R1 problemy z iskrÄ… POMOCY
• Strona 1 z 1
R1 problemy z iskrÄ… POMOCY
Mam problem z R1 z 2005roku.
Motocykl stał 2 lata, najpierw spuściłem stare paliwo, motocykl na nowym paliwie nie chciał odpalić, po wykręceniu świecy okazało się ze nie ma iskry.
Porozpinałem i posprawdzałem wtyczki, bezpieczniki, kable od masy.
Wszystko wyglądało OK, ale nadal iskry nie było. na drugi dzień, nie wiadomo z jakich przyczyn iskra się pojawiła, zakręciłem świecę, po nieudanej próbie odpalenia wykręciłem świecę żeby zobaczyć czy dochodzi paliwo, i stwierdziłem ze iskry już nie ma. Świece są nowe.
Proszę o pomoc, napiszcie co i jakim sposobem sprawdzać.
Motocykl stał 2 lata, najpierw spuściłem stare paliwo, motocykl na nowym paliwie nie chciał odpalić, po wykręceniu świecy okazało się ze nie ma iskry.
Porozpinałem i posprawdzałem wtyczki, bezpieczniki, kable od masy.
Wszystko wyglądało OK, ale nadal iskry nie było. na drugi dzień, nie wiadomo z jakich przyczyn iskra się pojawiła, zakręciłem świecę, po nieudanej próbie odpalenia wykręciłem świecę żeby zobaczyć czy dochodzi paliwo, i stwierdziłem ze iskry już nie ma. Świece są nowe.
Proszę o pomoc, napiszcie co i jakim sposobem sprawdzać.
- Pavelns
- Świeżak
- lecimy_lecimy
- Świeżak
to szukaj dalej.
to dziala mniej wiecej tak:
modul zaplonowy daje sygnal do cewek zaplonowych-podaje mase na cewke. Jesli podlaczysz miernik lub np zaroweczke 12v do styków cewki WN i w trakcie jak zakrcisz rozrusznikiem zaroweczka - miernik nie wskaze obecnosci napiecia to znaczy ze cos wczesniej nie jest halo.
itd itd. Jesli iskra byla to moim zdaniem wyglada na to ze po prostu cos gdzies nie łączy- zasniedziale styki?
Sprawdzajac iskre zawsze opieraj swiece o cos co ma MASE.. np pokrywe zaworów
to dziala mniej wiecej tak:
modul zaplonowy daje sygnal do cewek zaplonowych-podaje mase na cewke. Jesli podlaczysz miernik lub np zaroweczke 12v do styków cewki WN i w trakcie jak zakrcisz rozrusznikiem zaroweczka - miernik nie wskaze obecnosci napiecia to znaczy ze cos wczesniej nie jest halo.
itd itd. Jesli iskra byla to moim zdaniem wyglada na to ze po prostu cos gdzies nie łączy- zasniedziale styki?
Sprawdzajac iskre zawsze opieraj swiece o cos co ma MASE.. np pokrywe zaworów
- lecimy_lecimy
- Świeżak
witam
sprawdz wyłacznik od stopki sprawdz zwore pod siedzeniem od pompy(wiem wiem zasilenie cewek ;0 ale tam masz razem spinane
i z tego powodu czsem nie odpala
) jak masz alarm zrum bu dezaktywacje lub go wypnij ;0 jak wina alarmu to pisz dalej 

- vipert
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości