Zdawanie na karte motorowerowÄ… poraz kolejny ...PILNE
• Strona 1 z 1
Zdawanie na karte motorowerowÄ… poraz kolejny ...PILNE
Witam mam 13 lat i chciałbym zdać na karte motorowerową ,muszę ją mieć w wakacje . Wiem,jest mnóstwo takich tematów ale w żadnym nie znalazłem takiej odpowiedzi która by mnie zainteresowała . A więc mam takie pytania :
-gdzie można zdać i ile to kosztuje i jak długo trzeba czekać na odbiór karty
-Jeżeli złapie mnie policja beż karty to co może zrobić ?
ProszÄ™ pilnie jakiejÅ› konkretnej odpowiedzi
Ps.wiem że to drugie pytanie nie powinno być tutaj ale nie chciałem zakładać specjalnie nowego postu(zaśmiecać forum)
-gdzie można zdać i ile to kosztuje i jak długo trzeba czekać na odbiór karty
-Jeżeli złapie mnie policja beż karty to co może zrobić ?
ProszÄ™ pilnie jakiejÅ› konkretnej odpowiedzi
Ps.wiem że to drugie pytanie nie powinno być tutaj ale nie chciałem zakładać specjalnie nowego postu(zaśmiecać forum)
- bartek2620
- Świeżak
jak trafisz na milego policjanta to dostaniesz pouczenie i kaze ci prowadzic motorek do domu co do karty to dawno dawno temu jak jeszcze cie nie bylo na swiecie to urzad miasta prowadzil takie kursy, na placu rozstawiali jakies pacholki i sie zdawalo hehe teraz to nie mam pojecia
-
sonycbr77 - Bywalec
Potwierdzenie że zdałeś testy i jazdę możesz sobie wsadzić:D Musisz posiądać wyrobiony dokument uprawniający do prowadzenia pojazdu. Policja traktuje Cię tak samo jak osobę która porusza się bez karty.
Niektórzy ludzie podążają według zasad, dlaczego???
Ponieważ ich się boją.
Ponieważ ich się boją.

-
GersioZX10R - Świeżak
Jezeli policja cie zlapie bez karty motorowerowej to laweta (albo ew. przyjezdza rodzic po skuter) i nie mandat tylko sprawa kierowana do sadu rodzinnego. Najmniejsza kara to "pouczenie", ktorego udziela sedzia. A jezeli bez karty motorowerowej bedziesz bral udzial w kolizji czy wypadku to niewazne kto naprawde byl sprawca sytuacji, i tak bedziesz uwazany jako sprawca. Kolega mial kolizje (jechal skuterem bez karty) i sedzia dal mu "odroczke" na 2 lata. Jeszcze jedno: jadac bez uprawnien nie obowiazuje cie ubezpieczenie. PodsumowujÄ…c, mozna powiedziec ze jednak oplaca sie zrobic tÄ… karte.(Z tego co pamietam to kiedys kolega byl na policji(?) i tam placil (nie duzo, chyba 20zl?) i musial jezdzic w obecnosci policjanta po placu. Szkolenia na karte motorowerowa organizuja czasem szkoly.
-
eloelolol123 - Świeżak
eloelolol123 napisał(a):A jezeli bez karty motorowerowej bedziesz bral udzial w kolizji czy wypadku to niewazne kto naprawde byl sprawca sytuacji, i tak bedziesz uwazany jako sprawca.
Góvno prawda.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Ad1
Ja zrobilem w szkole karte latwo jest trza byo kibekiem jezdzic miedzy pacholkami a potem rozpedzic sie i zahamowac to tye byo praktyki:) teoria to tam mozna byo chyba miec u nas 3 bedy na 20 pytan wiec...
Kumpe robi karte na komendzie nie pamietam czy cos placi a jak tak to max 30zet
Ja przyjechalem po poludniu i juz byla
Kumpel dostal z miejsca
Ad2
jak trafisz na niemiego pana poicjanta to ci moze 500zl przywalic skuter na lawete za oplata
jak trafisz na dobrego to moga ci spuscic powietrze i pchanko do domu:) Potem prostowanie felg:(
Nie wiem jak to z karta dokadnie jest ale z prawkiem jak zrobisz a jeszcze nie masz plastiku i cie zlapia to lepiej powiedziec ze nie masz wogule prawka bo ci moga je odroczyc;/
Ja zrobilem w szkole karte latwo jest trza byo kibekiem jezdzic miedzy pacholkami a potem rozpedzic sie i zahamowac to tye byo praktyki:) teoria to tam mozna byo chyba miec u nas 3 bedy na 20 pytan wiec...
Kumpe robi karte na komendzie nie pamietam czy cos placi a jak tak to max 30zet
Ja przyjechalem po poludniu i juz byla
Kumpel dostal z miejsca
Ad2
jak trafisz na niemiego pana poicjanta to ci moze 500zl przywalic skuter na lawete za oplata
jak trafisz na dobrego to moga ci spuscic powietrze i pchanko do domu:) Potem prostowanie felg:(
Nie wiem jak to z karta dokadnie jest ale z prawkiem jak zrobisz a jeszcze nie masz plastiku i cie zlapia to lepiej powiedziec ze nie masz wogule prawka bo ci moga je odroczyc;/
Klawiatura na padnieciu "L" nie smiga doskonale
- staszek94
- Świeżak
staszek94 napisał(a):Nie wiem jak to z karta dokadnie jest ale z prawkiem jak zrobisz a jeszcze nie masz plastiku i cie zlapia to lepiej powiedziec ze nie masz wogule prawka bo ci moga je odroczyc;/
Staszek wyjdź stąd i przestań pisać głupoty. I słownik sobie kup.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości