Yamaha WR 400
• Strona 1 z 1
Yamaha WR 400
Witam, posiadam od wczoraj yamahę wr 400, i zawsze odpala za 10tym kopem ;/ jest ona 100% sprawna a dziś tylko raz mi odpaliła ... macie jakieś sposoby zedby odpalic ? ( wciskam pierw ten czarny jak by hamulec nad sprzeglem i kopie ) dobrze ? - nie znamsie na crossach ;d najlepiej jak bysicie pisali na gg 3169500 

- Adamek2kc
- Świeżak
Czarne coś to odprężnik. Zalewasz go i dlatego nie odpala. Proponuję:
1. Ustawić tłok w dobrej pozycji i bez żadnych ssań kopnąć go z całej siły.
2. Powinien odpalić. Odrkęcamy kranik i ciągniemy za zimne ssanie.
Tyle filozofii. Jeśli nie podziała to zakręć kranik i przechyl maszynę na bok i od nowa. Pamiętaj, że 4T nie kopie się jak 2T! Trzeba raz, a porządnie, a nie parę razy pod rząd. Jeśli nic nie podziała to wymień świecę.
1. Ustawić tłok w dobrej pozycji i bez żadnych ssań kopnąć go z całej siły.
2. Powinien odpalić. Odrkęcamy kranik i ciągniemy za zimne ssanie.
Tyle filozofii. Jeśli nie podziała to zakręć kranik i przechyl maszynę na bok i od nowa. Pamiętaj, że 4T nie kopie się jak 2T! Trzeba raz, a porządnie, a nie parę razy pod rząd. Jeśli nic nie podziała to wymień świecę.
-
Beavis - Moderator
Aha.. czyli bez tego ,, odpręznika " go odpalać ? ( gdzie znajduje sie te zimne ssanie ? ) Chodzi Ci o te dwa co się ciągnie po prawej stny silnika ? bo z crossem mam pierwszy raz do czynienia :
:D
1. Kranik z paliwem na otwarty ?
2. Kopnąć ?

1. Kranik z paliwem na otwarty ?
2. Kopnąć ?
- Adamek2kc
- Świeżak
nic szczegolnego ale ludzia jak beda czytali i niewiedzieli o co chodzi to beda mówoli ze to cross i duzo osób myli crossa z enduro ale to tak na marginesie napisałem
moto jest Bogiem, freestyle nałogiem, prędkość zabawą, a stunt podstawa!!
-
Świrus - Świeżak
W jaki sposób kopiesz? Z stopki czy ze stania na motocyklu. Ja kopie TT300 ze stania a waże tylko 65kg i odpala jak jest zimna to za 1-2 razem (częściej za pierwszym), średnio nagrzana 1 raz, a przy gorącej trzeba bardzo szybko naciskać kopnik, ale za to delikatniej niż gdy jest mniej rozgrzana.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
• Strona 1 z 1