Moto dla dziewczyny!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moto dla dziewczyny!
Czesc,
niedlugo bede szczesliwa posiadaczka prawo jazdy kategorii A.
Oczywiscie chcialabym sobie kupic swoj pierwszy motocykl
Mam 168 cm, waze 60 kg.
Mam juz swoje 3 faworyty, ale chcialabym uslyszec Wasza opinie
Wiec chcialabym by moj moto :
- mial sportowy wyglad
- malo palil
- szybko przyspieszal do 100 km
Oczywiscie silnik 600, typu r6 w sportowych scigaczach to dla mnie za wiele jak na pierwszy motor.
Prosze o rozsadne propozycje
Dzieki z gory za pomoc
niedlugo bede szczesliwa posiadaczka prawo jazdy kategorii A.
Oczywiscie chcialabym sobie kupic swoj pierwszy motocykl

Mam 168 cm, waze 60 kg.
Mam juz swoje 3 faworyty, ale chcialabym uslyszec Wasza opinie

Wiec chcialabym by moj moto :
- mial sportowy wyglad
- malo palil

Oczywiscie silnik 600, typu r6 w sportowych scigaczach to dla mnie za wiele jak na pierwszy motor.
Prosze o rozsadne propozycje

-
Kuleczka211 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Jednym z moich faworytow byl wlasnie gs 500
ER6 piekny jest, nie zwrocilam wczesniej na niego uwagi i moc odpowiednia. 70 KM byloby super na poczatek
Na pewno rozwazajac kupno wezme go pod uwage, dzieki.

ER6 piekny jest, nie zwrocilam wczesniej na niego uwagi i moc odpowiednia. 70 KM byloby super na poczatek

Na pewno rozwazajac kupno wezme go pod uwage, dzieki.

Ostatnio edytowano 11/7/2011, 21:26 przez Kuleczka211, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
Kuleczka211 - Świeżak
Kuleczka z tego co wyczytalam tutaj panowie piszÄ… ze 600 na poczÄ…tek to jedno wielkie nieporozumienie , ja jade ogladac kawe ninje 250 bo taka mi zostala polecona , a pozniej cbf500 obczaj sobie te dwa motocykle.
- ninaJanina
- Świeżak
ER6 raczej nie ma 53 konie tylko więcej, Coś ponad 70, nie jestem w stanie określić jak jeździsz bo Cię nie znam ale ja jednak na Twoim miejscu wybrałbym gs500f, jeśli jesteś świeżo po kursie.
/edit, widzę, że koleżanka wyżej wspomniała o cbf500, wolałbym ją od gsa ale nie pisałem bo są to tylko nakedy i choć dla mnie są ok to pomyślałem, że autorce tematu bardziej spodoba się gs500f z owiewką
/edit, widzę, że koleżanka wyżej wspomniała o cbf500, wolałbym ją od gsa ale nie pisałem bo są to tylko nakedy i choć dla mnie są ok to pomyślałem, że autorce tematu bardziej spodoba się gs500f z owiewką
Ostatnio edytowano 11/7/2011, 17:00 przez motoftw, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
motoftw - Stały bywalec
dokladnie er6 nie odbiega od normy i nie nadaje sie na pierwsze moto, oprocz patrzenia na moc patrz jeszcze na moment obrotowy ktory jest osiagany przy 6500 obr /min czyli baaardzo szybko... jezeli nie wiesz co to moment to sobie doczytaj, generalnie jest lepszym wyznacznikiem niz moc, wez ninje 250 i bedzie git, jezeli dobrze jezdzisz i jezdzilas juz jakimis motorowerami i 500tki nie sa zawysokie na Ciebie to moze byc gs 500, er5 czy cb500. CB 500 najmocniejszy ze stawki wiec to juz dla osoby troszke ogarnietej w tematyce jezdzenia
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Przesadzacie, niedlugo bedziecie doradzali ludziom, zeby na pierwszy motocykl kupowali hulajnogi albo wrotki - choc nie wiem czy i to nie za duzo, bo na takich wrotkach z gorki mozna sie niezle rozpedzic...
Osobiscie uwazam ze ER6 to b. dobry motocykl dla poczatkujacego.
Pozdrawiam
Kuba
Osobiscie uwazam ze ER6 to b. dobry motocykl dla poczatkujacego.
Pozdrawiam
Kuba
R6
-
CubaLibree - Świeżak
nie przesadzamy tylko statystyki mówią same za siebie, zastanawiam się czy masz jakiekolwiek doświadczenie z osobami które uczą się jeździć na 2oo ...
jeżeli nie to "milczenie jest złotem"
600 jest bardzo kiepskim pomysłem i jak poszukasz to znajdziesz na tym forum sporo dobrych powodów dla których lepiej zaczynać od czegoś lepszego
i nie sÄ… to typu "bo mi siÄ™ podoba i koniec"
jeżeli nie to "milczenie jest złotem"
600 jest bardzo kiepskim pomysłem i jak poszukasz to znajdziesz na tym forum sporo dobrych powodów dla których lepiej zaczynać od czegoś lepszego
i nie sÄ… to typu "bo mi siÄ™ podoba i koniec"
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Suzuki GSXR 1000 bedzie git
A tak na powaznie to osobiscie nie zszedl bym ponizej 500 nawet na poczatek. Mialem dzis okazje przejechac sie Ninja 250 i... KUPA!!! Slabo przyspiesza i kiepsko wkreca sie na obroty (nie wiem jak to moze malo palic jak caly czas trzeba odkrecac manetke na full Oo), jest to oczywiscie tylko moja indywidualna opinia. Tak jak kolega wyzej bardziej namawialbym do czegos w stylu ER6.

- dave_90
- Świeżak
Warto dodać, że motocykle klasy 500 wcale nie są aż takie słabe. Początkujący motocyklista nie wykorzysta nawet wszystkich możliwości 250 taka jest prawda. Lepiej zacząć od czegoś mniejszego i stopniowo do góry, bo jeśli się nie będzie panowało nad maszyną to jazda motocyklem nie bedzie już przyjemnością, a chyba właśnie o to chodzi by czerpać przyjemność z jazdy.
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
Niski i dobry moto to bedzie GS500 w owiewce ale lepiej brac bez bo gleba parkingowa to cos normalnego. Jak kupisz dobra szutke to latwo potem dos sprzedac. ER6 jest mocniejsza od ER5 osobiscie jak pierwszy raz wsiadalem na ER5 to dziwilem sie jak to zap...
. Ogolnie Golas lepiej sie odczuwa predkosc i to lepsza opcja na poczatek.
Ja na poczatku pojezdzielm RS125 brata potem kupilem 500 jeszcze nie mialem prawka (pod koniec kursu) i nie zaluje. Nie jezdzilem nim zbyt dlugo 3k km ale fajnie latal
. Sprzedalem wczesniej bo wyjechalem do USA na wakacje. Potem kupilem juz zx6r i nauka jazdy zaczela sie od poczatku. Mimo wszystko nie bylo juz takiego szoku. Ostatnio latalem CBR1000RR wczesniej mialem okazje przejechac sie mocniejsza zx10r i GTR1400 oraz Z1000 i innymi motocyklami. I tez juz takiego szalu nie ma.
I powiem szczerze nie zaluje ze skacze z moto na moto bo czacha do zx6r i reflektor to duzo wieksze pieniadze niz reflektor do er5 i inne pierdoly. A i ciezko dosepne takze. Tak wiec warto tez patrzec z pkt ekonomicznego
.
Mimo wszystko uwazam ze er6 to dobra opcja
. Jednak sprawdz czy bedzie Ci wygodnie na nim czy nie bedzie za wysoki - choc zawsze mozna obnizyc motocykl. Tyle ode mnie bo jak ktos duzo napisze to nei chce sie tego czytac. (acha
er5 mialem slizga i raz spadl mi ze stopki.)

Ja na poczatku pojezdzielm RS125 brata potem kupilem 500 jeszcze nie mialem prawka (pod koniec kursu) i nie zaluje. Nie jezdzilem nim zbyt dlugo 3k km ale fajnie latal

I powiem szczerze nie zaluje ze skacze z moto na moto bo czacha do zx6r i reflektor to duzo wieksze pieniadze niz reflektor do er5 i inne pierdoly. A i ciezko dosepne takze. Tak wiec warto tez patrzec z pkt ekonomicznego

Mimo wszystko uwazam ze er6 to dobra opcja

-
Re: Moto dla dziewczyny!
Kuleczka211 napisał(a):Czesc,
[...]
- mial sportowy wyglad
- malo palil
[...]
No to bierz kawasaki ninja 250, chociaż przyspieszenie bez szału. Jeżeli bardziej niż sportowy wygląd chcesz mieć lepsze przyspieszenie i elastyczność silnika to bierz kawasaki ER6.
-
tomek_gda - Świeżak
-
Bo ma takiego
SkÄ…d ja to znam
Weź przestań, przecież to rower idealny na początek
Lepszy liniowy ER6 niż bomba w górze obrotów na początek.

adam_tomasz napisał(a):dokladnie er6 nie odbiega od normy i nie nadaje sie na pierwsze moto, oprocz patrzenia na moc patrz jeszcze na moment obrotowy ktory jest osiagany przy 6500 obr /min czyli baaardzo szybko... jezeli nie wiesz co to moment to sobie doczytaj, generalnie jest lepszym
Weź przestań, przecież to rower idealny na początek

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Robi sie ciekawie
hmm w sumie piszecie ze ER6 nie nadaje sie na pierwsze moto, ale nawet na scigaczu w temacie "najlepsze moto na poczatek" jest m.in. on zarekomendowany 

-
Kuleczka211 - Świeżak
Toć ER6 jest wręcz dedykowane dla nowicjuszy. Jest to nowsza wersja ER5. Gabarytowo w sam raz. Bardzo fajny sprzęcik. Szkoda, że nie miałem okazji tym pośmigać. Najlepiej hulajnogę polećcie koleżance, bo motóry są niebezpieczne...
-
bryk77 - Stały bywalec
-
Kuleczka211 napisał(a):Robi sie ciekawiehmm w sumie piszecie ze ER6 nie nadaje sie na pierwsze moto, ale nawet na scigaczu w temacie "najlepsze moto na poczatek" jest m.in. on zarekomendowany
Napisała tak tylko jedna osoba którą widocznie przeraziło: "ooo przeca to ma aż szyjset pojemności". Więc wypraszamy sobie to "piszecie".
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Kuleczka, łykaj to ER6 bo to dobre i chwalone przez właścicieli moto. Mocy wystarczy Ci na długo, gabarytowo jest w sam raz dla dziewczyny Twoich rozmiarów.
A TUTAJ (otwórz link) masz filmik z ER6 w jeździe miejskiej.
Tylko nie przeginaj na początku bo można sobie kuku zrobić (zresztą jak na wszystkim co jeździ...).
A TUTAJ (otwórz link) masz filmik z ER6 w jeździe miejskiej.
Tylko nie przeginaj na początku bo można sobie kuku zrobić (zresztą jak na wszystkim co jeździ...).
-
tomek_gda - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości