jaki olej do silnika 2T?
• Strona 1 z 1
jaki olej do silnika 2T?
witam
mam pytanie odnośnie oleju do silnika crrosa 125 2T...
obecnie silnik mojej cr' smaruje MOTUL 10W-40..moje pytanie dotyczy,czy zmienić go na jakiś innej marki, o innych parametrach dodam że honda przeszła gruntowny remont silnika przed poprzednim sezonem...więc kolejny szykuje się po tym sezonie...więc chciałbym lać olej który swoimi właściwościami poprawi zywotność podzespołów silnika najbardziej narażonych na zużycie...powiedzcie Panowie jak często powinienem zmieniać olej średni jeżdżąc 10mh tygodniowo?
za wszelkie info.uprzejmie dziękuję
mam pytanie odnośnie oleju do silnika crrosa 125 2T...
obecnie silnik mojej cr' smaruje MOTUL 10W-40..moje pytanie dotyczy,czy zmienić go na jakiś innej marki, o innych parametrach dodam że honda przeszła gruntowny remont silnika przed poprzednim sezonem...więc kolejny szykuje się po tym sezonie...więc chciałbym lać olej który swoimi właściwościami poprawi zywotność podzespołów silnika najbardziej narażonych na zużycie...powiedzcie Panowie jak często powinienem zmieniać olej średni jeżdżąc 10mh tygodniowo?
za wszelkie info.uprzejmie dziękuję
er'senior
- erabea
- Świeżak
do skrzyni mozna lać smiało motul transoil on jest do skrzyn 2T, ale ten co lejesz tez nie jest zły
co do tego jak często zmieniac. to zalezy od stanu zuzycia silnika. serwisowo jest własnie chyba co 10 mth, ale jak silnik jest nadwyraz zdrowy i olej spuszczany jest bez opiłków, o ładnym zabarwieniu to mozna przedłuzyc ten czas. bo wolą w serwisówce napisac co 10 mth niz kombinując że jak ładny to co 15 ;P a jak juz jest troche zuzyty to co 10
pisząc ze co 10 mth zabezpieczaja sie przed złym zinterpretowaniem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości