Podłączenie kabli od świateł Aprilia SR.
• Strona 1 z 1
Podłączenie kabli od świateł Aprilia SR.
Witam na elektryce kompletnie się nie znam dlatego szukam pomocy a mój problem polega na tym,że w mojej Aprili SR w przedniej lampie są 2 soczewki i do soczewki numer 1 idą dwa kable + - a do drugiej soczewki nie ma kabli czy jak do tych kabli od pierwszej soczewki przylutuje jeszcze 2 i podczepię pod drugą soczewkę to będzie to normalnie świecić?
Rysunek pomocniczy:
(otwórz link)
Po prostu kupiłem skuter z jedną spaloną soczewką,i do niej nigdzie nie ma przewodów tylko do tej 1 co świeci.Dodam jeszcze,że w tych SR'kach nie ma świateł długich.
Rysunek pomocniczy:

Po prostu kupiłem skuter z jedną spaloną soczewką,i do niej nigdzie nie ma przewodów tylko do tej 1 co świeci.Dodam jeszcze,że w tych SR'kach nie ma świateł długich.
- jarekjpl
- Świeżak
Czy SR-ki są przystosowane do dwóch soczewek, chodzi o to by nie obciążało alternatora/prądnicy (czy jak kto sobie to nazywa). Pamiętaj aby założyć żarówki o takiej mocy jaką przewidziała fabryka, i na koniec możesz sprawdzić ładownie, czy nie jest za niskie. Jeśli będzie ok to możesz tak jeździć.
edycja:
P.S. Czy żarówki masz dwuwłóknowe, bo normalnie tam gdzie masz plus to idzie prąd do świateł mijania, natomiast tam gdzie masz minus jest prąd do światła drogowego, przełącznik (którego piszesz, że nie ma) decyduje, na który kabel idzie prąd, natomiast minus masz na obudowie żarówki.
edycja:
P.S. Czy żarówki masz dwuwłóknowe, bo normalnie tam gdzie masz plus to idzie prąd do świateł mijania, natomiast tam gdzie masz minus jest prąd do światła drogowego, przełącznik (którego piszesz, że nie ma) decyduje, na który kabel idzie prąd, natomiast minus masz na obudowie żarówki.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Tak SR'ki seryjnie mają 2 soczewki tylko ja właśnie kupiłem skuter i jedna nie świeciła a teraz nie wiem jak to podłączyć,jakie żarówki tam idą na chwilę obecną nie wiem co do świateł w tych modelach jest tylko jedna opcja "włączasz światłą i świecą,brak długich świateł"
Tu link do schematu instalacji,myślę,że pomoże bo ja i tak nic z niego nie potrafię wywnioskować.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 66ad862c3a
Tu link do schematu instalacji,myślę,że pomoże bo ja i tak nic z niego nie potrafię wywnioskować.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 66ad862c3a
- jarekjpl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości