 km/h , tak tez wyglada po ,,stratach'' No i mam pytanie , muszę kupić misę to jest oczywiste , lecz nie wiem czy zdejmować górę i sprawdzać stan cylindrów, czy może się nie zatarły przez ten chwilowy brak smarowania ? Jak zapiełem bieg 5 to wszystkie tłoki chodzą , czyli żaden nie dostał AŻ tak pod dupie , zeby się zatarł na amen . No i czy rozbierać górę i sprawdzać stan gładzi i reszty , czy sprawdzić samym manometrem czy wcale nic nie robić , bo może wcale się nic nie stało ?

Po złożeniu misy i zalaniu olejem normalnie odpalać czy jak ? Bo może być , że i smok padł czy coś i nie zassie i wtedy go zatrę ? Co radzicie ? Czy może na cylindry polać oleju czy nie wiem do baku czy coś jak w 2T ? Bo nie chce go zatrzeć jak nie bedzie miał ciśnienia to lipa... ?

Ew. jakie sprężanie powinno być na cylach w takiej Hondzie?

Pozdro
Sebo
sebo_runner
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 15/7/2011, 12:29

sprawdź tylko ciśnienie. jak bedzie około 10 bar to spoko.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 15/7/2011, 12:36

A jak silnik oberwał to i tak mu nie zaszkodzisz ;)
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez sebo_runner » 15/7/2011, 12:37

Zaszkodzic mogę w ten sposób , że odpalę go , a on nie bedzie miał ciśnienia oleju i sie zatrze ?
sebo_runner
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 15/7/2011, 12:57

jak nie będzie miał ciśnienia oleju bo jest uszkodzona pompa fizycznie to i tak jest na straty. Jeżeli boisz się, ze po zalaniu olejem świeżym zanim zassie to może się przytrzeć to powiem tak - nic takiego się nie stanie. Jak chcesz mieć 100% pewność to po prostu z olejem już w silniku kręć rozrusznikiem ale bez świec aż załapie smarowanie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości

na górê