Honda CBR 600 RR 2003 Nie schodzi z obrotow
• Strona 1 z 1
Honda CBR 600 RR 2003 Nie schodzi z obrotow
Witam, rozkoszowałem sie jazda moim 600 RR przy 13.000 obrotach gdy nagle wyjechało mi auto wiec postanowiłem wyhamować silnikiem, a tu nie mile zaskoczenie wskazówka obrotomierza anie drgnęła, co może być przyczyną tego nie pokojacego zjawiska?
- msk1
- Świeżak
ogólnie silniki rzędowe małych pojemności typu 600cc nie mają dużego momentu bezwładności bo są odchudzone z masy wirującej jak tylko się da a jest tym bardziej zauważalne w najniższych (do 2tyś obr) oraz najwyższych (red-line). Po prostu przy wysokich obrotach silnik nie wyhamuje sam tak szybko jak przy średnich gdzie podciśnienia są najwyższe. Nie trzeba było kupować RR na pierwsze moto to byś nie zadawał takich pytań kolego
To są właśnie m.in. TE powody dla których początkujący bikerzy nie powinni siadać na coś co ma dużo mocy - po prostu nie są obyci w jeździe co jest normalne bo skąd. Tyle tylko, że RRa w najlepszym wypadku przy 13tyś obr ma pewnie ok. 110km/h na budziku.. w dzwon z tą prędkością i wyższą kończy się co najmniej kalectwem.
Do hamowania silnikiem trzeba było kupić V2 - takim litrowym V2 silnikiem hamujesz jak (*bez obrazy dla DziEsowych posiadaczy bo to super sprzęt!) GS500 hamulcami

Do hamowania silnikiem trzeba było kupić V2 - takim litrowym V2 silnikiem hamujesz jak (*bez obrazy dla DziEsowych posiadaczy bo to super sprzęt!) GS500 hamulcami

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości