wyciek oleju z pod głowicy
• Strona 1 z 1
wyciek oleju z pod głowicy
witam. mam skuter (4T).
na głowicy są tylko dwa dobre gwinty, więc trzyma się na dwóch śrubach.
od jakiegoś czasu z pod głowicy cieknie olej, ale tylko gdy motor jest ciepły.
gdy stoi nie palony wtedy wszystko jest ok.
co jest przyczyną tego wycieku? uszczelka z pod głowicy, czy może po prostu sama głowica już nie jest szczelna?
jeśli to wina pokrywy głowicy to jest szansa zrobić to bez potrzeby wymiany głowicy?
silikon do wysokich temperatur, czy coÅ› w tym stylu?
z góry dziękuję
na głowicy są tylko dwa dobre gwinty, więc trzyma się na dwóch śrubach.
od jakiegoś czasu z pod głowicy cieknie olej, ale tylko gdy motor jest ciepły.
gdy stoi nie palony wtedy wszystko jest ok.
co jest przyczyną tego wycieku? uszczelka z pod głowicy, czy może po prostu sama głowica już nie jest szczelna?
jeśli to wina pokrywy głowicy to jest szansa zrobić to bez potrzeby wymiany głowicy?
silikon do wysokich temperatur, czy coÅ› w tym stylu?
z góry dziękuję

- denis8888
- Świeżak
jak cieknie olej ale skuter jeździ to na pewno pokrywa głowicy. mozna spróbować gwintownikiem poprawic stare gwinty. ale zapewne to nic nie da bo stop czesci jest okropnie słaby. ja polecam silikon do misek olejowych loctite nie pamietam numeru ale moze 245 ? to taka białą tubka z czarnym silikonem. ja tym sklejałem i na prawde swietnie uszczelnia. zwykły silikon czerwony to przy tym syf
koszt 20 zł z groszami. mozna tez spróbowac innym preparatem nazywa sie DIRKO. ale czasem ciezko go wyrwać no i cena podobna do loctite. ale dirko ma szersze zastosowanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości