Kolory koncernów
• Strona 1 z 1
Kolory koncernów
Witam,
Ostatnio miałem niebagatelną sprzeczkę z kolegą na temat barw poszczególnych koncernów. Z tego co mi wiadomo sztandarowymi kolorami Yamahy jest niebieski, Suzuki żółty, Kawasaki zielony itd
Szukałem tutaj na forum, na stronie yamahy oraz pytałem wujka google ale nie znalazłem tych informacji.
Mam rację ? Jeśli nie to proszę o skorygowanie mnie i najlepiej poparcie jakimiś "twardymi dowodami".
Pozdrawiam
Ostatnio miałem niebagatelną sprzeczkę z kolegą na temat barw poszczególnych koncernów. Z tego co mi wiadomo sztandarowymi kolorami Yamahy jest niebieski, Suzuki żółty, Kawasaki zielony itd
Szukałem tutaj na forum, na stronie yamahy oraz pytałem wujka google ale nie znalazłem tych informacji.
Mam rację ? Jeśli nie to proszę o skorygowanie mnie i najlepiej poparcie jakimiś "twardymi dowodami".

Pozdrawiam
- blubleblum
- Świeżak
hmm... kawasaki - zielony. suzuki - tutaj raczej niebieski, natomiast nie kojarze aby yamaha miala sztandarowy kolor... Zreszta to suzuki to tez naciagane ...[/quote]
- froger
- Świeżak
nie, to trochę bez sensu
Poza sztandarowym kolorem samochodowej marki ferrari, przy reszcie (w tym także przy motorach) można mniej lub bardziej polemizować 

- polskimechanik_pl
- Świeżak
MI do głowy przychodzi na pierwszym miejscu zielen kawy, potem pomarańcz ktm-a, czerwien ducati, czarne wski, niebiesko biale bmw, niebiesko czerwono srebrna aprilia, a tak to raczej nie ma sztandarowych kolorów.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
wystarczy obczaic kolory crossówek
ktm pomarancz
suzuki zółty, yamaha niebieski, honda czerwony, a reszta mysle że jako tako nie ma sztandarowych kolorów są po prostu modele tak i tak pomalowane ale zaden nie ma jakiegos motywu przewodniego ;P własnie jeszcze bmw niby biały ( a w logu także niebieski)

ktm pomarancz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ewentualnie jeszcze można te kolory z crossówek zestawić z barwami ekip fabrycznych w np. motoGP
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
Gdy zaczynała się motoryzacja a za czym idą wyścigi od zawsze przyjęte były barwy wyścigowe. Oglądałem kiedyś program o tym i jeśli chodzi o samochody przedstawiało się to tak:
Samochody Włoskie- Kolor CZERWONY
Samochody Niemieckie- Kolor SREBRNY
Samochody Brytyjskie- Kolor ZIELONY
Samochody Francuskie- Kolor NIEBIESKI
Tyle jeśli chodzi o samochody. W motocyklach... nie ma jakby określonego koloru marki ale wg mnie grzechem jest nie wziąć zielonego Kawasaki
Samochody Włoskie- Kolor CZERWONY
Samochody Niemieckie- Kolor SREBRNY
Samochody Brytyjskie- Kolor ZIELONY
Samochody Francuskie- Kolor NIEBIESKI
Tyle jeśli chodzi o samochody. W motocyklach... nie ma jakby określonego koloru marki ale wg mnie grzechem jest nie wziąć zielonego Kawasaki

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
• Strona 1 z 1