Biegi Bandit 650
• Strona 1 z 1
Biegi Bandit 650
Witam serdecznie wszystkich.Od kilku dni jestem posiadaczem motocykla
Suzuki Bandit 650 N 2005 rok.Jest to stara sprawdzona konstrukcja silnika.Ale wracajÄ…c do tematu;
-czy ktoś się spotkał w Bandicie z następującymi problemami
-przy dojeżdzaniu do świateł (czerwone) chcę stanąć i wrzucic luz i nie mogę nieraz go znależć (nie zapala się kontrolka)
-szósty bieg muszę wciskać 2 lub trzy razy(w czasie jazdy włączam 6 puszczam sprzęgło a on zostaje na 5 i trzyma obroty-nie zawsze ale tak jest
-nie wiem czy ja coś nie tak robię żle zmieniam biegi czy jak
-proszÄ™ o opiniÄ™
Suzuki Bandit 650 N 2005 rok.Jest to stara sprawdzona konstrukcja silnika.Ale wracajÄ…c do tematu;
-czy ktoś się spotkał w Bandicie z następującymi problemami
-przy dojeżdzaniu do świateł (czerwone) chcę stanąć i wrzucic luz i nie mogę nieraz go znależć (nie zapala się kontrolka)
-szósty bieg muszę wciskać 2 lub trzy razy(w czasie jazdy włączam 6 puszczam sprzęgło a on zostaje na 5 i trzyma obroty-nie zawsze ale tak jest
-nie wiem czy ja coś nie tak robię żle zmieniam biegi czy jak
-proszÄ™ o opiniÄ™
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
W sumie to nie mam za wielkiego doswiadczenia z samymi banditami ale co do Twoich problemow to mysle ,ze moga byc spowodowane kilkoma czynnikami.Jesli chodzi o luz to najlepiej go wrzucac jak sie dojezdza ,bo nie ma z tym problemu.Na postoju to normalne ze czasami moze sie zdazyc problem ze znalezieniem go. Co do reszty to mysle ze mozesz miec zle wyregulowane sprzeglo lub po prostu nie wyczuwasz skrzyni .Biegi powinno sie zmieniac energicznie i dosz szybko ale z wyczuciem. Jesli te problemy nie pojawialy sie wczesniej w motocyklu to zwalilbym wine na sprzeglo;)
-
bartekh - Świeżak
ja mam bandziora z 2000r i w zasadzie nic sie nie dzieje.czaem tam bieg nie chce wskoczyc ale podejzewam ze to normalka.raz mialem rak ze chcialem pod stroma gore zredukowac i mi sie zablokowaly biegi miedzy 5 a 4, dopiero jak popuscilem sprzeglo to bieg zaskoczyl
pozdrawiam
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
Podobne objawy w olejakach wystepuja w przypadku gdzy wleje sie jakis cud-syntetyk olej - niby 650 to juz nowa kontrukcja, ale sercem z lat 80, zerknij jaki masz olej, jesli syntetyk - wylej gowno i zalej porzadnym mineralem (ew polsyntetyk), jakies 10w40 mobil lub motul,
Jesli nie - daj znac jest w radomiu czlek co olejaki zna lepiej niz kotokolwiek w tym kraju.
Pozdrawiam
Jesli nie - daj znac jest w radomiu czlek co olejaki zna lepiej niz kotokolwiek w tym kraju.
Pozdrawiam
- janciownik
- Świeżak
- ryba_ tu_ akwarium
- Świeżak
Re: Biegi Bandit 650
Backdraft napisał(a):-przy dojeżdzaniu do świateł (czerwone) chcę stanąć i wrzucic luz i nie mogę nieraz go znależć (nie zapala się kontrolka)
Tak jak napisano: luzu szukaj póki moto jedzie. Dla pewności policz też biegi, żebyś nie szukał luzu między 2 a 3 biegiem. Mnie się często to zdaża. A jak moto stoi i musisz wrzucić luz to podjedź kawałek do przodu, kilka cm - pomaga.
Niewchodzenie biegu wynikać może z tego, że wbrew temu co ci się wydaje, albo puszczasz sprzęgło zanim lewa noga wrzuci bieg albo wciskasz klamkę zbyt późno. To wcale nie jest takie łatwe

- fv
- Świeżak
Ja też mam Bandita ale K7
Ja miesiąc temu kupiłem Bandita ale nówkę sztukę i od początku mam problem z 6 biegiem. Silnik mam taki jak Ty 656ccm, ale chłodzony cieczą i z wytryskiem, skrzynie sa chyba te same.
Luz wsadzam przed zatrzymaniem, ale 6 wskakuje różnie, ale łatwiej jakby przy trochę większych obrotach np. zmiana z 5 na 6 przy ~6tyś. Ale generalnie przy mniejszych też wchodzi choć czasem ma opory i nie od razu
Luz wsadzam przed zatrzymaniem, ale 6 wskakuje różnie, ale łatwiej jakby przy trochę większych obrotach np. zmiana z 5 na 6 przy ~6tyś. Ale generalnie przy mniejszych też wchodzi choć czasem ma opory i nie od razu
- ktomek
- Świeżak
nie wpinaj na siłe, bo to nowy bike i wszystko się musi dotrzeć... i za bardzo też go nie kręć
Pozdr

Pozdr

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości