pytanie pasazera- odziez
• Strona 1 z 1
pytanie pasazera- odziez
Nie wiem gdzie sie moge zglosic po porade,wiec moj wybor padl na to forum. Do tej pory raz zdarzylo mi sie byc pasazerem i to jedyne co mam wspolnego z motocyklem. Czeka mnie to rowniez w najblizszym czasie czego sie lekko obawiam. Nie mam zadnej odziezy odpowiedniej do jazdy motocyklem, chroniacej przed urazami, jedyne co to bede miec kask. Najbardziej martwie sie o buty bo mam tylko adidasy,nie stac mnie narazie na kupno czegokolwiek. Od poczatku pomysl na taka podroz nie przypadl mi do gustu,poniewaz szykuje sie jakis tydzien w trasie. Dodam tez,ze nie jest to moim hobby jedynie staram sie dostosowac do osob mi bliskich. Kierowca zapewnia mnie,ze nie mam sie czym przejmowac i usiluje mnie namowic na ta wyprawe.Czy waszym zdaniem faktycznie przesadzam i moj strach jest nieuzasadniony?
- synth
- Świeżak
Tygodniowy wypad to nie bułka z masłem więc lepiej jest posiadać konkretny ubiór. Może się wam nic nie stanie, ale co jeśli akurat tak? Też się czuję pewnie na motocyklu, ale jak jadę w dłuższą trasę to zawsze zakładam cały kombinezon bo muszę założyć, że coś może pójść nie tak. Dobrze się zastanów.
-
lonewolf - Bywalec
Mnie nikt by na coś takiego nie namówił.Mało tego-świadczy to o lekkomyślności samego prowadzącego-dla Ciebie brak jakiejkolwiek ochrony przed czynnikami pogodowymi oraz asfaltem.Trochę asertywności,pooglądaj sobie zdjęcia z uszkodzeniami ciała po glebie na moto bez ciuchów.
Kierowca niech popyta znajomych,może ktoś będzie mógł Ci za przysłowiową flachę pożyczyć na te kilka dni ciuchy.
Kierowca niech popyta znajomych,może ktoś będzie mógł Ci za przysłowiową flachę pożyczyć na te kilka dni ciuchy.
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
-
Daga - Świeżak
Asfalt zrywa wszystko razem z kościami, jednak upadki i kontuzje to ostatnia rzecz jaka się zdarza.
Najważniejsza sprawa to komfort. Na długich trasach największą bolączką jest zawsze deszcz. Mały deszcz czy chłodny wieczór i zmarzniesz do szpiku kości a w przemoczonych butach nie da się nawet chodzić.
1. W pierwszej kolejności proponuję kupić strój przeciw deszczowy nawet w sklepie wędkarskim. Nie przewiewny zatrzyma ciepło.
30zł.
2. Ochraniacze przeciwdeszczowe na buty też nie są drogie. http://www.******/ochraniacz ... arne,p,573
3. Ochraniacze na kolana 70zł.
To są podstawy za najtańsze pieniądze.
4. Jeśli masz dodatkowe 50zł proponuje kalesony i koszulkę termoaktywną.
Najważniejsza sprawa to komfort. Na długich trasach największą bolączką jest zawsze deszcz. Mały deszcz czy chłodny wieczór i zmarzniesz do szpiku kości a w przemoczonych butach nie da się nawet chodzić.
1. W pierwszej kolejności proponuję kupić strój przeciw deszczowy nawet w sklepie wędkarskim. Nie przewiewny zatrzyma ciepło.
30zł.
2. Ochraniacze przeciwdeszczowe na buty też nie są drogie. http://www.******/ochraniacz ... arne,p,573
3. Ochraniacze na kolana 70zł.
To są podstawy za najtańsze pieniądze.
4. Jeśli masz dodatkowe 50zł proponuje kalesony i koszulkę termoaktywną.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
No dlamnie to też jest dziwne ,jak ta twoja bliska osoba przejmuje sie twoim bezpieczeństwem?!Taka długa podróż a ty w adidasach?masakra!Kierowca pewnie w pełni zabezpieczony a ty nic?Jak nie latasz motocyklem to pożycz od kogoś ciuchy które zapewnią ci jakies bezpieczeństwo.Tydzień na motocyklu to napewno jakiś deszcz itp...
suzuki gsx750 inazuma
- ojciec7
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości