Zobacz wątek - Yamaha fazer 600 bezpieczniki i światła
NAS Analytics TAG

Yamaha fazer 600 bezpieczniki i światła

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha fazer 600 bezpieczniki i światła

Postprzez Fazer0505 » 21/6/2011, 18:48

Witam.

Pierwszym problem jaki mam jest dość błachy, ale serio dziwny- dopiero co kupiłem Fazerkę 600 z 2005 roku. Zauważyłem, że jedno światło nie świeci niestety. Zacząłem więc szukać bezpieczników i ku mojemu zaskoczeniu, nie widzę ich ani pod kanapą, ani pod bakiem w okolicach akumulatora. To znaczy nad samym akumulatorem są 2 bezpieczniki wpięte w taką kostkę, ale to chyba bezp. od akumulatora... Nie wie ktoś przypadkiem gdzie znajduje się owa puszka, czy coś z bezpiecznikami?? Podobno ich jest coś koło 6...

Drugi problem jest odnośnie tych świateł. Jako że to mój pierwszy tak duży moto, mam pytanie co do świateł mijania i długich. W prawym kloszu jest tylko światło mijania. W lewym zaś żarówka H4 która ma światła mijania i długie. Tyle że zapalone moto świeci jak by na przemian: Mijania prawy klosz, długie lewy. Ta H4 jak by nie miała pełnego zastosowania, bo świeci tylko długimi. To normalnie?? Nie powinny być długie i mijania w obu kloszach??

Z góry przepraszam za zagmatwanie, ale ciężko jest czasami wytłumaczyć niektóre wątki ;]
Fazer0505
Świeżak

Postprzez baktus » 21/6/2011, 19:15

Na poczatek radze sciagnac serwisówke.A co do swiateł to w starszej wersji fazera równiez swieci 1 swiatło na krótkich,to pewnie ty masz tak samo w nowszym fazerku.U mnie zarówka H4 swieciła tylko na długich ale sobie to przerobiłem 1 kabelkiem podpietym pod zarówke H1 i teraz wsieca oba swiatła krótkie (mijania).Wiec mysle ze to nie wina bezpieczników ze świeci tylko 1 swiatło.pozd
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
baktus
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê