Dziurka w oponie ,co robić?
• Strona 1 z 1
Dziurka w oponie ,co robić?
Witam
Mam małą dziurke w oponie(nowa opona z minimalnym przebiegiem jak nówka) jest ona na samym środku.Powietrze ucieka z opony.
Co robić dać do wulkanizacji? Czy trzeba kupic nową?
Mam małą dziurke w oponie(nowa opona z minimalnym przebiegiem jak nówka) jest ona na samym środku.Powietrze ucieka z opony.
- Bullterrier
- Świeżak
-
ryś - Świeżak
- Bullterrier
- Świeżak
w zeszłym sezonie złapałem śróbe w opone, w wulkanizacji wyjęli ją załatali i caly sezon przelatalem, teraz wymienilam na nowa dunlop d208i na niej smigam, nie wiem czy to bylo dobre czy zle, ale bylo ;]
-
sopel - Świeżak
ale pianka ogranicza predkosc maxymalna..... w sensie ze chyba powyzej 180 nie powinno sie jezdzic... poza tym jest to tylko zastepcza metoda i zapewne nie wszystko bedzie ok.... nastepna sprawa ze pozniej trzeba felge czyscic....
-
kravec - Administrator
Re: Dziurka w oponie ,co robić?
Bullterrier napisał(a):Witam
ja mialem dziurke... jakis milimetrsrednicy... od wkreta... zawulkanizowalem i jezdzilem tak bez zadnych problemow... wiec ja uwazam ze da rade... i nie trzeba kombinowac
... no ale jak mozesz to zmien

lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
pianka
kravec napisał(a):ale pianka ogranicza predkosc maxymalna..... w sensie ze chyba powyzej 180 nie powinno sie jezdzic... poza tym jest to tylko zastepcza metoda i zapewne nie wszystko bedzie ok.... nastepna sprawa ze pozniej trzeba felge czyscic....
No niestety to jest minus ze felge trzeba bedzie czyscic zapomnialem dopisac ,jak jest nie duza dziurka to nie wiem fachowce nie jestem ale duzo moich znajomych uzywa pianki i oni powoli to nie jezdza . My jezdzimy prawie codziennie taka praca i wszystko gra , no niewiem ja sam osobiscie uzywam pianki i jest wszystko ok a predkosc czasami dochodzi do 200 .Moze i lepiej u wulkanizatora pozniej bez stresu jezdzic a nie ciagle sprawdzac cisnienie

Pozdro
FZS 600`99
- sapi3
- Świeżak
wiesz Siekson mozliwe... juz dosc dawno nie mialem w rekach puszki z pianka.... a te co mialem byly do aut (chyba takie same sa ale moze...)..... zastanawia mnie jeszcze jedno.... jak z "wywazeniem" kola jak nabijesz mu pianke??
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości